Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   Lecturi recomandate de Școala Încrederii <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191505' title='Lecturi recomandate de Școala Încrederii'>Lecturi recomandate de Școala Încrederii</a></span>

   Imaginați-vă o școală cu copii zâmbitori, plini de încredere, care-și fac auzită vocea și-și urmează visele. Imaginați-vă o școală cu profesori încrezători, care conștientizează nevoia de validare și apreciere a copiilor. Imaginați-vă că fiecare școală din România poate deveni o comunitate a bunăstării și bucuriei. Acestea sunt idealurile Școlii Încrederii, iar cărțile din Raftul dedicat sunt menite să ne învețe schimbările pe care le putem face astfel încât să le realizăm, fie că suntem părinți sau profesori, fie că suntem copii. Important e să fim cu toții parteneri egali în procesul de învățare.

   Raftul cu lecturi recomandate de Școala Încrederii vă prezintă o selecție de titluri care abordează bunăstarea emoțională, dezvoltarea armonioasă a relațiilor dintre oameni, cunoașterea de sine, empatia și toleranța. Pentru a clădi o școală fără abuz, critică, pedeapsă sau rușine, e nevoie să învățăm cum să ne comunicăm emoțiile, cum să depășim blocajele și frustrările și cum să renunțăm la mijloacele de opresiune atât de la îndemână în sistemul educațional din România.

   Școala Încrederii este primul proiect care abordează sistemul educațional din perspectivă integrată - profesori, copii, părinți - și își propune să sprijine cultivarea relațiilor sănătoase în școală între adulți și copii. Peste 50.000 de copii, 5000 de directori și profesori și mai bine de 100.000 de părinți, din 104 școli de stat din România, vor trece prin procesul Școala Încrederii în anul școlar 2021-2022.

   Cărturești redirecționează 7000 de euro din încasările campaniei Școlărești la Cărturești 2021 către proiectul Școala Încrederii. Copilul tău cum se simte la școală? Implică-te și tu! Află mai multe pe https://scoalaincrederii.ro/.

   <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191667' title=''></a></span>

   Criza climatică în care ne afundăm e cea mai serioasă amenințare existențială a acestui secol. Ca să-ți faci o idee, impactul său va fi mai mare decât cel al Internetului. Încă mai putem schimba cursul care ne duce în viteză spre prăpastie, dar e mai bine să fii gata pentru scenariul realist. Cum te poți pregăti pentru cele mai grave efecte ale unei clime date total peste cap? Poți să trăiești cu iluzia că banii, forța, armele, inteligența artificială sau vreo revoluție tehnologică te vor proteja. Poți să construiești un adăpost în munți și să te apuci să-ți cultivi propria hrană. Sau poți ignora problema cu totul. Recomandarea noastră este să te pui mai întâi pe citit.

   Educația ecologică lipsește aproape cu desăvârșire din școlile României, dar asta nu înseamnă că nu te poți informa singur(ă). Alege câteva cărți din raftul cu recomandări Greenpeace de pe carturesti.ro: volume de popularizare a științei, literatură cli-fi (climate fiction), aventuri în natură sau cărți pentru copii. Îți plac arborii? Vrei să afli mai multe despre animale pe care nu le-ai întâlnit niciodată dincolo de TV și rolul lor în ecosisteme cruciale? Vrei să știi cum să supraviețuiești sub cerul liber sau ce soluții ne oferă știința în lupta pentru salvarea climei? Împarte cărțile astea cu prietenii tăi! Discută-le cu ei! Fă-le cadou celor curioși să afle, dar mai ales celor care cred că știu deja totul pe subiect.

   Dacă vrei să ne recomanzi la rândul tău cărți care nu sunt pe Raftul Greenpeace, dar ar merita să fie, așteptăm comentariul tău aici, pe paginile de socializare ale Greenpeace și Cărturești (FB, IG) sau pe mail: info.romania@greenpeace.org.

   Greenpeace este o organizaţie internațională independentă, prezentă în peste 55 de țări din întreaga lume, care acționează pentru a schimba atitudini, pentru a proteja mediul înconjurător și pentru a promova pacea. Valorile noastre de bază sunt non-violența, independența politică & financiară și promovarea soluțiilor. Pentru a ne păstra autonomia, nu acceptăm donații de la guverne, partide politice sau companii, ci ne bazăm pe contribuții de la persoane fizice ca tine și fundații cu valori comune. Greenpeace a împlinit anul ăsta 50 de ani. Dacă vrei să ne faci (și să îți faci) un cadou, citește, informează-te, implică-te! www.greenpeace.ro

   Muzica Turneului Stradivarius <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191385' title='Muzica Turneului Stradivarius '>Muzica Turneului Stradivarius </a></span>

   Când a pornit la drum prin țară în urmă cu 14 ani, în compania lui Alexandru Tomescu, vioara Stradivarius Elder-Voicu nu-și imagina probabil că va ajunge să-i sune pe coarde chiar Oda Bucuriei, o transcripție a Simfoniei a 9-a de Beethoven pentru vioară și pian. Și nici că va fi însoțită în Turneul Stradivarius 2021 de pianistul Josu de Solaun, câștigător, printre altele, al Concursului Internațional George Enescu în 2014.

   Până aici, Turneul Stradivarius i-a prilejuit viorii Stradivarius întâlniri dintre cele mai captivante cu muzici alese pe sprânceană, printre care amintim doar muzica lui Paganini, Enescu, Piazzolla, Camille Saint-Saëns sau Dinu Lipatti, dar și cu artiști de dans contemporan sau coruri de copii. Cel mai adesea vioara Stradivarius Elder-Voicu a fost acompaniată de un pian, iar uneori de o harpă sau de un bandoneon. A cunoscut un public divers, dornic să asculte muzică bună chiar și (sau mai ales) în orașele unde nu există săli de concerte dedicate muzicii culte.

   Vă invităm la o călătorie în universul muzicilor și cărților care însoțesc artiștii în turneul aflat în desfășurare, dar și în universul turneelor care nu s-au întâmplat încă și se află – pentru moment doar – în imaginația lui Alexandru Tomescu. #odăbucuriei #turneulstradivarius

   Raftul cărților ecranizate <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189457' title='Raftul cărților ecranizate'>Raftul cărților ecranizate</a></span>

   Nu există astenie de toamnă-iarnă care să nu poată fi reparată cu o carte bună sau cu un serial nou. În dezbaterea filmul sau cartea, pentru noi, ambele sunt variante câştigătoare, mai ales când sunt puse împreună. Așa încât, te invităm la o sesiune de binge-reading a cărților care au făcut filmele, dar şi a celor adaptate după seriale de succes. Recomandarea carturesti.ro este să te faci confortabil pentru singura selecție de cărți care merg cu popcorn.

   #Book-fix & thrill!

   Raftul Street Delivery <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189166' title='Raftul Street Delivery'>Raftul Street Delivery</a></span>

   Street Delivery 2020 ia forma unui eveniment-puzzle, răspândit în tot orașul și recompus online. Provocăm participanții să găsească soluții de conviețuire care să le facă viața în cartier mai bună, mai sustenabilă, mai pregătită pentru situații de criză. Acum, mai mult ca oricând, recuperarea spațiului public de către comunitățile orașului a devenit o necesitate.

   De ce? Pentru că, după aproape două luni în izolare, am început să observăm de la geam acele detalii pe care până acum le treceam cu vederea. Pandemia ne-a împins să privim altfel vecinătatea și să redescoperim un peisaj micro pe care suntem nevoiți să-l regândim și să-l reconstruim pentru a face față noii realități.

   Nu vrem să ne întoarcem la ”normalul” sufocant, aglomerat, haotic. Vrem orașe mai atente la nevoile oamenilor, mai apropiate de natură, mai conștiente de felul în care problemele societății sunt conectate.

   Ne vrem străzile înapoi pentru interacțiuni față în față, nu bară la bară! Vrem spațiu public real, verde, sănătos, ca să putem înfrunta orice criză, fără să fim nevoiți să ne închidem în case pentru a afla că, în lipsa poluării, se văd stelele!

   Acum, când ne reîntâlnim cu orașul, e important să nu uităm ce ne-am promis. Rezoluțiile personale din izolare pot deveni soluții la problemele comunității în care trăim. ReSoluții pentru oraș!

   Pe carturesti.ro am dedicat un raft special evenimentului, în care veți găsi o selecție tematică menită să vă inspire.

   Raftul autorilor romani <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182311' title='Raftul autorilor romani'>Raftul autorilor romani</a></span>

   În 2022, sărbătorim Ziua Culturii Naționale alături de scriitorii români, cu ale lor mai bine de 5000 de titluri disponibile pe carturesti.ro. Peste70 de scriitori români contemporani au fost invitați în Raftul autorilor români pe carturesti.ro de-a lungul timpului și așteaptă să ajungă în bibliotecile voastre, să fie citiți, recitiți și răscitiți. Cu cât suntem mai mulți, cu atât mai bine, pentru că fiecare carte a unui autor român ne poate dezvălui mai multe despre cei care ne pun pe harta literară a lumii, dar și despre noi înșine. #cartediem

   Raftul FestivalYA <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189232' title='Raftul FestivalYA'>Raftul FestivalYA</a></span>

   Vă propunem să rămâneți în atmosfera FestivalYA! Cu peste 700 de participanți la ateliere, concerte & întâlniri cu autorii și peste 300.000 de vizualizări, FestivalYA nu mai este un simplu festival, ci o stare de spirit, o stare de bine care a adus împreună, chiar și doar online la ediția 20-26 iulie 2020, oameni cunoscuţi, scriitori consacraţi, cărţi dedicate publicului YA şi adolescenţi îndrăgostiţi de aceste cărţi.

   Raftul dedicat nu mai este nici el un simplu raft de festival, ci prilej de întâlniri şi discuţii viitoare. Citim şi ne pregătim deja pentru ediţia 2021. Continuăm raftul FestivalYA, îl facem mai cuprinzător și îl umplem cu apariții noi pe măsură ce ies din tipar. Stay tuned!

   #carte diem@FestivalYA

   Raftul Funky Citizens <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189364' title='Raftul Funky Citizens'>Raftul Funky Citizens</a></span>

   Raftul Funky Citizens vă întâmpină cu drag pe toți cei care doriți să vă antrenați mușchiul civic. Veți găsi în el lecturi clasice ce discută cum arată o guvernare ideală și cum a arătat de-a lungul timpului cetățeanul, dar și apariții noi care tratează teme de actualitate pentru lumea în care trăim. Peste toate vine Constituția României, într-o variantă colorată și accesibilizată, pe care ne-o dorim un accesoriu must have pentru orice cetățean.

   Domeniile acoperite sunt variate, mergând de la filosofie politică până la economie sau istorie, pentru că un cetățean se definește în raport cu mai multe roluri: cetățeanul din spațiul public care interacționează cu guvernarea (sau cu serviciile publice), cetățeanul din spațiul privat care interacționează cu angajatorul sau cu sectorul economic, cetățeanul din spațiul intim care este totuși atins de cele ce întâmplă în exterior și este transmis în media (tradițională sau social media).Noi credem cu tărie că cetățenii au puterea să schimbe lumea dacă o înțeleg și se educă în legătură cu ceea ce pot ei face. Pentru asta, soluția cea mai la îndemână este lectura. #funkycitizens

   <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189420' title=''></a></span>

   Raftul cărţilor premiate vă stă la dispoziţie cu titluri nominalizate şi premiate, în română și limbi străine, la toate categoriile, premiile şi distincţiile la care vă puteți gândi. Alegeţi fără teamă orice carte din raft: a fost citită și recomandată de critici de specialitate sau de comunități de cititori „profesioniști” din lumea întreagă. Spuma cărților, cum ar veni, la discreția voastră, pe carturesti.ro. #carte diem

   Raftul Ascendis <span class='md-headline'><a href='/site-category/880' title='Raftul Ascendis'>Raftul Ascendis</a></span>

   De peste 20 de ani, Ascendis este un reper în dezvoltarea profesională a adulților, cu o echipă de consultanți bine integrați în comunitatea HR din România. Îi preocupă orice formă de învățare: online sau în sală, clasică sau experiențială, studiu individual sau dezbatere în echipă, training sau coaching. Oamenii sunt diferiți, deci învață diferit. Această credință stă la baza felului în care își construiesc programele, așa abordează proiectele. Le place ce fac și speră să transmită sentimentul acesta și în sală. Sau pe Teams. Sau pe Webex. Pe carturesti ro, Acendis are propriul raft de recomandări și sugestii pentru că cititul este un exercițiu de empatie. Citind, intrăm în mintea personajelor și vedem lumea cu ochii lor. #readersareleaders​

   Raftul Teach for Romania <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182623' title='Raftul Teach for Romania'>Raftul Teach for Romania</a></span>

   Opțiuni de viață prin educație de calitate pentru toți copiii din România! Aceasta este viziunea pentru care Teach for Romania caută și pregătește cei mai valoroși oameni, cu sau fără experiență anterioară de predare, pentru a deveni agenți de transformare în sistemul educațional românesc din rolurile de profesori, învățători sau educatori pentru copiii din medii vulnerabile.

   Înființată în 2014, organizația non-guvernamentală aduce un sistem de performanță în educația din sistemul public din România și, alături de alte peste 60 de țări, face parte din rețeaua globală Teach for All. La un moment dat, fiecare profesor are nevoie atât de inspirație și de noi tehnici de adaptare a programei școlare într-un mod cât mai creativ și captivant pentru copii, cât și de lecturi relaxante. Vă invităm pe carturesti.ro să descoperiți ce cărți recomandă profesorii Teach for Romania nu doar colegilor de breaslă, ci și părinților care caută lecturi educative pentru copiii lor. Cărțile recomandate vizează dezvoltarea abilităților de literație (scris-citit) și socio-emoționale ale copiilor.

   Raftul the Vast & the curious <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189436' title='Raftul the Vast & the curious'>Raftul the Vast & the curious</a></span> Raftul cu produse #MadeinRO <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182679' title='Raftul cu produse #MadeinRO '>Raftul cu produse #MadeinRO </a></span>

   Dacă ți-era dor de o poveste care vine chiar din lumea ta sau de gustul bun al dulciurilor din copilărie, dacă în timpurile astea complicate cauți ceva familiar și reconfortant, atunci ai ajuns unde trebuie. Bucură-te de o selecție specială de cărți semnate de autori români, carnete sau seturi de caligrafie fabricate în România și delicatese pregătite de producători locali: miere, gemuri, dulceață, vinuri și siropuri.

   Chiar și-n vremea distanțării sociale, poți sprijini de acasă creativitatea autohtonă și antreprenoriatul local: citește un autor român, fă cadou un carnet pentru work from home, gătește în familie un desert sănătos! Ai mai jos o mulțime de idei bune de încercat.

   Raftul Brand Minds <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182388' title='Raftul Brand Minds'>Raftul Brand Minds</a></span>

   Attention please, Brand Minds is getting closer! The Global Thinkers Business Summit BRAND MINDS 2022 will be taking place on the 17th &18th of June in Bucharest!

   An exclusive event with top speakers on board. We invite you to read the guests' books, which are featured on this Brand Minds page while you prepare your questions!

   Values such as integrity, creativity, growth and entrepreneurial spirit aren’t just empty words for our guests or for you, but a way of doing business. Please give a warm welcome to Gabor Mate, Jordan B. Peterson, Gary Vaynerchuk, Dan Ariely, Daniel Pink, Whitney Johnson, Angela Oguntala.

   Welcome to #brandminds world!

   Raftul pentru părinți <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182024' title='Raftul pentru părinți'>Raftul pentru părinți</a></span>

   Descoperiți categoriile de carte pentru copii și pentru părinți
   Cartea pentru copii este structurată pe segmente de vârstă, pentru a vă facilita căutarea. Începând cu primele zile și până la 18 ani, titlurile sunt împărțite pe categorii de vârstă din 2 în 2 ani. De acum înainte va fi mult mai ușor să găsiți cărțile potrivite pentru copii, fie ei în stare de proiect sau adolescenți problematici.
   #Cartediem

   Raftul pentru Formatori <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182301' title='Raftul pentru Formatori'>Raftul pentru Formatori</a></span>

   Vă invităm pe carturesti.ro pentru a descoperi cele mai noi idei ale unor oameni care și-au propus să schimbe lumea pas cu pas. Comunitatea formatorilor și beneficiile pe care ni le pot aduce recomandările acestora vă stau la dispoziție pe raftul special creat pentru aceștia și pentru cei care doresc să caute surse de inspirație avizate, numai pe carturesti.ro.

   Mizăm pe o informare relaxată, dar avizată, pe diverse teme de interes actual. Vă așteptăm!

   Raft Supererou <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182328' title='Raft Supererou'>Raft Supererou</a></span>

   Campania Supererou in fiecare zi este despre anxietatea școlară.

   Puștiul tău a avut o zi proastă - n-a avut curaj să răspundă în oră, la școală; colegii și-au bătut joc de el în pauză; a văzut la televizor o știre de coșmar ce nu-i mai iese din minte? Vrea să fie mai bun, dar nu știe cum să-și învingă timiditatea și frica de teste, nici cum să se apere de colegii mai vulcanici?

   Cum îl ajuți, ca părinte ori ca profesor, să-și regăsească sursele interioare pentru a reîncepe, cu curaj și siguranță de sine, o nouă zi de școală, o nouă zi de socializare, o nouă zi plină de surprize, dintre care nu toate îi vor fi pe plac?

   Campania Supererou în fiecare zi îți aduce cărțile de care ai nevoie pentru a-ți reașeza copilul sau elevul pe calea optimismului, încrederii și dezvoltării echilibrate.

   Citit de Scena9 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182336' title='Citit de Scena9'>Citit de Scena9</a></span>

   Jurnaliștii platformei culturale Scena9 propun cititorilor Cărturești o selecție de titluri scrise de autori români contemporani: poezie, beletristică sau non-ficțiune. Scena9 nouă publică constant recenzii de cărți și recomandări culturale pe site,în newsletter, dar și într-un nou grup de Facebook, deschis tuturor.

   Raftul Societății deschise <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191568' title='Raftul Societății deschise'>Raftul Societății deschise</a></span>

   Găsiți în Raftul societății deschise o selecție de cărți care ajută la lărgirea orizontului de cunoaștere, la exersarea empatiei și la evitarea prejudecăților. Cum una dintre ideile care ne ghidează în Cărturești este că cititul ne face mai buni și că sunt cărți care au într-adevăr puterea de a ne aduce mai aproape într-o lume tot mai divizată, aducem și noi în fața voastră o selecție de cărți care tematizează prejudecățile cu privire la rasă, religie, etnie, gen, orientare sexuală, categorii sociale defavorizate sau persoane cu dizabilități. Și, tot ce de obicei, vă invităm alături de noi în această aventură nu lipsită de greutăți. Important e să știm că parcurgem drumul împreună și că la capăt ne aflăm tot noi, doar că mai înțelegători și mai deschiși unii față de alții. #societatedeschisă

   În perioada 22 octombrie - 2 noiembrie, titlurile din Raftul societății deschise au 20% reducere, în limita stocului disponibil, doar pe carturesti.ro.

   Raftul Bookfest 2019 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182396' title='Raftul Bookfest 2019'>Raftul Bookfest 2019</a></span>

   Cea de-a XIV-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest are loc în acest an între 29 mai - 2 iunie.

   Prezența Marii Britanii în calitate de țară invitată de onoare a Salonului Internațional de Carte Bookfest este gestionată de British Council România și Ambasada Marii Britanii în România. 10 autori invitați, diverse perspective ale literaturii și culturii în cele peste 50 de evenimente organizate de British Council, în colaborare cu partenerii săi, vor avea loc atât la stand, cât și la spațiile de evenimente din cadrul Pavilionului sau în spațiul „Bookfest Junior”.

   Pe carturesti.ro am pregătit un raft dedicat în care vei găsi noutăți ale acestei ediții.

   Raftul Wellness by Therme <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182207' title='Raftul Wellness by Therme'>Raftul Wellness by Therme</a></span> Raftul Premiilor Sofia Nădejde <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182225' title='Raftul Premiilor Sofia Nădejde'>Raftul Premiilor Sofia Nădejde</a></span>

   Echipa proiectului Zilele Sofia Nădejde – ediția a IV-a, organizat anul acesta sub tutela Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, se bucură să anunțe nominalizările de anul acesta la Premiile Sofia Nădejde. Juriul, format din Cristina Ispas, Florina Pîrjol, Andreea Pop, Cosmin Borza și Vlad Pojoga, a citit în jur de 60 de volume semnate de scriitoare, dintre care a ales astfel:

   la categoria Poezie - Svetlana Cârstean, Sînt alta (Nemira), Teodora Coman, Lucy (Tracus Arte), Diana Iepure, In rest, viaţa e frumoasă (Casa de editură Max Blecher), Angela Marcovici, Păsările pe cer ţipă (Casa de pariuri literare), Ruxandra Novac, Alwarda (Pandora M);

   la categoria Proză - Paula Erizanu, Ard pădurile (Cartier), Raluca Nagy, Teo de la 16 la 18 (Nemira), Alina Nelega, Un nor în formă de cămilă (Polirom), Dora Pavel, Bastian (Polirom), Andreea Răsuceanu, Vântul, duhul, suflarea (Polirom);

   la categoria Debut-Poezie - Elena Boldor, TRAXX (OMG), Ileana Negrea, Jumătate din viaţa mea de acum (Fractalia), Alexandra Pâzgu, Dă tot ce ai (Tracus Arte);

   și la categoria Debut-Proză - Simona Goşu, Fragil (Polirom), Ramona Micu, Povestiri cu oameni mari si mici (Casa de pariuri literare), Maria Orban, Oameni mari (Nemira)

   Raftul SHORT <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182551' title='Raftul SHORT'>Raftul SHORT</a></span>

   În perioada 7-9 noiembrie 2019, testăm forța și viteza prozei scurte în 5 orașe. La împlinirea a 19 ani, librăriile Cărturești din București, Cluj, Timișoara, Iași și Chișinău aduc împreună 33 de scriitori, îmbinând pasaje inedite cu muzică și conversații despre cât de concentrate și intense sunt povestirile. Călătorim din lumea digitală în cea prozastică, din online în offline, închidem telefoanele și deschidem cărțile, încercăm să readucem la viață obiceiul cititului zilnic. Credem că efervescența prozei scurte poate atrage tineri cititori de partea lecturii, la fel cum îi poate motiva pe cei care nu mai au același timp pentru a-l dedica acestei activități.

   Pe carturesti.ro marcăm prima ediție a Festivalului, cu un Raft dedicat, în care am pus întreaga ofertă de proză scurtă în stoc, mult entuziasm și poftă de lectură. Scurtă și intensă.

   Raftul de cultură cinematografică <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182571' title='Raftul de cultură cinematografică'>Raftul de cultură cinematografică</a></span>

   Invitat de Cărturești să propun o selecție de cărți de cinema, am încercat să țin în echilibru critica, teoria și istoria filmului, titluri clasice, titluri-eveniment la zi și titluri pe care pur și simplu le iubesc, o cât mai mare varietate de obiecte de analiză și de feluri de a le privi. Mi-am impus reguli (de pildă, să nu includ în selecție cărți care țin chiar de bibliografia de bază a domeniului: am omis astfel scrierile lui André Bazin, pe ale lui David Bordwell sau Transcendental Style in Film a lui Paul Schrader), pentru ca apoi să-mi permit derogări (de pildă, includerea lui Siegfried Kracauer cu From Caligari to Hitler – un clasic de aceeași statură). Nevrând ca selecția mea să fie în mod prea bătător la ochi una „de autor”, amprentată prea apăsat de gustul meu personal, mi-am omis unii dintre favoriții all-time (cum ar fi Graham Greene în ipostaza lui de cronicar de film), însă peste alte pasiuni (critica publicată de Pauline Kael, de Raymond Durgnat sau de Manny Farber) n-aș fi fost capabil să sar. Alte limitări sau constrângeri – aceea de a selecta cărți editate sau reeditate recent și, desigur, în primul rând cărți în limba engleză (cu franceza clasată pe un îndepărtat loc doi) – n-au venit de la mine: în mod ideal, această selecție n-ar fi trebuit să fie dominată atât de copleșitor de culturi cinefile, critice sau academice anglo-saxone. Altceva, însă, nu am să-i reproșez – ea conține minunății de multe-multe feluri pentru cititorii români interesați serios de reflecția asupra cinemaului.


   Andrei Gorzo*
   *Andrei Gorzo a studiat la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București și la New York University. Doctor în cinematografie și lector universitar, cercetează și predă, la UNATC, istoria cinematografului și a ideilor despre cinema.

   Raftul #reusable <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182135' title='Raftul #reusable'>Raftul #reusable</a></span>

   Încercăm să devenim cât mai conștienți de finitudinea resurselor planetei noastre și de necesitatea unei abordări diferite din partea fiecăruia dintre noi.

   La nivel global au apărut o pluralitate de manifestări care trag un semnal de alarmă în această direcție și pe care le salutăm prin crearea unui Raft care să ne inspire și motiveze pentru a fi cât mai prietenoși cu mediul în care trăim, pentru a ne gestiona cât mai înțelept resursele.

   Propunem o serie de titluri, pe care o vom actualiza permanent și o serie de produse și materiale sustenabile - bambus, bumbac, hârtie, metal, porțelan, pentru un mediu mai respirabil.

   <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191685' title=''></a></span>

   Ne-așteaptă drumuri lungi spre casă, spre stațiuni de munte, spre întâlniri cu cei dragi. Ne-așteaptă și prăjituri de făcut, planuri variate de dichisit și căni de ceai de ținut în palme.

   O carte audio poate să dea farmec tuturor acestor experiențe. Așa că ți-am pregătit o selecție de audiobooks de la audiotribe.ro – povești de tot soiul, cărți de dezvoltare personală și cele mai iubite cărți audio de ficțiune ale anului 2021, dar și noutăți din 2022.   Începe cu un audiobook gratuit pe audiotribe.ro în primele 30 de zile de la crearea contului, ca să vezi cum e. Pașii sunt simpli:
   1. Intri pe www.audiotribe.ro și îți creezi un cont.
   2. Alegi orice audiobook îți face cu urechea.
   3. Îl asculți în aplicația AudioTribe.

   Hint: în aplicație poți încerca primele minute din orice carte audio, ca să te familiarizezi cu naratorul.

   Iar apoi, dacă vrei, poți adăuga pe rafturile bibliotecii tale și cartea în format fizic.

   Te așteptăm pe audiotribe.ro și te invităm în lumea poveștilor audio. ❤

   Raftul Premiilor Observator Cultural <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189404' title='Raftul Premiilor Observator Cultural'>Raftul Premiilor Observator Cultural</a></span>

   Gala Premiilor Observator cultural, ediţia a XV-a, va avea loc pe 25 noiembrie, premiile fiind acordate fie online, fie în întîlnire directă cu nominalizaţii, laureaţii şi cititorii, la Muzeul Naţional al Literaturii Române.

   Premiile Observator Lyceum şi Observator Universitas au dat nastere, în ultimii ani, unui public tot mai tînăr, care a descoperit că există lumi literare fascinante dincolo de programa de literatură română pentru liceu,există scriitori români în viaţă, care scriu pentru publicul de azi, despre tematici care ne privesc și ne implică pe fiecare dintre noi.

   Multe dintre volumele nominalizate şi/sau premiate de Observator cultural au fost, ulterior, traduse şi premiate şi în afara graniţelor, mulţi dintre scriitorii comentaţi în paginile revistei fiind invitaţi la festivaluri şi târguri de carte naţionale şi internaţionale.

   Ce autoare mai citim <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191709' title='Ce autoare mai citim'>Ce autoare mai citim</a></span>

   One Night Gallery lansează #ceautoaremaicitim, un proiect dedicat culturii scrise care promovează scriitoarele și artistele vizuale românce contemporane, inițiat cu prilejul Zilei Culturii Naționale. Acesta va fi prezentat până pe 30 ianuarie 2022, prin intermediul canalelor de social media ale proiectului (conturile de Facebook și Instragram @onenightgallery)
   Proiectul constă în prezentarea a 10 ilustrații acompaniate de câte un citat selectat de către echipa evenimentului Premiile Sofia Nădejde pentru Literatură Scrisă de Femei din opere ale autoarelor autohtone și este desfășurat în parteneriat cu librăriile Cărturești, unde cei interesați să descopere literatura scrisă de femei vor găsi raftul #ceautoaremaicitim.
   Publicul poate propune alte citate din literatura scrisă de autoare românce, texte pe care le consideră potrivite cu ilustrațiile. Pentru fiecare citat primit în cadrul campaniei #ceautoaremaicitim, One Night Gallery va dona o carte pentru lărgirea și înnoirea fondului de carte scrisă de autoare contemporane a bibliotecilor publice din localități din țară.
   Proiectul se va încheia printr-o lucrare colectivă unde arta digitală, ilustrația și literatura se vor uni sub forma unui videopoem creat de Alina Anca co-fondatoare a studioului Aural Eye.

   <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191769' title=''></a></span>

   Știi că cititul a redevenit cool atunci când îl vezi în trending pe TikTok, când fiecare carte devine un challenge între pasionați, când un club de lectură se transformă într-o experiență globală distractivă. Noi avem tot ce trebuie și suntem pregătiți să vă antrenăm pentru duetele de pe platformă: începând de la titlurile în vogă, până la voia bună și recomandările care te pot ajuta să devii the next best BookToker.
   Dacă ești pregătit să accepți provocarea, consultă selecția pe care am pregătit-o, citește și dă-ne un tag pe TikTok să știm cum a fost cartea! #BookTok #ForTheLoveOfBooks


   Raft Filit - 2021 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191553' title='Raft Filit - 2021'>Raft Filit - 2021</a></span>

   Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT, aflat la a IX-a ediție, este un proiect ce reunește în România sute de profesioniști din domeniul cultural: scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri şi jurnalişti.

   Timp de 5 zile, în cadrul FILIT au loc zeci de evenimente, într-o gamă largă de manifestări: întâlniri literare cu vedete ale scenei literare mondiale, nopți albe ale poeziei și muzicii, ateliere și mese rotunde profesionale, concerte, lecturi și evenimente.

   Pe carturesti.ro, in Raftul FILIT, cărțile autorilor invitați în acest an, au o reducere de 20% între 14 și 26 octombrie.


   Campanie valabilă pentru oferta în stoc, numai pe carturesti.ro.

   Literatură de război <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191817' title='Literatură de război'>Literatură de război</a></span>

   „Istoria noastră este o istorie a războaielor” (Sebastião Salgado)

   Literatura are puterea de a ne fortifica în fața răului, de a ne face mai empatici, precum și de a ne ajuta să ne conectăm la noi înșine. Și poate cea mai bună atitudine pe care o putem avea astăzi, ca cititori, este să găsim curajul să citim sau să recitim texte literare și mărturiile despre război, să înțelegem că lumea este și un spațiu al violenței și al durerii. Această cunoaștere ne face să prețuim mai mult pacea și să găsim calea către reziliență și vindecare.

   Art Safari <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191825' title='Art Safari'>Art Safari</a></span>

   Căutarea frumuseții, a adevărului și a sensului în viață pornește nu de puține ori din holul unui muzeu. Inspirați de cea de-a noua ediție Art Safari, care are loc între 12 mai și 7 august la Palatul Dacia-România aflat în Centrul Vechi al Bucureștiului, am deschis propria galerie virtuală, care adună albume de artă, o selecție de titluri de ficțiune inspirate de povești din lumea artei, monografii ale artiștilor români și străini, cărți care popularizează arta în rândurile micilor cititori, dar și diverse accesorii de făcut cadou celor pasionați de Picasso sau Dali, doar doi dintre artiștii expuși în cadrul Art Safari. Intrați și explorați Colecția Cărturești pentru Art Safari!

   Și dacă pașii vă poartă prin centrul vechi al capitalei, faceți o vizită pavilioanelor Art Safari găzduite de Palatul Dacia-România și nu uitați să exit through the gift shop, pentru că vă așteptăm și la fața locului cu un shop al muzeului, deschis de joi până duminică între 10:00 și 24:00.

   Raftul UrbanEye 2021 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191621' title='Raftul UrbanEye 2021'>Raftul UrbanEye 2021</a></span>

   Într-o lume schimbată, unde atenția pentru spațiile pe care le locuim a devenit esențială, unde comunitățile cele mai apropiate de noi se dovedesc salvatoare atunci când libera circulație este restricționată, tema acestei ediții a UrbanEye Festival se concentrează pe CERCURI. Oamenii din întreaga lume trăiesc acum mai mult ca oricând în bule, în mici cercuri sigure, familiale, profesionale sau comunitare, pe care le decorează și le umplu în viața de zi cu zi. Dar ce se întâmplă atunci când aceste bule, care se îndepărtează tot mai tare una de cealaltă, se intersectează? Apar conflictele: sărăcie versus bogăție, progres versus conservatorism, nord versus sud. Cercurile se radicalizează. Cât timp vom putea trăi în bule paralele? Nu neparat pentru un răspuns, cât mai ales pentru interogație și ce ar putea ea genera, vă propunem raftul dedicat Festivalului, cu o selecție tematică ce va avea o reducere de 20% între 5 și 14 noiembrie.


   Campanie activă pe carturesti.ro în limita stocului disponibil.

   <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189328' title=''></a></span>

   Ce muzică mai ascultăm toamna asta, după o vară în care am dus cu toții lipsa festivalurilor și concertelor live? În luna septembrie îi avem invitați pe carturesti.ro pe cei de la Europa FM, cu o serie de recomandări muzicale de top, stilul old hits and new entries: de la Lady Gaga sau Eminem la clasicii Queen sau Depeche Mode, ediţii 2020! Dacă e să fie muzică, Europa FM e alături de tine ☺!

   Cărți despre minte și corp: recomandările lui Vlad Mixich <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191391' title='Cărți despre minte și corp: recomandările lui Vlad Mixich	'>Cărți despre minte și corp: recomandările lui Vlad Mixich	</a></span>

   Sănătatea fiecăruia dintre noi e un concept mai complicat decât cartea sau emisiunea unui guru extrem de verde și extrem de fericit. Pentru că sănătatea noastră e un diamant cu multe fațete: trupul, sufletul și mintea, prinse într-un dans cu mii de interacțiuni pe secundă. Cărțile din acest raft vorbesc și povestesc despre acest diamant căruia îi spunem, generic, sănătatea noastră. Am citit fiecare dintre aceste cărți și vă asigur, cu încântare, că nu veți găsi în ele rețete. Rețetele sunt bune doar în bucătărie. În sănătate, ceea ce este bun este curiozitatea, știința de a citi corect date, discernământul de a face diferența între vraci și medici. Și, poate cel mai important, setea de cunoaștere. Vlad Mixich

   Vă invităm să parcurgeți cu mintea deschisă și dornici de aventură intelectuală recomandările lui Vlad Mixich în materie de cărți despre minte, suflet și corp, dar mai ales despre dorința noastră de a ști întotdeauna mai multe și de a umple spațiul invizibil dintre ele.

   Vlad Mixich este specialist în politici de sănătate, medic și publicist. În prezent, lucrează în echipa de suport tehnic a Băncii Europene de Investiții într-unul din cele mai mari proiecte de infrastructură sanitară din România. A lucrat în opt țări de pe trei continente și este expert independent numit de Parlamentul European în consiliul de administrație al Agenției Europene pentru Sănătate în Muncă.

   Raftul fimelor clasice <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191403' title='Raftul fimelor clasice'>Raftul fimelor clasice</a></span> Raftul One World Romania <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191166' title='Raftul One World Romania'>Raftul One World Romania</a></span>

   Începem vara cu dor de filme și festivaluri. One World Romania, unul dintre festivalurile noastre preferate, se întoarce cu ediția #14 și ne propune ca temă principală Ipostaze ale feminismului în filmul documentar. Așa că ne alăturăm cu mare plăcere festivalului și anul acesta și vă invităm să descoperiți selecția-pereche de cărți din raftul One World Romania de pe carturesti.ro și din librării, selecție alcătuită pe bază de ipostaze scriitoricești ale feminismului.

   Mai multe detalii despre programul offline și online al Festivalului #14, aici. #OWR#14

   Raftul Harry Potter <span class='md-headline'><a href='/site-category/1181528' title='Raftul Harry Potter'>Raftul Harry Potter</a></span>

   Celor mai mari fani Harry Potter le-am aranjat un colţ special unde pot găsi uşor toate cărţile şi obiectele care sunt legate de lumea magică a poveştilor, fără să mai fie nevoiţi să răscolească tot site-ul. Raftul Harry Potter va găzdui toate cărţile seriei, precum şi DVD-urile, posterele, şi insignele. Acestea vor fi acompaniate de căni, obiecte decorative, cărţi de colorat, agende în ediţie limitată, baghete magice - bref, toate lucrurile pe care şi le-ar dori vreodată un fan adevărat!

   Raftul Festivalului Filmului Palestinian <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182563' title='Raftul Festivalului Filmului Palestinian'>Raftul Festivalului Filmului Palestinian</a></span>

   Cele mai de succes filme palestiniene din ultimii ani, realizate de cineaști palestinieni importanți, vor putea fi văzute la cea de-a patra ediție a Festivalului Filmului Palestinian (FFP) din România ce va avea loc offline între 25 și 28 noiembrie, dar și online între 3 și 5 decembrie.
   Festivalul Filmului Palestinian este organizat de Centrul Cultural Palestinian Mahmoud Darwish - în parteneriat cu Ministerul Culturii din Palestina și Ambasada Statului Palestina în România - și își propune să ofere publicului din România şansa de a descoperi atât vitalitatea cinematografiei palestiniene (reprezentată de cineaşti răspândiţi în întreaga lume), cât şi realităţile socio-culturale şi istoria palestinienilor prin reprezentarea cinematografică și prin întâlniri cu cineaști. Vă invităm să consultați programul aici și vă dorim vizionare plăcută!

   Raftul filmelor de Cannes <span class='md-headline'><a href='/site-category/2815' title='Raftul filmelor de Cannes'>Raftul filmelor de Cannes</a></span>

   Între 18 și 27 octombrie 2019, cea de-a 10-a ediție a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest* prezintă cele mai așteptate filme din selecția Festivalului de Film de la Cannes, cu proiecții și invitați speciali la Cinema PRO, Cinema Elvira Popesco, Cinema Muzeul Țăranului și alte spații.


   Festivalul aduce și anul acesta premiere, filme premiate, avanpremiere românești, întâlniri cu realizatorii filmelor, masterclass-uri, retrospective, evenimente profesionale, alături de petrecerii și evenimente speciale, în toamnă, în capitală și în alte orașe din țară.

   Pe carturești.ro i-am dedicat un raft special cu pelicule premiate sau aflate în competițiile anterioare. Vizionare plăcută!


   *Les Films de Cannes à Bucarest a fost inițiat în 2010 de realizatorul Cristian Mungiu, cu sprijinul Delegatului General al Festivalului de la Cannes, domnul Thierry Frémaux.

   Raftul Superscrierilor <span class='md-headline'><a href='/site-category/1181920' title='Raftul Superscrierilor'>Raftul Superscrierilor</a></span>

   Începând cu 2011, Superscrieri a devenit un act de mulțumire îndreptat către cei care, prin forța scriiturii lor, prin originalitate, onestitate și curaj încă mai spun poveștile care contează. Unii practică jurnalismul narativ, alții sunt autori de non-ficțiune. Și unii, și ceilalți cred în forța cuvântului bine ales, ne arată cum stau de fapt lucrurile, ne scapă de prejudecăți și stereotipii, ne emoționează, ne îmbogățesc.

   Cărțile din Raftul* de non-ficțiuni sunt alese cu dăruire și recomandate de Emilia Șercan, Vlad Mixich, Marius Comper, Luiza Vasiliu, Dan Duca, Teodor Tiță, Sorin Trâncă și Fundația Friends For Friends.

   * Raftul de non-ficțiuni este o inițiativă a Fundației Friends For Friends, cu ocazia acordării Premiilor Superscrieri 2017.

   Raftul Anim'est <span class='md-headline'><a href='/site-category/1181915' title='Raftul Anim'est'>Raftul Anim'est</a></span>

   A 12-a ediție a festivalul internațional de film de animație Anim’est a adus pe ecranele bucureștene, pe lângă o selecție a celor mai bune filme de animație recente și două scurtmetraje românești, o premieră a competiției. Mai mult, invitatul special și cel care a semnat vizualul ediției Anim’est 2017, este canadianul Dave Cooper, unul dintre cei mai apreciați artiști creatori de benzi desenate. Nu întâmplător, Anim'est 2017 a avut o temă specială: The Comics Edition, celebrând una dintre cele mai semnificative și constante surse de inspirație pentru filmul de animație, benzile desenate.

   Am păstrat un raft ales unde găsiți o selecție amplă de benzi desenate, filme de animație, comics și alte articole surpriză.

   Raftul traducătorului <span class='md-headline'><a href='/site-category/1181633' title='Raftul traducătorului'>Raftul traducătorului</a></span>

   Noi știm foarte bine că fără traducători, librăriile ar fi mult mai triste și mai goale, iar cititorii și ei mai săraci. Așa a luat naștere „Raftul traducătorului”, un proiect dedicat celor care vorbesc pe limba noastră multe limbi necunoscute. Pentru că e o muncă ascunsă, migăloasă și grea, vă propunem să îi descoperim și să ne bucurăm de traducerile lor.

   Jazz in the Park <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191502' title='Jazz in the Park'>Jazz in the Park</a></span>

   Festivalul Jazz in the Park din Cluj vine în vizită pentru o săptămână și pe carturesti.ro, unde vă întâmpină cu o colecție de cărți și muzică care să vă introducă, virtual, în atmosfera de festival. Precum o seară petrecută la Jazz in the Park, selecția de față este voioasă și revigorantă. Vă îndemnăm să luați cu voi la festival câteva titluri din raftul Jazz in the Park: proză scurtă sau romane intense, dar puțin voluminoase (cât să încapă în pauza dintre două concerte!), ceva poezie și neapărat cărți scrise de autori români contemporani. Povești de dragoste sau nemuritoare, încărcate de speranță sau nostalgie, cu personaje fantastice sau oameni comuni, cu final fericit sau deschis, lecturile jazzy pe care vi le propunem sunt menite să prelungească puțin vara și atmosfera de vacanță.

   Cât despre muzică, vă urăm să o ascultați în primul rând live la Jazz in the Park între 2 și 5 septembrie. Însă pentru cei care nu reușesc să ajungă la Cluj, dar și pentru cei care sunt oricum vrăjiți de jazz și vor să-și întregească propria colecție de muzică, am pregătit o selecție care cuprinde și clasicii, dar și interpreții contemporani ai genului. #VaFiJazz #jazzinthepark

   Raftul Star Wars <span class='md-headline'><a href='/site-category/2923' title='Raftul Star Wars'>Raftul Star Wars</a></span>

   Colecţia de filme va aduce minunea Star Wars direct în sufrageria ta, unde poţi viziona toate momentele preferate şi cărţile care te introduc într-o lume fascinantă cu eroi autentici. Avem şi accesorii distractive sau jocuri de oferit cadou prietenilor pasionaţi de Star Wars.

   Orice alegere vei face, Forţa Să Fie Cu Tine!

   Raftul Enescu <span class='md-headline'><a href='/site-category/2765' title='Raftul Enescu'>Raftul Enescu</a></span>

   Și în această toamnă Festivalul George Enescu a învăluit Bucureștiul și alte șapte orașe din țară, cu ajutorul a peste 3000 de artiști prezenți în mai mult de 80 de evenimente unde ne-au propus o nouă perspectivă asupra muzicii.

   Vă oferim pe site, într-un Raft dedicate, o selecție care include artiști și orcheste prezente la Festival, dar și alte recomandări pentru un playlist reverberant.

   Îți dorim audiție plăcută!

   Raftul LGBT <span class='md-headline'><a href='/site-category/1535' title='Raftul LGBT'>Raftul LGBT</a></span>

   O nouă vară, o nouă selecție de cărți în culorile curcubeului, care vorbesc despre ce vorbesc dintotdeauna toate cărțile: despre nevoia de a fi iubit și lupta de a fi acceptat, despre teamă și revoltă, despre sentimentele crescute în umbră care sapă șanțuri adânci și fac imposibilă comunicarea, despre ziduri pe care le construim între noi și care ne împiedică vederea.

   Sunt, așadar, cărți care aduc în lumină, antrenează ochiul și mintea și care ne învață să discernem nenumăratele nuanțe ale iubirii – peste 50, cu siguranță! Sunt cărți ne învață (din nou) să fim deschiși la ceea ce a fost dintotdeauna prezent: lipsa uniformității, diversitatea, nevoia libertății de expresie, nevoia de a fi acceptat așa cum ești și de a fi împreună fără prejudecăți. Vouă ce carte v-a deschis ochii către voi și către celălalt și v-a învățat mai bine cine sunteți? #LGBTQ #comeout #speakup #pride2021

   Cosuri cadou <span class='md-headline'><a href='/site-category/1181456' title='Cosuri cadou'>Cosuri cadou</a></span>

   Nu știi ce vrei, până nu primești ceva de la Cărturești! Dacă ajungi în situația dificilă de a găsi cel mai bun cadou posibil, intră pe carturesti.ro, locul în care ne-am propus să facem cât mai simplu drumul până la cele mai inedite și surprinzător de potrivite cadouri. Pentru împătimiţii de ciocolată, am pregătit delicii de la Răzvan Idicel, Le Comptoir de Mathilde sau Les Chocolats de Pauline. Vinurile sunt întotdeauna o propunere gourmet, fie ele din crame româneşti sau internaționale. Răsfoiește apoi selecțiile noastre de accesorii haioase, numai bune pentru a începe sau a avansa într-o mare varietate de hobby-uri. Iar pentru birouri zâmbitoare, poți fii sigur că găsești la Cărturești obiecte de papetărie atent alese. Nu lipsesc nici propunerile tradiționale, realizate cu multă dăruire și măiestrie.

   Adresați-ne o comandă la b2b@carturesti.net, sau contactati-ne la numărul: 0732.003.042

   <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189444' title=''></a></span>

   Adi Hădean este chef, gastronom, scriitor. Este, de asemenea, un specialist al programelor culinare de televiziune și unul dintre cei mai urmăriți storytellers din România. Prin intermediul www.adihadean.ro, a inspirat mii de pasionați de bucătărie și a contribuit la numeroase cauze sociale. L-am invitat pe Adrian, deținătorul ingredientelor unui conținut relevant și savuros, să ne ajute să descoperim împreună unele dintre cele mai interesante cărți din universul gastronomic.

   „Selecția mea de cărți este realizată cu gândul la cei ce nu cunosc gastronomie, dar ceva îi atrage de această taină, dar și la cei ce au înțeles deja că niciodată nu cunoști îndeajuns cât să îți țină motorul viu pentru o perioadă lungă de timp. Propun să trecem cu toții prin filtrele etice, literare și gastronomice cărțile ce urmează să vi le recomand și să observăm cu un ochi artistic asemănările și deosebirile dintre acestea. Așa cum, pe blog, încerc să-i ajut pe cei care-și închipuie că bucătăria e un loc îngrozitor în care te pândesc mari primejdii, această selecție are scopul de a inspira, de a motiva și de a dezvolta o pasiune - fie ea gastronomică sau nu.” - Adi Hădean

   Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe.