Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   Raftul Cărturino 2024 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192662' title='Raftul Cărturino 2024'>Raftul Cărturino 2024</a></span>

   Un nou raft special însoțește Premiile Cărturino, dedicate scriitorilor și ilustratorilor români de carte pentru copii. Proiectul a prins viață la finalul anului trecut și a venit ca recunoaștere a valorii literaturii pentru copii, a importanței ei pe piața de carte românească și în procesul de a crește cititori încă de mici.

   Între timp, juriul a deliberat și a dezvăluit cărțile finaliste la cele două categorii principale: Cartea de literatură pentru copii a anului și Cartea ilustrată pentru copii a anului. Fie că se numără deja printre cărțile preferate de copiii voștri, fie că nu au intrat încă în biblioteca de suflet de acasă, vă invităm să parcurgeți listele, să răsfoiți cărțile cu același entuziasm ca al nostru și să faceți cunoștință cu autoarele & autorii și ilustratoarele & ilustratorii finaliști! Care sunt preferații voștri?

   Festivalul Enescu 2023 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192600' title='Festivalul Enescu 2023'>Festivalul Enescu 2023</a></span>

   Între 27 august și 24 septembrie, Festivalul George Enescu pornește din nou la drum în București și în țară. La actuala ediție, primele bilete care s-au epuizat au fost cele la concertele dedicate familiilor și copiilor, ceea ce ne spune că muzica festivalului este din ce în ce mai aproape de un public cât mai larg și mai divers.
   Vă invităm și noi la Festival pe carturesti.ro, cu un raft dedicat muzicii lui Enescu și artiștilor invitați, fie ei dirijori sau soliști. Aveți așadar ocazia perfectă să intrați în atmosfera celei de-a 26-a ediții a Festivalului, care se desfășoară sub deviza #GenerozitatePrinMuzica. Mai mult, pentru ca peisajul să fie cât mai complet, am asezonat oferta de muzică cu una de carte, numai bună să ne lărgească și mai mult orizonturile.
   Pentru program și bilete încă disponibile la Festival, consultați Program oficial | George Enescu Festival (festivalenescu.ro).

   Raft FNT 2023 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192628' title='Raft FNT 2023'>Raft FNT 2023</a></span>

   În perioada 20 - 30 octombrie are loc cea de-a XXXIII-a ediție a Festivalului Național de Teatru, care aduce la București o serie de producții relevante în jurul temei: FNT, laboratoarele sensibilului.

   Ediția a 33 a Festivalului Național de Teatru este curatoriată de Mihaela Michailov, Oana Cristea Grigorescu și Călin Ciobotari.

   Vă invităm să descoperiți în raftul dedicat FNT noi apariții editoriale și o mulțime de alte titluri din domeniile fascinante ale teatrului.

   Mai multe detalii despre maratonul lansărilor de carte din Cărturești Verona (21, 28 și 29 noiembrie), aici.

   Lecturi recomandate de Școala Încrederii <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191505' title='Lecturi recomandate de Școala Încrederii'>Lecturi recomandate de Școala Încrederii</a></span>

   Imaginați-vă o școală cu copii zâmbitori, plini de încredere, care-și fac auzită vocea și-și urmează visele. Imaginați-vă o școală cu profesori încrezători, care conștientizează nevoia de validare și apreciere a copiilor. Imaginați-vă că fiecare școală din România poate deveni o comunitate a bunăstării și bucuriei. Acestea sunt idealurile Școlii Încrederii, iar cărțile din Raftul dedicat sunt menite să ne învețe schimbările pe care le putem face astfel încât să le realizăm, fie că suntem părinți sau profesori, fie că suntem copii. Important e să fim cu toții parteneri egali în procesul de învățare.

   Raftul cu lecturi recomandate de Școala Încrederii vă prezintă o selecție de titluri care abordează bunăstarea emoțională, dezvoltarea armonioasă a relațiilor dintre oameni, cunoașterea de sine, empatia și toleranța. Pentru a clădi o școală fără abuz, critică, pedeapsă sau rușine, e nevoie să învățăm cum să ne comunicăm emoțiile, cum să depășim blocajele și frustrările și cum să renunțăm la mijloacele de opresiune atât de la îndemână în sistemul educațional din România.

   Școala Încrederii este primul proiect care abordează sistemul educațional din perspectivă integrată - profesori, copii, părinți - și își propune să sprijine cultivarea relațiilor sănătoase în școală între adulți și copii. Peste 50.000 de copii, 5000 de directori și profesori și mai bine de 100.000 de părinți, din 104 școli de stat din România, vor trece prin procesul Școala Încrederii în anul școlar 2021-2022.

   Cărturești redirecționează 7000 de euro din încasările campaniei Școlărești la Cărturești 2021 către proiectul Școala Încrederii. Copilul tău cum se simte la școală? Implică-te și tu! Află mai multe pe https://scoalaincrederii.ro/.

   Raftul Harry Potter <span class='md-headline'><a href='/site-category/1181528' title='Raftul Harry Potter'>Raftul Harry Potter</a></span>

   Celor mai mari fani Harry Potter le-am aranjat un colţ special unde pot găsi uşor toate cărţile şi obiectele care sunt legate de lumea magică a poveştilor, fără să mai fie nevoiţi să răscolească tot site-ul. Raftul Harry Potter va găzdui toate cărţile seriei, precum şi DVD-urile, posterele, şi insignele. Acestea vor fi acompaniate de căni, obiecte decorative, cărţi de colorat, agende în ediţie limitată, baghete magice - bref, toate lucrurile pe care şi le-ar dori vreodată un fan adevărat!

   Raftul Greenpeace <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191667' title='Raftul Greenpeace'>Raftul Greenpeace</a></span>

   Criza climatică în care ne afundăm e cea mai serioasă amenințare existențială a acestui secol. Ca să-ți faci o idee, impactul său va fi mai mare decât cel al Internetului. Încă mai putem schimba cursul care ne duce în viteză spre prăpastie, dar e mai bine să fii gata pentru scenariul realist. Cum te poți pregăti pentru cele mai grave efecte ale unei clime date total peste cap? Poți să trăiești cu iluzia că banii, forța, armele, inteligența artificială sau vreo revoluție tehnologică te vor proteja. Poți să construiești un adăpost în munți și să te apuci să-ți cultivi propria hrană. Sau poți ignora problema cu totul. Recomandarea noastră este să te pui mai întâi pe citit.

   Educația ecologică lipsește aproape cu desăvârșire din școlile României, dar asta nu înseamnă că nu te poți informa singur(ă). Alege câteva cărți din raftul cu recomandări Greenpeace de pe carturesti.ro: volume de popularizare a științei, literatură cli-fi (climate fiction), aventuri în natură sau cărți pentru copii. Îți plac arborii? Vrei să afli mai multe despre animale pe care nu le-ai întâlnit niciodată dincolo de TV și rolul lor în ecosisteme cruciale? Vrei să știi cum să supraviețuiești sub cerul liber sau ce soluții ne oferă știința în lupta pentru salvarea climei? Împarte cărțile astea cu prietenii tăi! Discută-le cu ei! Fă-le cadou celor curioși să afle, dar mai ales celor care cred că știu deja totul pe subiect.

   Dacă vrei să ne recomanzi la rândul tău cărți care nu sunt pe Raftul Greenpeace, dar ar merita să fie, așteptăm comentariul tău aici, pe paginile de socializare ale Greenpeace și Cărturești (FB, IG) sau pe mail: info.romania@greenpeace.org.

   Greenpeace este o organizaţie internațională independentă, prezentă în peste 55 de țări din întreaga lume, care acționează pentru a schimba atitudini, pentru a proteja mediul înconjurător și pentru a promova pacea. Valorile noastre de bază sunt non-violența, independența politică & financiară și promovarea soluțiilor. Pentru a ne păstra autonomia, nu acceptăm donații de la guverne, partide politice sau companii, ci ne bazăm pe contribuții de la persoane fizice ca tine și fundații cu valori comune. Greenpeace a împlinit anul ăsta 50 de ani. Dacă vrei să ne faci (și să îți faci) un cadou, citește, informează-te, implică-te! www.greenpeace.ro

   Raftul Filit 2023 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192615' title=''></a></span>

   Can you filit? Noi da. Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași a ajuns la a 11-a ediție și ne-am propus să aducem o mică parte din ceea ce înseamnă el și în casele celor care nu au reușit să ajungă fizic la festival.

   Am adunat în raftul dedicat, atât cărțile autorilor invitați, cât și o parte dintre cărțile pe care unii dintre ei le-au tradus.

   *FILIT este unul dintre cele mai mari festivaluri literare din Europa. Aspectele remarcate sunt prezența numeroasă a publicului, interesul manifestat de acesta, implicarea comunității prin numeroși voluntari și evenimente conexe, precum și numărul ridicat de evenimente și distribuția geografică a acestora – activitățile culturale se desfășoară în tot orașul, dar și alte localități din județul Iași.

   Raft FITS 2023 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192112' title='Raft FITS 2023'>Raft FITS 2023</a></span>

   ParteDinMiracol! FITS și Cărturești

   Începând din 23 iunie până pe 2 iulie, are loc cea de-a 30-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), o celebrare a artelor spectacolului ce atrage pasionații de cultură din întreaga lume. Vreme de 30 ani, FITS a adus împreună artele și oamenii într-o atmosferă de sărbătoare ce animă tot orașul.

   Anul acesta redescoperim împreună miracolul teatrului făcut posibil de festival printr-o selecție de cărți de și despre teatru.

   <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192121' title=''></a></span>

   Fie că asculți Arctic Monkeys sau Frank Sinatra, Goran Bregović sau Florence + The Machine, The Rolling Stones sau Depeche Mode, Europa FM e pe aceeași frecvență cu tine în orice colț al țării, spre orice festival te-ai îndrepta. Răsfoiește în tihnă selecția de recomandări Europa Fm și pregătește-ți auzul pentru muzici bune!

   Dearly Dani's Favorites <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192083' title='Dearly Dani's Favorites'>Dearly Dani's Favorites</a></span>

   Prin raftul acesta, mi-am dorit să aduc împreună universurile eroinelor mele preferate: complexe, imperfecte, impulsive. Fiecare carte aleasă reprezintă combinația ideală de frumos și grotesc, de dragoste și ură, de melancolie, de artă, de haos. Sper să vă placă selecția mea. - Dearly Dani


   Dani a lucrat ca librar în librăria noastră, Cărturești AFI din București, dar pasiunea ei pentru cultura japoneză a dus-o până în Tokyo, unde locuiește în prezent. O găsiți pe Dani pe conturile ei de Instagram și TikTok, dar o puteți întâlni adesea și pe contul oficial de TikTok al Cărturești.

   Raftul Films in frame <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192641' title=''></a></span>

   Films in Frame a lansat în toamna lui 2023 un nou număr tipărit, ajungând astfel la cel de-al treilea său număr pe hârtie. Cu această ocazie, redacția revistei propune o serie de cărți, de albume sau de snack-uri care să vă transporte (sau să vă însoțească) în lumea magică a filmului, în speranța că vă veți aminti ca, din când în când, să mai treceți pragul sălii de cinema – acel loc plin de nostalgie și amintiri, în care totul devine posibil în fața ochilor noștri.

   Films in Frame este singura revistă de cinema online și bilingvă cu content săptămânal. Apărută în 2019 în online, revista și-a propus din 2021 să publice un număr tipărit pe an – o revistă de colecție, plină de articole exclusive și ilustrații realizate de artiști vizuali din toate colțurile lumii. Numărul din 2023 are ca temă centrală sala de cinema, documentând și explorând, printre altele, ce săli mai are România deschise, care sunt primele noastre amintiri din sala de cinema, cum ar trebui să arate o sală în 2023 pentru a fi relevantă unui public larg, sau ce se întâmplă la Timișoara, unde statul și-a propus să reabiliteze și să redeschidă 5 săli până în 2024. Toate cele 3 numere sunt disponibile la Cărturești, precum și în selecția de mai jos, alături de alte produse cu iz cinematografic, atent alese.

   Raftul cărților ecranizate <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189457' title='Raftul cărților ecranizate'>Raftul cărților ecranizate</a></span>

   Nu există astenie de toamnă-iarnă care să nu poată fi reparată cu o carte bună sau cu un serial nou. În dezbaterea filmul sau cartea, pentru noi, ambele sunt variante câştigătoare, mai ales când sunt puse împreună. Așa încât, te invităm la o sesiune de binge-reading a cărților care au făcut filmele, dar şi a celor adaptate după seriale de succes. Recomandarea carturesti.ro este să te faci confortabil pentru singura selecție de cărți care merg cu popcorn.

   #Book-fix & thrill!

   Raftul Street Delivery <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189166' title='Raftul Street Delivery'>Raftul Street Delivery</a></span>

   Street Delivery 2020 ia forma unui eveniment-puzzle, răspândit în tot orașul și recompus online. Provocăm participanții să găsească soluții de conviețuire care să le facă viața în cartier mai bună, mai sustenabilă, mai pregătită pentru situații de criză. Acum, mai mult ca oricând, recuperarea spațiului public de către comunitățile orașului a devenit o necesitate.

   De ce? Pentru că, după aproape două luni în izolare, am început să observăm de la geam acele detalii pe care până acum le treceam cu vederea. Pandemia ne-a împins să privim altfel vecinătatea și să redescoperim un peisaj micro pe care suntem nevoiți să-l regândim și să-l reconstruim pentru a face față noii realități.

   Nu vrem să ne întoarcem la ”normalul” sufocant, aglomerat, haotic. Vrem orașe mai atente la nevoile oamenilor, mai apropiate de natură, mai conștiente de felul în care problemele societății sunt conectate.

   Ne vrem străzile înapoi pentru interacțiuni față în față, nu bară la bară! Vrem spațiu public real, verde, sănătos, ca să putem înfrunta orice criză, fără să fim nevoiți să ne închidem în case pentru a afla că, în lipsa poluării, se văd stelele!

   Acum, când ne reîntâlnim cu orașul, e important să nu uităm ce ne-am promis. Rezoluțiile personale din izolare pot deveni soluții la problemele comunității în care trăim. ReSoluții pentru oraș!

   Pe carturesti.ro am dedicat un raft special evenimentului, în care veți găsi o selecție tematică menită să vă inspire.

   Raftul autorilor romani <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182311' title='Raftul autorilor romani'>Raftul autorilor romani</a></span>

   În 2022, sărbătorim Ziua Culturii Naționale alături de scriitorii români, cu ale lor mai bine de 5000 de titluri disponibile pe carturesti.ro. Peste70 de scriitori români contemporani au fost invitați în Raftul autorilor români pe carturesti.ro de-a lungul timpului și așteaptă să ajungă în bibliotecile voastre, să fie citiți, recitiți și răscitiți. Cu cât suntem mai mulți, cu atât mai bine, pentru că fiecare carte a unui autor român ne poate dezvălui mai multe despre cei care ne pun pe harta literară a lumii, dar și despre noi înșine. #cartediem

   Raftul FestivalYA <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189232' title='Raftul FestivalYA'>Raftul FestivalYA</a></span>

   Vă propunem să rămâneți în atmosfera FestivalYA! Cu peste 700 de participanți la ateliere, concerte & întâlniri cu autorii și peste 300.000 de vizualizări, FestivalYA nu mai este un simplu festival, ci o stare de spirit, o stare de bine care a adus împreună, chiar și doar online la ediția 20-26 iulie 2020, oameni cunoscuţi, scriitori consacraţi, cărţi dedicate publicului YA şi adolescenţi îndrăgostiţi de aceste cărţi.

   Raftul dedicat nu mai este nici el un simplu raft de festival, ci prilej de întâlniri şi discuţii viitoare. Citim şi ne pregătim deja pentru ediţia 2021. Continuăm raftul FestivalYA, îl facem mai cuprinzător și îl umplem cu apariții noi pe măsură ce ies din tipar. Stay tuned!

   #carte diem@FestivalYA

   Raftul Funky Citizens <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189364' title='Raftul Funky Citizens'>Raftul Funky Citizens</a></span>

   Raftul Funky Citizens vă întâmpină cu drag pe toți cei care doriți să vă antrenați mușchiul civic. Veți găsi în el lecturi clasice ce discută cum arată o guvernare ideală și cum a arătat de-a lungul timpului cetățeanul, dar și apariții noi care tratează teme de actualitate pentru lumea în care trăim. Peste toate vine Constituția României, într-o variantă colorată și accesibilizată, pe care ne-o dorim un accesoriu must have pentru orice cetățean.

   Domeniile acoperite sunt variate, mergând de la filosofie politică până la economie sau istorie, pentru că un cetățean se definește în raport cu mai multe roluri: cetățeanul din spațiul public care interacționează cu guvernarea (sau cu serviciile publice), cetățeanul din spațiul privat care interacționează cu angajatorul sau cu sectorul economic, cetățeanul din spațiul intim care este totuși atins de cele ce întâmplă în exterior și este transmis în media (tradițională sau social media).Noi credem cu tărie că cetățenii au puterea să schimbe lumea dacă o înțeleg și se educă în legătură cu ceea ce pot ei face. Pentru asta, soluția cea mai la îndemână este lectura. #funkycitizens

   <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189420' title=''></a></span>

   Raftul cărţilor premiate vă stă la dispoziţie cu titluri nominalizate şi premiate, în română și limbi străine, la toate categoriile, premiile şi distincţiile la care vă puteți gândi. Alegeţi fără teamă orice carte din raft: a fost citită și recomandată de critici de specialitate sau de comunități de cititori „profesioniști” din lumea întreagă. Spuma cărților, cum ar veni, la discreția voastră, pe carturesti.ro. #carte diem

   Raftul Ascendis <span class='md-headline'><a href='/site-category/880' title='Raftul Ascendis'>Raftul Ascendis</a></span>

   De peste 20 de ani, Ascendis este un reper în dezvoltarea profesională a adulților, cu o echipă de consultanți bine integrați în comunitatea HR din România. Îi preocupă orice formă de învățare: online sau în sală, clasică sau experiențială, studiu individual sau dezbatere în echipă, training sau coaching. Oamenii sunt diferiți, deci învață diferit. Această credință stă la baza felului în care își construiesc programele, așa abordează proiectele. Le place ce fac și speră să transmită sentimentul acesta și în sală. Sau pe Teams. Sau pe Webex. Pe carturesti ro, Acendis are propriul raft de recomandări și sugestii pentru că cititul este un exercițiu de empatie. Citind, intrăm în mintea personajelor și vedem lumea cu ochii lor. #readersareleaders​

   Raftul Teach for Romania <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182623' title='Raftul Teach for Romania'>Raftul Teach for Romania</a></span>

   Opțiuni de viață prin educație de calitate pentru toți copiii din România! Aceasta este viziunea pentru care Teach for Romania caută și pregătește cei mai valoroși oameni, cu sau fără experiență anterioară de predare, pentru a deveni agenți de transformare în sistemul educațional românesc din rolurile de profesori, învățători sau educatori pentru copiii din medii vulnerabile.

   Înființată în 2014, organizația non-guvernamentală aduce un sistem de performanță în educația din sistemul public din România și, alături de alte peste 60 de țări, face parte din rețeaua globală Teach for All. La un moment dat, fiecare profesor are nevoie atât de inspirație și de noi tehnici de adaptare a programei școlare într-un mod cât mai creativ și captivant pentru copii, cât și de lecturi relaxante. Vă invităm pe carturesti.ro să descoperiți ce cărți recomandă profesorii Teach for Romania nu doar colegilor de breaslă, ci și părinților care caută lecturi educative pentru copiii lor. Cărțile recomandate vizează dezvoltarea abilităților de literație (scris-citit) și socio-emoționale ale copiilor.

   Raftul the Vast & the curious <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189436' title='Raftul the Vast & the curious'>Raftul the Vast & the curious</a></span> Raftul de debut <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182631' title='Raftul de debut'>Raftul de debut</a></span>

   "Raftul de debut”* se întoarce cu ediția a 7-a și aduce în prim-plan debuturile anului 2022. Este o selecție făcută de echipa Cărturești, o selecție a debuturilor editoriale, dar și a celor din altă categorie față de cea în care autorul a publicat până în acest moment. Ediția de anul acesta este în parteneriat cu Le festival du premier roman de Chambéry.
   *„Raftul de debut” este un demers anul ce se înscrie în proiectele Cărturești de promovare a autorilor români, a literaturii române contemporane, precum și a proiectelor editoriale de publicare a autorilor debutanți. Oferim astfel cititorilor, un prilej de a descoperi noi voci scriitoricești și edituri care publică literatură română contemporană.


   Raftul cu produse #MadeinRO <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182679' title='Raftul cu produse #MadeinRO '>Raftul cu produse #MadeinRO </a></span>

   Dacă ți-era dor de o poveste care vine chiar din lumea ta sau de gustul bun al dulciurilor din copilărie, dacă în timpurile astea complicate cauți ceva familiar și reconfortant, atunci ai ajuns unde trebuie. Bucură-te de o selecție specială de cărți semnate de autori români, carnete sau seturi de caligrafie fabricate în România și delicatese pregătite de producători locali: miere, gemuri, dulceață, vinuri și siropuri.

   Chiar și-n vremea distanțării sociale, poți sprijini de acasă creativitatea autohtonă și antreprenoriatul local: citește un autor român, fă cadou un carnet pentru work from home, gătește în familie un desert sănătos! Ai mai jos o mulțime de idei bune de încercat.

   Raftul Brand Minds <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182388' title='Raftul Brand Minds'>Raftul Brand Minds</a></span>

   Looking for an unforgettable learning experience with World-famous authors in 2024? Then you cannot miss BRAND MINDS - The biggest business summit in Central & Eastern Europe. The event will take place on the 24th & 25th of September at Sala Palatului, in Bucharest with thousands of business professionals expected to join from more than 50 countries.


   BRAND MINDS is the most expected business summit of the year since it brings world-famous business experts & global thinkers to share the conference stage for 2 days full of inspiration and valuable insights. In 2024 you will see LIVE, on stage, renowned authors & business thinkers:

   ???? ADAM GRANT - Organizational Psychologist & Bestselling Author of Originals & Rethinking

   ???? ERIN MEYER - Organizational Culture Expert and bestselling author of The Culture Map & Netflix - No Rule Rules

   ???? MARISA PEER - World-Famous Transformational Coach and author of Ultimate Confidence

   ???? KJELL NORDSTROM - Business Strategy Expert & Co-Author of Funky Business & Momentum

   ???? MARTIN LINDSTROM - World-Renowned Marketing Expert & bestselling author of Buyology & Small Data.


   We invite you to read their books and recharge your inspiration resources for an amazing 2024. If you wish to meet your favorite authors, live, we look forward to seeing you at BRAND MINDS 2024! More information on brandminds.com.

   Raftul pentru părinți <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182024' title='Raftul pentru părinți'>Raftul pentru părinți</a></span>

   Descoperiți categoriile de carte pentru copii și pentru părinți
   Cartea pentru copii este structurată pe segmente de vârstă, pentru a vă facilita căutarea. Începând cu primele zile și până la 18 ani, titlurile sunt împărțite pe categorii de vârstă din 2 în 2 ani. De acum înainte va fi mult mai ușor să găsiți cărțile potrivite pentru copii, fie ei în stare de proiect sau adolescenți problematici.
   #Cartediem

   Raftul pentru Formatori <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182301' title='Raftul pentru Formatori'>Raftul pentru Formatori</a></span>

   Vă invităm pe carturesti.ro pentru a descoperi cele mai noi idei ale unor oameni care și-au propus să schimbe lumea pas cu pas. Comunitatea formatorilor și beneficiile pe care ni le pot aduce recomandările acestora vă stau la dispoziție pe raftul special creat pentru aceștia și pentru cei care doresc să caute surse de inspirație avizate, numai pe carturesti.ro.

   Mizăm pe o informare relaxată, dar avizată, pe diverse teme de interes actual. Vă așteptăm!

   Raft Supererou <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182328' title='Raft Supererou'>Raft Supererou</a></span>

   Campania Supererou in fiecare zi este despre anxietatea școlară.

   Puștiul tău a avut o zi proastă - n-a avut curaj să răspundă în oră, la școală; colegii și-au bătut joc de el în pauză; a văzut la televizor o știre de coșmar ce nu-i mai iese din minte? Vrea să fie mai bun, dar nu știe cum să-și învingă timiditatea și frica de teste, nici cum să se apere de colegii mai vulcanici?

   Cum îl ajuți, ca părinte ori ca profesor, să-și regăsească sursele interioare pentru a reîncepe, cu curaj și siguranță de sine, o nouă zi de școală, o nouă zi de socializare, o nouă zi plină de surprize, dintre care nu toate îi vor fi pe plac?

   Campania Supererou în fiecare zi îți aduce cărțile de care ai nevoie pentru a-ți reașeza copilul sau elevul pe calea optimismului, încrederii și dezvoltării echilibrate.

   Citit de Scena9 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182336' title='Citit de Scena9'>Citit de Scena9</a></span>

   Jurnaliștii platformei culturale Scena9 propun cititorilor Cărturești o selecție de titluri scrise de autori români contemporani: poezie, beletristică sau non-ficțiune. Scena9 nouă publică constant recenzii de cărți și recomandări culturale pe site, în newsletter, dar și într-un nou grup de Facebook, deschis tuturor.

   Raftul Societății deschise <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191568' title='Raftul Societății deschise'>Raftul Societății deschise</a></span>

   Găsiți în Raftul societății deschise o selecție de cărți care ajută la lărgirea orizontului de cunoaștere, la exersarea empatiei și la evitarea prejudecăților. Cum una dintre ideile care ne ghidează în Cărturești este că cititul ne face mai buni și că sunt cărți care au într-adevăr puterea de a ne aduce mai aproape într-o lume tot mai divizată, aducem și noi în fața voastră o selecție de cărți care tematizează prejudecățile cu privire la rasă, religie, etnie, gen, orientare sexuală, categorii sociale defavorizate sau persoane cu dizabilități. Și, tot ce de obicei, vă invităm alături de noi în această aventură nu lipsită de greutăți. Important e să știm că parcurgem drumul împreună și că la capăt ne aflăm tot noi, doar că mai înțelegători și mai deschiși unii față de alții. #societatedeschisă

   În perioada 22 octombrie - 2 noiembrie, titlurile din Raftul societății deschise au 20% reducere, în limita stocului disponibil, doar pe carturesti.ro.

   Raftul Premiilor Sofia Nădejde <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182225' title='Raftul Premiilor Sofia Nădejde'>Raftul Premiilor Sofia Nădejde</a></span>

   Juriul, din care au făcut parte Andreea Pop, Cosmin Borza, Cristina Ispas, Florina Pârjol și Vlad Pojoga, a decis nominalizările la Premiile Sofia Nădejde – ediția a V-a. Au intrat în atenția juriului cărți apărute în perioada septembrie 2021 – august 2022.

   POEZIE

   Simona Popescu, Cartea plantelor și animalelor
   Laura Francisca Pavel, Trucuri urbane
   Ștefania Mihalache, Cronica Akasha
   Emanuela Ignăţoiu-Sora, Clinamen
   Daniela Hendea, H2X

   PROZĂ

   Lavinia Braniște, Mă găsești când vrei
   Anca Vieru, Fără poză de profil
   Lilia Calancea, Sunt oare un călău
   Suzănica Tănase, Oameni fără piele
   Mariana Codruț, Era lumină, era vânt

   POEZIE DEBUT

   Raluca Boantă, La marginea bună a corpului
   Bianca Ela, Poame divine
   Adelina Pascale, Maki for 2

   PROZĂ DEBUT

   Ruxandra Burcescu, Instabil
   Lavinica Mitu, Bărbatul fără cap
   Sașa Zare, Dezrădăcinare

   Gala Premiilor Sofia Nădejde – ediția a V-a va avea loc pe 17 octombrie, începând cu ora 19.00, la Apollo111.

   Anul acesta, premiul special decis de echipa proiectului poartă numele Scrisul sau Viața și îi este decernat Angelei Marinescu.

   Update: avem câștigătoarele ediției din acest an:

   La categoria POEZIE câștigător este volumul Cartea plantelor și animalelor, de Simona Popescu.

   La categoria PROZĂ, premiul merge la volumul Mă găsești când vrei, de Lavinia Braniște.

   La categoria POEZIE DEBUT, premiul a fost primit de volumul La marginea bună a corpului, semnat de Raluca Boantă.

   La categoria PROZĂ DEBUT premiul a mers la volumul Dezrădăcinare, de Sașa Zare.

   Le urăm felicitări atât câștigătoarelor cât și tuturor scriitoarelor nominalizate!

   Raftul SHORT <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182551' title='Raftul SHORT'>Raftul SHORT</a></span>

   În perioada 7-9 noiembrie 2019, testăm forța și viteza prozei scurte în 5 orașe. La împlinirea a 19 ani, librăriile Cărturești din București, Cluj, Timișoara, Iași și Chișinău aduc împreună 33 de scriitori, îmbinând pasaje inedite cu muzică și conversații despre cât de concentrate și intense sunt povestirile. Călătorim din lumea digitală în cea prozastică, din online în offline, închidem telefoanele și deschidem cărțile, încercăm să readucem la viață obiceiul cititului zilnic. Credem că efervescența prozei scurte poate atrage tineri cititori de partea lecturii, la fel cum îi poate motiva pe cei care nu mai au același timp pentru a-l dedica acestei activități.

   Pe carturesti.ro marcăm prima ediție a Festivalului, cu un Raft dedicat, în care am pus întreaga ofertă de proză scurtă în stoc, mult entuziasm și poftă de lectură. Scurtă și intensă.

   Raftul #reusable <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182135' title='Raftul #reusable'>Raftul #reusable</a></span>

   Încercăm să devenim cât mai conștienți de finitudinea resurselor planetei noastre și de necesitatea unei abordări diferite din partea fiecăruia dintre noi.

   La nivel global au apărut o pluralitate de manifestări care trag un semnal de alarmă în această direcție și pe care le salutăm prin crearea unui Raft care să ne inspire și motiveze pentru a fi cât mai prietenoși cu mediul în care trăim, pentru a ne gestiona cât mai înțelept resursele.

   Propunem o serie de titluri, pe care o vom actualiza permanent și o serie de produse și materiale sustenabile - bambus, bumbac, hârtie, metal, porțelan, pentru un mediu mai respirabil.

   <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192009' title=''></a></span>

   Cine, unde și de ce sunt întrebările pe care și le pun scriitorii, actorii, filozofii, regizorii, documentariștii și, până la urmă, fiecare dintre noi. Noi, cei de la Astra Film Festival, considerăm că societatea în care trăim și mai ales cea spre care ne îndreptăm simte nevoia de educație continuă, fie ea prin cărți sau prin programe de film literacy, pe care Astra Film le dezvoltă an de an.

   Tocmai ca să răspundem acestor întrebări, că să începem (din nou) să cunoaștem cine suntem, unde ne aflăm și de ce suntem ceea ce suntem în acest moment, trebuie să ne așezăm față în față cu realitatea crudă și nealterată a vieții. Anul acesta, #AFF2022 prezintă trei dintre temele viscerale care au zbuciumat cele mai luminate minți și despre care se scrie, și acum, fără răgaz: dragostea, războiul și moartea, descrise în secțiuni tematice denumite simplu: Dragoste eternă, Fețele Războiului și Moarte Decisă.

   Pentru programul complet #AFF2022 și bilete la evenimentele fizice și online, găsiți aici.

   Între timp, echipa #AFF2022 propune cititorilor Cărturești o selecție de titluri asortate cu temele dezbătute în Festival, reflectate în poezie, beletristică și literatură de specialitate.

   Raftul De Basm <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192101' title='Raftul De Basm'>Raftul De Basm</a></span>

   Raftul De Basm e plin de personaje și întâmplări fantastice, de lumi ascunse, de balauri morocănoși și vrăjitoare care zboară pe cozi de mătură. Pe aici se ascund pitici de grădină prietenoși, libelule zănatice și vulpi polare friguroase, Dragonul 32, Marele Pârș, Domnișoara Poimâine, Melcușor și Rostogol. Cu ajutorul poveștilor de pe Raftul De Basm, copiii vor învăța să facă supă de pietre, să călătorească printre ierburi și lumină, să îmbrățișeze, să se aventureze în Ținutul păsării măiestre, să pună piper în mare și să își facă un selfie cu elfii.

   Pornește în aventură alături de poveştile autorilor români contemporani de pe Raftul de Basm!

   De Basm este Asociația scriitorilor pentru copii și adolescenți. Vă invităm să consultați catalogul scriitorilor De Basm și să aflați mai multe despre proiectele lor pe site-ul Asociației.

   <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191685' title=''></a></span>

   Ai citi și #tbr-ul de pe noptieră, dar în același timp, nici nu poți renunța la parcurgerea rapidă a cărților prin metoda audiobook? Când pasiunea pentru lectură nu poate fi stăpânită, lasă-te inundat de ea cu totul. Cu volumele-n brațe și audiobook-urile în urechi, citești cât cuprinde!

   Pe audiotribe.ro citești și asculți nelimitat, peste 15 000 de cărți, iar pe carturesti.ro avem un raft asortat, de unde să îți iei cărțile pe care le vrei și în bibliotecă, nu doar în căști.

   Raftul Premiilor Observator Cultural <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189404' title='Raftul Premiilor Observator Cultural'>Raftul Premiilor Observator Cultural</a></span>

   Gala Premiilor Observator cultural, ediţia a XV-a, va avea loc pe 25 noiembrie, premiile fiind acordate fie online, fie în întîlnire directă cu nominalizaţii, laureaţii şi cititorii, la Muzeul Naţional al Literaturii Române.

   Premiile Observator Lyceum şi Observator Universitas au dat nastere, în ultimii ani, unui public tot mai tînăr, care a descoperit că există lumi literare fascinante dincolo de programa de literatură română pentru liceu,există scriitori români în viaţă, care scriu pentru publicul de azi, despre tematici care ne privesc și ne implică pe fiecare dintre noi.

   Multe dintre volumele nominalizate şi/sau premiate de Observator cultural au fost, ulterior, traduse şi premiate şi în afara graniţelor, mulţi dintre scriitorii comentaţi în paginile revistei fiind invitaţi la festivaluri şi târguri de carte naţionale şi internaţionale.

   Câștigătorii Concursului Enescu <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191967' title='Câștigătorii Concursului Enescu'>Câștigătorii Concursului Enescu</a></span>

   Ce au în comun Matei Varga, Josu de Solaun și Alexandru Tomescu? Luiza Borac și Nemanja Radulović? Dar celebrii Radu Lupu sau Elisabeth Leonskaja? Dacă ziceți pur și simplu pasiunea pentru muzică clasică, nu greșiți deloc. Însă, ca un detaliu suplimentar, dar nu surprinzător, cu toții au participat într-un moment sau altul la Concursul Enescu și l-au câștigat, fiecare la instrumentul preferat. Au revenit apoi la Enescu de-a lungul timpului, ca invitați la Festival.

   Anul acesta, cu ocazia unei noi ediții a Concursului Internațional George Enescu, pentru a intra mai bine în atmosferă, v-am pregătit o selecție de CD-uri ale câștigătorilor Concursului, asezonată cu o selecție mai generoasă care cuprinde aparițiile discografice ale participanților la Festivalul Enescu de-a lungul anilor.

   Între 4 și 18 septembrie, sunteți invitați din nou la Ateneu să urmăriți etapele semifinale și finale ale Concursului Enescu la violoncel, vioară și pian, dar și concerte speciale. Pentru program și bilete, accesați https://www.festivalenescu.ro/concurs-2022/bilete/.

   Vă urăm audiție plăcută!

   #concursulgeorgeenescu2022

   Raftul scriitorilor basarabeni <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191979' title='Raftul scriitorilor basarabeni'>Raftul scriitorilor basarabeni</a></span>

   „Sigur că cititorul avizat îi cunoaște pe autorii basarabeni stabiliți în România – de la Vasile Ernu, Mihail Vakulovski & Diana Iepure, Liliana Corobca, Mitoș Micleușanu, sau pe unii de peste hotare – Tatiana Țîbuleac, care a produs un fenomen în rândurile cititorilor, până la cei care încă locuiesc în R. Moldova, dar publică cu precădere în România: Emilian Galaicu-Păun, Dumitru Crudu, Iulian Ciocan, Alexandru Vakulovski, Maria Pilchin și mulți alții stabiliți pe ambele maluri ale Prutului.

   Există însă, o recunoaștem, scriitori, afirmați deja de la sfârșitul secolului trecut sau abia debutați, publicați în special la editurile din R. Moldova, care, chiar și când ajung pe rafturile librăriilor din România, nu sunt observați suficient. Scriitori care, știu cu siguranță, că sunt cunoscuți de scriitorii din România, dar care au ajuns greu (sau deloc!) la cititor. Ba mai mult, s-a mai întâmplat ca prin programe proprii și bine gândite de promovare să străbată (cu succes) pe piața din România cărți care nu reprezintă procesul literar autentic de peste Prut. Iată de unde necesitatea unui raft, care nu se vrea desprins de literatura română (cum malițios s-ar putea interpreta), ci, dimpotrivă, să își (re)găsească locul exact în mijlocul ei ”, Moni Stănilă. Este vorba despre cărți scrise de Nicolae Esinencu, Vlad Grecu, Nicolae Popa, Igor Guzun, Augustina Visan, Claudia Partole, Ionela Hadârcă, Artiom Oleacu, Vitalie Colț sau Vitalie Vovc.

   Raft FILIT - 2022 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192015' title='Raft FILIT - 2022'>Raft FILIT - 2022</a></span>

   Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași* este un proiect aflat la a zecea ediție ce reunește la Iași, în perioada 19-23 octombrie 2022, profesioniști din domeniul cărții, atât din ţară, cât şi din străinătate. Scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri şi jurnalişti culturali – cu toţii vor fi în centrul unor evenimente destinate, pe de o parte, publicului larg, dar şi specialiştilor din domeniu, pe de alta.
   Pe carturesti.ro și în librăriile Cărturești vă așteaptă Raftul dedicat evenimentului, Raftul FILIT, în care veți (re)găsi invitați ai actualei ediții, gata de a fi descoperiți. #cartediem


   *FILIT este unul dintre cele mai mari festivaluri literare din Europa. Aspectele remarcate sunt prezența numeroasă a publicului, interesul manifestat de acesta, implicarea comunității prin numeroși voluntari și evenimente conexe, precum și numărul ridicat de evenimente și distribuția geografică a acestora – activitățile culturale se desfășoară în tot orașul, dar și alte localități din județul Iași.

   <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191769' title=''></a></span>

   Știi că cititul a redevenit cool atunci când îl vezi în trending pe TikTok, când fiecare carte devine un challenge între pasionați, când un club de lectură se transformă într-o experiență globală distractivă. Noi avem tot ce trebuie și suntem pregătiți să vă antrenăm pentru duetele de pe platformă: începând de la titlurile în vogă, până la voia bună și recomandările care te pot ajuta să devii the next best BookToker.
   Dacă ești pregătit să accepți provocarea, consultă selecția pe care am pregătit-o, citește și dă-ne un tag pe TikTok să știm cum a fost cartea! #BookTok #ForTheLoveOfBooks


   Sibiu jazz Festival 2022 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192037' title='Sibiu jazz Festival 2022'>Sibiu jazz Festival 2022</a></span>

   Omenirea ar fi fost în continuare mult mai încorsetată în prejudecăți dacă nu ar fi intervenit jazzul în istoria sa și cu siguranță societatea ar fi fost mult mai rigidă și mai puțin tolerantă fără spiritul și suflul acestui fenomen cultural. Dacă jazzul poate fi punctual despre ceva anume, cu toate că e dificil să îi definești sincopele sonore sau acel jasm care-i este atât de propriu, în opinia noastră ar fi despre incluziunea socială și abolirea discriminării sub toate formele sale macabre.

   În acest spirit, cu aceeași vigoare a lipsei de conformism, anul acesta, când sărbătorește a 50-a ediție, Sibiu Jazz Festival propune cititorilor și tuturor celor a căror înclinație spre curiozitate nu a fost dărâmată o antologie de muzici, cărți și obiecte de colecție, sub numele Little Muse of Jazz. Un eclectism spontan și ludic este filigranul ce străbate colecția Little Muse of Jazz, posibilă cu ajutorul librăriilor Cărturești, colecție pe care o poți explora mai jos.

   Pentru programul complet, bilete și line-up-ul Sibiu Jazz Festival 50th Edition, care se desfășoară între 25 și 30 octombrie la Sibiu, puteți accesa site-ul Sibiu Jazz Festival.

   JazZ Have a Look • JaZz keep on reading • JaZz Pick Up a Book!

   antiDot <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192040' title='antiDot'>antiDot</a></span>

   Librăriile Cărturești și Alisa Tarciniu, coach, facilitator terapie prin râs și fondator programe de creativitate, îi așteaptă pe cititorii curioși de chimia ideilor strălucite la șapte întâlniri intens imaginative în librărie. Din 2 până în 6 noiembrie, la Cărturești Verona se desfășoară antiDot. the talks, o serie de discuții despre elementele, secretele sau obiceiurile unei vieți creative cu invitați din domenii care se întâlnesc în același punct: creativitatea.

   Participarea la discuții este gratuită, iar ateliere funcționează pe bază de donație recomandată: 40 de lei/persoană. Pentru înscrieri, vă invităm să accesați linkul: https://bit.ly/3Fk3WqO, iar pentru programul primei ediții antiDot. the talks, vă invităm aici.

   Discuțiile vor fi asezonate cu o serie de recomandări de lectură, menite să vă stârnească și mai mult curiozitatea și pofta de discuții!

   Literatură de război <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191817' title='Literatură de război'>Literatură de război</a></span>

   „Istoria noastră este o istorie a războaielor” (Sebastião Salgado)

   Literatura are puterea de a ne fortifica în fața răului, de a ne face mai empatici, precum și de a ne ajuta să ne conectăm la noi înșine. Și poate cea mai bună atitudine pe care o putem avea astăzi, ca cititori, este să găsim curajul să citim sau să recitim texte literare și mărturiile despre război, să înțelegem că lumea este și un spațiu al violenței și al durerii. Această cunoaștere ne face să prețuim mai mult pacea și să găsim calea către reziliență și vindecare.

   Art Safari <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191825' title='Art Safari'>Art Safari</a></span>

   Căutarea frumuseții, a adevărului și a sensului în viață pornește nu de puține ori din holul unui muzeu. Inspirați de cea de-a unsprezecea ediție Art Safari, care are loc între 10 februarie și 14 mai la Palatul Dacia-România aflat în Centrul Vechi al Bucureștiului, am deschis propria galerie virtuală, care adună albume de artă, o selecție de titluri de ficțiune inspirate de povești din lumea artei, monografii ale artiștilor români și străini, cărți care popularizează arta în rândurile micilor cititori, dar și diverse accesorii de făcut cadou celor pasionați de artă. Intrați și explorați Colecția Cărturești pentru Art Safari!

   Și dacă pașii vă poartă prin centrul vechi al capitalei, faceți o vizită pavilioanelor Art Safari găzduite de Palatul Dacia-România și nu uitați să exit through the gift shop, pentru că, de îndată ce se va deschide expoziția, vă așteptăm și la fața locului cu un shop al muzeului, deschis de joi până duminică între 12:00 și 21:00 (joi și duminică), respectiv 12:00 și 24:30 (vineri și sâmbătă).

   Raftul Z9 Festival <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192606' title='Raftul Z9 Festival'>Raftul Z9 Festival</a></span>

   Volume de poezie jurizate și premiate de… poete și poeți? Desigur!

   Din 2022, în cadrul Z9Festival sunt acordate și Premiile Z9Debut și Z9Poezie, oferite în urma jurizării volumelor de poezie apărute în anul precedent, scrise de autoare și autori născuți după anul 1980. Juriul premiilor este format din peste 30 de poete și poeți care au participat la edițiile anterioare Z9Festival, iar ceremonia de acordare a acestora va avea loc sâmbătă, 16 septembrie, după terminarea lecturilor. Premiul Z9Poezie este oferit de Cărturești.

   Dacă ești curios/ curioasă să afli care au fost volumele înscrise anul acesta în concurs pentru cele două categorii sau îți dorești chiar să le cumperi, am adunat volumele de pe lista lungă de înscrieri într-un raft dedicat, chiar aici. Te așteptăm cu 20% reducere pentru selecția din Raftul Z9 Festival, în perioada 12 - 18 septembrie și te invităm la Sibiu, la festival!

   TM2023 - Shine your light! <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192609' title='TM2023 - Shine your light!'>TM2023 - Shine your light!</a></span>

   Salutăm Timișoara și ne bucurăm alături de locuitorii ei de statutul de Capitală Europeană a Culturii pe care îl deține în acest an. Vă invităm să luați parte la sărbătoare printr-o selecție tematică de artă, arhitectură, muzică și literatură, care să ne aducă un pic din spiritul timișorean din acest an și zicem noi, dintotdeauna.

   Raftul Zest Podcast <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192099' title='Raftul Zest Podcast'>Raftul Zest Podcast</a></span>

   Fie că aștepți cu nerăbdare noua ediție a Zest Podcast sau că abia acum afli despre el, delectează-te cu cele mai recente episoade. Zest apare miercurea, odată la două săptămâni. Îl poți asculta în app-ul preferat, de plăcere, dar și dacă vrei să-ți faci poftă de scris și citit. Invitații - scriitori, jurnaliști sau traducători cunoscuți - împărtășesc din experiența lor și te ajută să depășești frica de foaia albă.

   Celebrăm parteneriatul cu Zest Podcast prin crearea unui raft ales, pe carturesti.ro, unde ascultătorii pot beneficia de -20% folosind codul ASCULTZEST pentru a cumpăra titluri din selecția atent creată. Spor la citit și, de ce nu, la scris!


   De ascultat:

   Raft Unfinished 2023 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192612' title='Raft Unfinished 2023'>Raft Unfinished 2023</a></span>

   Raftul UNFINISHED este o selecție de cărți, ceai, muzică, filme și dichis cu o doză de liniște, recomandate de comunitatea UNFINISHED tuturor celor care vor să afle mai multe despre multidisciplinaritate. De la oameni de știință, biologi, artiști și filosofi, până la doctori în neuroștiință, arhitecți și creativi - Unfinished este o comunitate de oameni profund diferiți, dar care împărtășesc opinii, aspirații și viziuni, încercând să răspundă la întrebarea: Cum putem înțelege valoarea celorlalți în viețile noastre?

   UNFINISHED23 înseamnă 3 zile de experiențe, conversații, momente artistice, instalații, sesiuni de wellness, celebrele reuniuni în jurul mesei, degustări de vin și conversații în jurul focului. Festivalul multidisciplinar se întâmplă în weekendul 22-24 septembrie, într-o grădină de 4000 mp, o seră istorică și o casă de patrimoniu de 151 de ani (Casa Universitarilor, str. Dionisie Lupu 46). În festival pot participa doar 3141 de oameni selectați dintre cei care completează formularul de înscrire: apply.unfinished.ro (deschis până pe 15 Septembrie).

   Climate Change Summit 2023 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192613' title='Climate Change Summit 2023'>Climate Change Summit 2023</a></span>

   Climate Change Summit 2023 se întâmplă! Ajuns la ediția a 2-a, cel mai mare eveniment dedicat soluțiilor pentru schimbările climatice din Europa Centrală și de Est, Climate Change Summit se concentrează pe soluțiile de lungă durată și pe dialogul deschis între specialiști din diverse domenii și un public curios, dornic de schimbare.

   Ne vedem pe 19 octombrie, la Opera Națională București și pe 20 octombrie în 20 de locații în București.

   Detalii despre evenimente și înscriere, pe climatechange-summit.org.

   Până atunci, vă invităm să vă ascuțiți mintea și talentul de Captain Planet cu lecturi tematice, de regăsit la raftul dedicat evenimentului, disponibil pe carturesti.ro și în librăriile Cărturești Verona, Carusel și Modul.

   Clubul de lectură Narada <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191869' title='Clubul de lectură Narada'>Clubul de lectură Narada</a></span>

   V-aţi închipuit oare cum ar fi dacă copiii ar trăi într-o lume care să îi merite? La Narada susţinem inovaţia în educaţie chiar la firul ierbii, iar misiunea noastră este de a oferi educaţie de secol XXI pentru copiii din România. Prin platforma NaradiX.ro punem copilul în centrul atenţiei şi dezvoltăm toate mijloacele necesare pentru ca acesta să poată să îşi dezvolte abilităţile pentru viitor, atât pe cele practice, cât pe cele emoţionale.

   Clubul de lectură Narada prezintă o serie de titluri recomandate de profesorii şi elevii care utilizează platforma NaradiX.ro, menite să pregătească copiii pentru o nouă generaţie de tineri ancoraţi în realităţile societăţii. Citind cărţile recomandate de elevii din comunitatea NaradiX, puteţi afla răspunsuri la întrebări despre bunătate, răutate, eşec şi reuşită, puterea de a-ţi învinge propriile limite, precum şi informaţii legate de modalitatea prin care atitudinile şi comportamentul pot schimba complet vieţile oamenilor.
   Fie că eşti elev, părinte sau profesor, Clubul de lectură Narada propune o gamă largă de titluri, cu scopul precis de a îmbunătăţi procesul de învăţare pentru fiecare categorie de public în parte. Vă invităm așadar într-o călătorie în universul cunoaşterii prin lectură, iar pentru dezvoltarea aptitudinilor practice, platforma naradix.ro vă stă la dispoziţie să o exploraţi.

   Raft Conflict Israel Hamas <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192644' title='Raft Conflict Israel Hamas'>Raft Conflict Israel Hamas</a></span>

   Despre războaie am vrea să vorbim numai la timpul trecut, dar ele fac parte din prezent, în mai multe zone de pe glob, iar cel mai recent, din nou, în Orient. Conflictul armat dintre Israel și Hamas are loc chiar în aceste clipe. Vă punem la dispoziție o selecție de titluri care au încercat de-a lungul vremii să ne prezinte de la fața locului sau din imaginația celor care și-au propus-o, povești dintr-un univers care trebuie redescoperit, fie și doar pentru a înțelege mai bine lumea în care trăim.

   Raftul UrbanEye 2021 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191621' title='Raftul UrbanEye 2021'>Raftul UrbanEye 2021</a></span>

   Într-o lume schimbată, unde atenția pentru spațiile pe care le locuim a devenit esențială, unde comunitățile cele mai apropiate de noi se dovedesc salvatoare atunci când libera circulație este restricționată, tema acestei ediții a UrbanEye Festival se concentrează pe CERCURI. Oamenii din întreaga lume trăiesc acum mai mult ca oricând în bule, în mici cercuri sigure, familiale, profesionale sau comunitare, pe care le decorează și le umplu în viața de zi cu zi. Dar ce se întâmplă atunci când aceste bule, care se îndepărtează tot mai tare una de cealaltă, se intersectează? Apar conflictele: sărăcie versus bogăție, progres versus conservatorism, nord versus sud. Cercurile se radicalizează. Cât timp vom putea trăi în bule paralele? Nu neparat pentru un răspuns, cât mai ales pentru interogație și ce ar putea ea genera, vă propunem raftul dedicat Festivalului, cu o selecție tematică ce va avea o reducere de 20% între 5 și 14 noiembrie.


   Campanie activă pe carturesti.ro în limita stocului disponibil.

   Raftul Good Routine <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192656' title='Raftul Good Routine'>Raftul Good Routine</a></span>

   O rutină bună se susține cu pași mici în fiecare zi, dar și alături de un partener de încredere potrivit pentru această călătorie. Selecția de cărți din raftul Good Routine® este menită să te inspire și să te ajute pe drumul cunoașterii și al dezvoltării. Sperăm ca una din recomandările noastre să te motiveze să acorzi și tu 5 minute astăzi pentru obiceiul sănătos de mâine.

   Corp. Cunoaștere. Conexiuni. Ediția a doua <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192668' title='Corp. Cunoaștere. Conexiuni. Ediția a doua'>Corp. Cunoaștere. Conexiuni. Ediția a doua</a></span>

   Vă invităm să explorăm împreună, dintr-o perspectivă pluridisciplinară, o temă de interes pentru noi toți, despre care avem încă atâtea de descoperit și înțeles: „corpul”. Cu ajutorul recomandărilor de lectură ale invitaților noștri de la ediția a II-a Corp_Cunoaștere_Conexiuni, ne lărgim cunoștințele și facem noi conexiuni între domenii și perspective.

   Au recomandat cărți pentru voi: Vlad Stroescu, Cătălina Dumitrescu, Ioana Scoruș, Valeriu Nicolae, Andreea Novac, Valentina de Piante, Andreea Vasile, Laura Francisca Pavel, Aurora Szentágotai-Tătar, Gianluca D'Amico, Dan Vodnar, Cătălin Moise, Alex Ciorogar, Raluca Boantă, Luca Ștefan Ouatu, Mădălina Căuneac, Lena Chilari, Ana Maria Pop, Oana Solomon, Gabriel Solomon, Adrian Gabor, Oana Paveliuc, Roxana Postolache, Ioana Natalia Corban, Marin Chirazi, Cristina Coroian și Andreea Barbu.

   Mai multe detalii despre evenimente, pe blogul Cărturești, aici. Iar pentru vizionarea întâlnirilor, vă invităm pe CărtureștiTube.

   Cărți despre minte și corp: recomandările lui Vlad Mixich <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191391' title='Cărți despre minte și corp: recomandările lui Vlad Mixich	'>Cărți despre minte și corp: recomandările lui Vlad Mixich	</a></span>

   Sănătatea fiecăruia dintre noi e un concept mai complicat decât cartea sau emisiunea unui guru extrem de verde și extrem de fericit. Pentru că sănătatea noastră e un diamant cu multe fațete: trupul, sufletul și mintea, prinse într-un dans cu mii de interacțiuni pe secundă. Cărțile din acest raft vorbesc și povestesc despre acest diamant căruia îi spunem, generic, sănătatea noastră. Am citit fiecare dintre aceste cărți și vă asigur, cu încântare, că nu veți găsi în ele rețete. Rețetele sunt bune doar în bucătărie. În sănătate, ceea ce este bun este curiozitatea, știința de a citi corect date, discernământul de a face diferența între vraci și medici. Și, poate cel mai important, setea de cunoaștere. Vlad Mixich

   Vă invităm să parcurgeți cu mintea deschisă și dornici de aventură intelectuală recomandările lui Vlad Mixich în materie de cărți despre minte, suflet și corp, dar mai ales despre dorința noastră de a ști întotdeauna mai multe și de a umple spațiul invizibil dintre ele.

   Vlad Mixich este specialist în politici de sănătate, medic și publicist. În prezent, lucrează în echipa de suport tehnic a Băncii Europene de Investiții într-unul din cele mai mari proiecte de infrastructură sanitară din România. A lucrat în opt țări de pe trei continente și este expert independent numit de Parlamentul European în consiliul de administrație al Agenției Europene pentru Sănătate în Muncă.

   Raftul Festivalului internațional de literatură de la Odesa <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192671' title='Raftul Festivalului internațional de literatură de la Odesa'>Raftul Festivalului internațional de literatură de la Odesa</a></span>

   În perioada 22-25 februarie, la sediul Goethe-Institut București din Calea Dorobanți 32, iubitorii de literatură vor avea ocazia de a se întâlni cu nume importante ale lumii literare internaționale contemporane. Bucureștiul va fi gazda Festivalului internațional de literatură de la Odesa, un eveniment literar de tradiție inițiat în 2015 care, din cauza războiului, în ultimii doi ani a devenit un proiect itinerant: în 2023 s-a desfășurat în Georgia, la Batumi, iar anul acesta are loc în capitala României.

   Scriitorii ucraineni Iia Kiva, Yuri Vînnîciuk și Vasîl Mahno, Philip Sands din Marea Britanie, Olivier Guez din Franța, Daniel Kehlmann și Norman Ohler din Germania, Karl-Markus Gauss din Austria, Ariane von Graffenried și Jonas Lüscher din Elveția și Ilaria Gaspari din Italia vor putea fi urmăriți de iubitorii de literatură în lecturi publice și dezbateri. Lor li se alătură nume importante ale literaturii române, precum Nora Iuga, Dan Sociu, Nichita Danilov sau Radu Vancu.

   Programul, de consultat online aici, reunește 19 evenimente care vor avea loc atât în prezența fizică a scriitorilor, cât și prin participarea lor online. Printre subiectele abordate în cadrul ediției din acest an se numără viitorul Europei, libertatea scriitorului, a scrisului și puterea cuvintelor de a lupta împotriva barbariei, relațiile literare dintre țările din regiunea Mării Negre.

   Raftul fimelor clasice <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191403' title='Raftul fimelor clasice'>Raftul fimelor clasice</a></span> Raftul CIVIC <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182559' title='Raftul CIVIC'>Raftul CIVIC</a></span>

   Întotdeauna deciziile cele mai bune le iei atunci când ești informat. Când privești o problemă din cât mai multe unghiuri, afli cum au gândit alții, pe ce și-au bazat deciziile, analizezi și abia apoi faci alegerea care ți se potrivește.
   Când te uiți la avantajele unei alegeri sau ale alteia, verifici informațiile și nu te lași manipulat.
   Pe carturești.ro am pregătit un reper tematic - o selecție din cele mai bune cărți ajutătoare, care reprezintă o pledoarie pentru o alegere informată, pentru că numai împreună putem crea viitorul.

   Raftul Anim'est <span class='md-headline'><a href='/site-category/1181915' title='Raftul Anim'est'>Raftul Anim'est</a></span>

   A 12-a ediție a festivalul internațional de film de animație Anim’est a adus pe ecranele bucureștene, pe lângă o selecție a celor mai bune filme de animație recente și două scurtmetraje românești, o premieră a competiției. Mai mult, invitatul special și cel care a semnat vizualul ediției Anim’est 2017, este canadianul Dave Cooper, unul dintre cei mai apreciați artiști creatori de benzi desenate. Nu întâmplător, Anim'est 2017 a avut o temă specială: The Comics Edition, celebrând una dintre cele mai semnificative și constante surse de inspirație pentru filmul de animație, benzile desenate.

   Am păstrat un raft ales unde găsiți o selecție amplă de benzi desenate, filme de animație, comics și alte articole surpriză.

   Raftul traducătorului <span class='md-headline'><a href='/site-category/1181633' title='Raftul traducătorului'>Raftul traducătorului</a></span>

   Noi știm foarte bine că fără traducători, librăriile ar fi mult mai triste și mai goale, iar cititorii și ei mai săraci. Așa a luat naștere „Raftul traducătorului”, un proiect dedicat celor care vorbesc pe limba noastră multe limbi necunoscute. Pentru că e o muncă ascunsă, migăloasă și grea, vă propunem să îi descoperim și să ne bucurăm de traducerile lor.

   Raftul Star Wars <span class='md-headline'><a href='/site-category/2923' title='Raftul Star Wars'>Raftul Star Wars</a></span>

   Colecţia de filme va aduce minunea Star Wars direct în sufrageria ta, unde poţi viziona toate momentele preferate şi cărţile care te introduc într-o lume fascinantă cu eroi autentici. Avem şi accesorii distractive sau jocuri de oferit cadou prietenilor pasionaţi de Star Wars.

   Orice alegere vei face, Forţa Să Fie Cu Tine!

   Raftul LGBT <span class='md-headline'><a href='/site-category/1535' title='Raftul LGBT'>Raftul LGBT</a></span>

   Literatura LGBTQI+ prezintă trăiri șterse din istorie, ascunse de societate, marginalizate și ignorate. Ea reprezintă, prin simpla existență, rezistență.

   Cunoaștem o istorie care se întinde din Stonewall, New York, până la Hijra în India sau Muxe în Mexic. Lumea văzută prin lupa marginalității este o lume care recuperează un trecut fragmentat, iar noi, generația prezentă, suntem cleiul care completează mozaicul propriei istorii.

   Identitățile noastre sunt o sumă de dorințe de apropiere, un bagaj cultural comun și un limbaj literar, verbal și non-verbal construit întocmai pentru a ne identifica unii pe alții. Literatura are puterea de a transcende diferențele dintre noi, de a crea un dicționar comun de referințe și emoții între persoane cu moșteniri culturale, sociale și de clasă diverse.

   Dăruiește iubire cu o carte LGBTQI!

   #PRIDE2023

   Cosuri cadou <span class='md-headline'><a href='/site-category/1181456' title='Cosuri cadou'>Cosuri cadou</a></span>

   Nu știi ce vrei, până nu primești ceva de la Cărturești! Dacă ajungi în situația dificilă de a găsi cel mai bun cadou posibil, intră pe carturesti.ro, locul în care ne-am propus să facem cât mai simplu drumul până la cele mai inedite și surprinzător de potrivite cadouri. Pentru împătimiţii de ciocolată, am pregătit delicii de la Răzvan Idicel, Le Comptoir de Mathilde sau Les Chocolats de Pauline. Vinurile sunt întotdeauna o propunere gourmet, fie ele din crame româneşti sau internaționale. Răsfoiește apoi selecțiile noastre de accesorii haioase, numai bune pentru a începe sau a avansa într-o mare varietate de hobby-uri. Iar pentru birouri zâmbitoare, poți fii sigur că găsești la Cărturești obiecte de papetărie atent alese. Nu lipsesc nici propunerile tradiționale, realizate cu multă dăruire și măiestrie.

   Adresați-ne o comandă la b2b@carturesti.net, sau contactati-ne la numărul: 0732.003.042