Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   Lecturi recomandate de Școala Încrederii <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191505' title='Lecturi recomandate de Școala Încrederii'>Lecturi recomandate de Școala Încrederii</a></span>

   Imaginați-vă o școală cu copii zâmbitori, plini de încredere, care-și fac auzită vocea și-și urmează visele. Imaginați-vă o școală cu profesori încrezători, care conștientizează nevoia de validare și apreciere a copiilor. Imaginați-vă că fiecare școală din România poate deveni o comunitate a bunăstării și bucuriei. Acestea sunt idealurile Școlii Încrederii, iar cărțile din Raftul dedicat sunt menite să ne învețe schimbările pe care le putem face astfel încât să le realizăm, fie că suntem părinți sau profesori, fie că suntem copii. Important e să fim cu toții parteneri egali în procesul de învățare.

   Raftul cu lecturi recomandate de Școala Încrederii vă prezintă o selecție de titluri care abordează bunăstarea emoțională, dezvoltarea armonioasă a relațiilor dintre oameni, cunoașterea de sine, empatia și toleranța. Pentru a clădi o școală fără abuz, critică, pedeapsă sau rușine, e nevoie să învățăm cum să ne comunicăm emoțiile, cum să depășim blocajele și frustrările și cum să renunțăm la mijloacele de opresiune atât de la îndemână în sistemul educațional din România.

   Școala Încrederii este primul proiect care abordează sistemul educațional din perspectivă integrată - profesori, copii, părinți - și își propune să sprijine cultivarea relațiilor sănătoase în școală între adulți și copii. Peste 50.000 de copii, 5000 de directori și profesori și mai bine de 100.000 de părinți, din 104 școli de stat din România, vor trece prin procesul Școala Încrederii în anul școlar 2021-2022.

   Cărturești redirecționează 7000 de euro din încasările campaniei Școlărești la Cărturești 2021 către proiectul Școala Încrederii. Copilul tău cum se simte la școală? Implică-te și tu! Află mai multe pe https://scoalaincrederii.ro/.

   Muzica Turneului Stradivarius <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191385' title='Muzica Turneului Stradivarius '>Muzica Turneului Stradivarius </a></span>

   Când a pornit la drum prin țară în urmă cu 14 ani, în compania lui Alexandru Tomescu, vioara Stradivarius Elder-Voicu nu-și imagina probabil că va ajunge să-i sune pe coarde chiar Oda Bucuriei, o transcripție a Simfoniei a 9-a de Beethoven pentru vioară și pian. Și nici că va fi însoțită în Turneul Stradivarius 2021 de pianistul Josu de Solaun, câștigător, printre altele, al Concursului Internațional George Enescu în 2014.

   Până aici, Turneul Stradivarius i-a prilejuit viorii Stradivarius întâlniri dintre cele mai captivante cu muzici alese pe sprânceană, printre care amintim doar muzica lui Paganini, Enescu, Piazzolla, Camille Saint-Saëns sau Dinu Lipatti, dar și cu artiști de dans contemporan sau coruri de copii. Cel mai adesea vioara Stradivarius Elder-Voicu a fost acompaniată de un pian, iar uneori de o harpă sau de un bandoneon. A cunoscut un public divers, dornic să asculte muzică bună chiar și (sau mai ales) în orașele unde nu există săli de concerte dedicate muzicii culte.

   Vă invităm la o călătorie în universul muzicilor și cărților care însoțesc artiștii în turneul aflat în desfășurare, dar și în universul turneelor care nu s-au întâmplat încă și se află – pentru moment doar – în imaginația lui Alexandru Tomescu. #odăbucuriei #turneulstradivarius

   Raftul cărților ecranizate <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189457' title='Raftul cărților ecranizate'>Raftul cărților ecranizate</a></span>

   Cititorii pasionați de filme și seriale sunt din nou privilegiați: le-am pregătit o serie de titluri care au fost ecranizare, din 2016 și până în prezent, și au cucerit întreaga lume.

   Enumerăm doar câteva dintre ele: Străinul (The Outsider), Cele treisprezece motive (13 Reasons Why), Alias Grace, The Handmaid's Tale, Micuțele doamne (Little Women), Ferdinand. Iar pe cele pe care încă nu le-ai văzut și îți dorești să o faci, îi poți da mai întâi o sanșă cărții.

   Măști de sezon și alte delicatese <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182691' title='Măști de sezon și alte delicatese'>Măști de sezon și alte delicatese</a></span>

   Cu privire la purtarea obligatorie a măştilor atunci când avem treabă pe afară, putem spune multe lucruri, dintre care primul ar fi că sunt salutare. Apoi, e clar că nu ne-am obișnuit cu ele și sperăm să nu ajungem până acolo. Dar, dacă tot sunt musai, măcar să le putem asorta cu ținuta sau starea de spirit și să fie românești. Avem măști* de la BrodezCu sau de la Atelierul de Măști. Avem pe roșu, galben, albastru sau verde, pentru copii și pentru adolescenți. Avem și cu steluțe. Lasați culorile să vă inspire şi asortaţi măştile cu zâmbetul interior!

   Tot aici găsiți și săpunuri sau alte cosmetice românești care ne fac frumoși, dar mai ales sănătoși, cu condiția să le folosim, firește. Geluri dezinfectante de la Cosmeplant, Faunus și Dacia Plant, cu ulei esențial de lămâie sau cu extract de romaniță.

   Purtați masca, păstrați distanța și să ne revedem sănătoşi!

   *Atenție, măștile noastre nu înlocuiesc măștile medicale prevăzute cu flitre special integrate. Pentru mai multe detalii, citiţi descrierea produselor.

   Raftul Premiilor Gopo <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189155' title='Raftul Premiilor Gopo'>Raftul Premiilor Gopo</a></span>

   Gala Premiilor Gopo reprezintă un eveniment anual de prestigiu, în cadrul căruia sunt celebrate cele mai importante realizări cinematografice naționale din cursul anului precedent. Evenimentul ce poartă numele reputatului cineast român Ion Popescu Gopo și care promovează adevăratele valori din domeniu în rândul unui public cât mai larg a ajuns la a XIV-a ediție, care va avea loc pe 29 iunie.
   Evenimentul va fi transmis live pe 29 iunie, ora 19.30, pe PRO TV PLUS și premiilegopo.ro, și înregistrat pe 1 iulie, ora 22.30 pe PRO CINEMA.
   Până vom afla care sunt câștigătorii trofeelor, vă invităm să revedeți și recomandați filme românești. Veți recunoaște în această selecție filme premiate și nominalizate la edițiile anterioare și alte titluri importante în istoria recentă a filmului românesc.

   Raftul Street Delivery <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189166' title='Raftul Street Delivery'>Raftul Street Delivery</a></span>

   Street Delivery 2020 ia forma unui eveniment-puzzle, răspândit în tot orașul și recompus online. Provocăm participanții să găsească soluții de conviețuire care să le facă viața în cartier mai bună, mai sustenabilă, mai pregătită pentru situații de criză. Acum, mai mult ca oricând, recuperarea spațiului public de către comunitățile orașului a devenit o necesitate.

   De ce? Pentru că, după aproape două luni în izolare, am început să observăm de la geam acele detalii pe care până acum le treceam cu vederea. Pandemia ne-a împins să privim altfel vecinătatea și să redescoperim un peisaj micro pe care suntem nevoiți să-l regândim și să-l reconstruim pentru a face față noii realități.

   Nu vrem să ne întoarcem la ”normalul” sufocant, aglomerat, haotic. Vrem orașe mai atente la nevoile oamenilor, mai apropiate de natură, mai conștiente de felul în care problemele societății sunt conectate.

   Ne vrem străzile înapoi pentru interacțiuni față în față, nu bară la bară! Vrem spațiu public real, verde, sănătos, ca să putem înfrunta orice criză, fără să fim nevoiți să ne închidem în case pentru a afla că, în lipsa poluării, se văd stelele!

   Acum, când ne reîntâlnim cu orașul, e important să nu uităm ce ne-am promis. Rezoluțiile personale din izolare pot deveni soluții la problemele comunității în care trăim. ReSoluții pentru oraș!

   Pe carturesti.ro am dedicat un raft special evenimentului, în care veți găsi o selecție tematică menită să vă inspire.

   Cititori pentru scriitori <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182311' title='Cititori pentru scriitori'>Cititori pentru scriitori</a></span>

   p>Campania #CititoriPentruScriitori se întoarce în 2021 în librăriile Cărturești și pe carturesti.ro. În luna septembrie, nu contează cât de lung ai părul, important e ce și cât citești: avem o listă lungă de autori, mai bine de 4500 de titluri și peste 60 de scriitori români contemporani invitați în Raftul autorilor români care așteaptă să ajungă în bibliotecile voastre, să fie citiți, recitiți și răscitiți. Cu cât sunteți mai mulți, cu atât mai bine, pentru că fiecare carte a unui autor român cumpărată din librăriile Cărturești și de pe carturesti.ro în perioada 1 - 30 septembrie contribuie cu 10% din prețul ei la acordarea Burselor și rezidențelor de creație literară Cărturești, ediția a doua.

   Vă reamintim că, datorită sprijinului vostru, volumul câștigător la categoria roman de la prima ediție a Burselor de creație și rezidențelor literare a fost deja publicat și vă întâmpină în rafturile librăriilor.

   Cumpără, citește, dă vorba mai departe! #cititoripentruscriitori

   Raftul FestivalYA <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189232' title='Raftul FestivalYA'>Raftul FestivalYA</a></span>

   Vă propunem să rămâneți în atmosfera FestivalYA! Cu peste 700 de participanți la ateliere, concerte & întâlniri cu autorii și peste 300.000 de vizualizări, FestivalYA nu mai este un simplu festival, ci o stare de spirit, o stare de bine care a adus împreună, chiar și doar online la ediția 20-26 iulie 2020, oameni cunoscuţi, scriitori consacraţi, cărţi dedicate publicului YA şi adolescenţi îndrăgostiţi de aceste cărţi.

   Raftul dedicat nu mai este nici el un simplu raft de festival, ci prilej de întâlniri şi discuţii viitoare. Citim şi ne pregătim deja pentru ediţia 2021. Continuăm raftul FestivalYA, îl facem mai cuprinzător și îl umplem cu apariții noi pe măsură ce ies din tipar. Stay tuned!

   #carte diem@FestivalYA

   Raftul Funky Citizens <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189364' title='Raftul Funky Citizens'>Raftul Funky Citizens</a></span>

   Raftul Funky Citizens vă întâmpină cu drag pe toți cei care doriți să vă antrenați mușchiul civic. Veți găsi în el lecturi clasice ce discută cum arată o guvernare ideală și cum a arătat de-a lungul timpului cetățeanul, dar și apariții noi care tratează teme de actualitate pentru lumea în care trăim. Peste toate vine Constituția României, într-o variantă colorată și accesibilizată, pe care ne-o dorim un accesoriu must have pentru orice cetățean.

   Domeniile acoperite sunt variate, mergând de la filosofie politică până la economie sau istorie, pentru că un cetățean se definește în raport cu mai multe roluri: cetățeanul din spațiul public care interacționează cu guvernarea (sau cu serviciile publice), cetățeanul din spațiul privat care interacționează cu angajatorul sau cu sectorul economic, cetățeanul din spațiul intim care este totuși atins de cele ce întâmplă în exterior și este transmis în media (tradițională sau social media).Noi credem cu tărie că cetățenii au puterea să schimbe lumea dacă o înțeleg și se educă în legătură cu ceea ce pot ei face. Pentru asta, soluția cea mai la îndemână este lectura. #funkycitizens

   <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189420' title=''></a></span>

   Raftul cărţilor premiate vă stă la dispoziţie cu titluri nominalizate şi premiate, în română și limbi străine, la toate categoriile, premiile şi distincţiile la care vă puteți gândi. Alegeţi fără teamă orice carte din raft: a fost citită și recomandată de critici de specialitate sau de comunități de cititori „profesioniști” din lumea întreagă. Spuma cărților, cum ar veni, la discreția voastră, pe carturesti.ro. #carte diem

   Raftul Ascendis <span class='md-headline'><a href='/site-category/880' title='Raftul Ascendis'>Raftul Ascendis</a></span>

   De peste 20 de ani, Ascendis este un reper în dezvoltarea profesională a adulților, cu o echipă de consultanți bine integrați în comunitatea HR din România. Îi preocupă orice formă de învățare: online sau în sală, clasică sau experiențială, studiu individual sau dezbatere în echipă, training sau coaching. Oamenii sunt diferiți, deci învață diferit. Această credință stă la baza felului în care își construiesc programele, așa abordează proiectele. Le place ce fac și speră să transmită sentimentul acesta și în sală. Sau pe Teams. Sau pe Webex. Pe carturesti ro, Acendis are propriul raft de recomandări și sugestii pentru că cititul este un exercițiu de empatie. Citind, intrăm în mintea personajelor și vedem lumea cu ochii lor. #readersareleaders​

   Raftul Teach for Romania <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182623' title='Raftul Teach for Romania'>Raftul Teach for Romania</a></span>

   Opțiuni de viață prin educație de calitate pentru toți copiii din România! Aceasta este viziunea pentru care Teach for Romania, caută și pregătește cei mai valoroși oameni, cu sau fără experiență anterioară de predare, pentru a deveni agenți de transformare în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori sau învățători pentru copiii din medii vulnerabile. Înființată în 2014, organizația non-guvernamentală, aduce un sistem de performanță în educația din sistemul public din România și alături de alte 49 de țări, face parte din rețeaua globală Teach for All.

   La un moment dat, fiecare profesor are nevoie de inspirație, noi tehnici de adaptare a programei școlare într-un mod cât mai creativ și captivant pentru copiii lui, cât și lecturi relaxante.

   Vă invităm pe carturesti.ro, să descoperiți ce cărți inspiraționale recomandă profesorii din cadrul programului Teach for Romania pentru colegii lor de breaslă, pentru curajoșii lideri din educație sau pentru toți curioșii, care vor să știe ce mai citesc cadrele didactice.

   Raftul LEAP <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182634' title='Raftul LEAP'>Raftul LEAP</a></span>

   Pășește în noua eră a HR-ului la LEAP! Evenimentul organizat de eJobs și Târgul de Cariere își propune să inoveze tiparul evenimentelor din industria People Management-ului, punând accent pe o misiune cât se poate de practică. La LEAP ești invitat să înveți (Learn) tehnici noi de la speakeri de top, să explorezi (Explore) metode neconvenționale în management, să aplici (Apply) cele mai bune practici din domeniu și să te joci (Play) cu noțiunea de leadership.
   Pe carturesti.ro am pregătit un raft dedicat evenimentului cu o serie de titluri tematice care te-ar putea inspira.

   Raftul the Vast & the curious <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189436' title='Raftul the Vast & the curious'>Raftul the Vast & the curious</a></span> Cele mai citite cărți din 2019 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182614' title='Cele mai citite cărți din 2019'>Cele mai citite cărți din 2019</a></span> Raftul de debut <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182631' title='Raftul de debut'>Raftul de debut</a></span>

   Aflat la a cincea ediție anul acesta, #RaftulDeDebut a luat naștere din dorința de a încuraja și promova autorii români aflați la început de drum și totodată a însemnat o cale prin care cititorii care ne trec pragul să redescopere și să (re)îndrăgească literatura română.
   Într-un peisaj editorial dominat de traduceri, observăm de la un an la altul că, timid, interesul editurilor românești pentru literatura autohtonă e în creștere, lucru care nu face decât să ne bucure și să ne dea prilejul de a descoperi autori noi, de a urmări dinamica literaturii române contemporane, de a identifica abordările și stilurile autorilor pe care-i citim în fiecare an pentru prima dată.

   Raftul cu produse #MadeinRO <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182679' title='Raftul cu produse #MadeinRO '>Raftul cu produse #MadeinRO </a></span>

   Dacă ți-era dor de o poveste care vine chiar din lumea ta sau de gustul bun al dulciurilor din copilărie, dacă în timpurile astea complicate cauți ceva familiar și reconfortant, atunci ai ajuns unde trebuie. Bucură-te de o selecție specială de cărți semnate de autori români, carnete sau seturi de caligrafie fabricate în România și delicatese pregătite de producători locali: miere, gemuri, dulceață, vinuri și siropuri.

   Chiar și-n vremea distanțării sociale, poți sprijini de acasă creativitatea autohtonă și antreprenoriatul local: citește un autor român, fă cadou un carnet pentru work from home, gătește în familie un desert sănătos! Ai mai jos o mulțime de idei bune de încercat.

   1989 - Revoluția română <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182617' title='1989 - Revoluția română'>1989 - Revoluția română</a></span>

   Revoluţia română ne-a oferit şansa, în ultimii 30 de ani, să înţelegem dar mai ales să trăim libertatea.

   Pe carturesti.ro am dedicat acestui subiect un raft cu o selecție de titluri care ne-ar putea ghida în înțelegerea rostului dar și a prețului acestei libertăți.

   Raftul Brand Minds <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182388' title='Raftul Brand Minds'>Raftul Brand Minds</a></span>

   Attention please, Brand Minds is getting closer! THE GROWTH WEEKEND is a live and exclusive online event which will be taking place from the 25th to the 27th of September! This year, it will be extended like never before, with top speakers on board. We invite you to read our guests' books, which are featured on our Brand Minds page at carturesti.ro while you prepare your questions!

   Values such as integrity, creativity, growth and entrepreneurial spirit aren’t just empty words for our guests or for you, but a way of doing business. Please give a warm welcome to Gary Vaynerchuk, Tara Westover, Werner Vogels, Malcolm Gladwell, Martin Lindstrom, Annicken R. Day, Simon Sinek, Brené Brown, Nick Vujicic, Aduke Onafowokan, Nassim Nicholas Taleb, Renée Mauborgne, Neil Pasricha, Richard Quest, Mark Manson, Michio Kaku, Austin Channing Brown, Bozoma Saint John and Beniamin Mincu!

   Welcome to#brandminds!

   Raftul pentru părinți <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182024' title='Raftul pentru părinți'>Raftul pentru părinți</a></span>

   Descoperiți categoriile de carte pentru copii și pentru părinți
   Cartea pentru copii este structurată pe segmente de vârstă, pentru a vă facilita căutarea. Începând cu primele zile și până la 18 ani, titlurile sunt împărțite pe categorii de vârstă din 2 în 2 ani. De acum înainte va fi mult mai ușor să găsiți cărțile potrivite pentru copii, fie ei în stare de proiect sau adolescenți problematici.
   #Cartediem

   Raftul pentru Formatori <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182301' title='Raftul pentru Formatori'>Raftul pentru Formatori</a></span>

   Vă invităm pe carturesti.ro pentru a descoperi cele mai noi idei ale unor oameni care și-au propus să schimbe lumea pas cu pas. Comunitatea formatorilor și beneficiile pe care ni le pot aduce recomandările acestora vă stau la dispoziție pe raftul special creat pentru aceștia și pentru cei care doresc să caute surse de inspirație avizate, numai pe carturesti.ro.

   Mizăm pe o informare relaxată, dar avizată, pe diverse teme de interes actual. Vă așteptăm!

   Raftul Neversea Beach <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191268' title='Raftul Neversea Beach'>Raftul Neversea Beach</a></span>

   Te invităm la plajă chiar aici, pe carturesti.ro. Și nu oricare plajă, ci Neversea Beach. O luați pe scurtătura unei plaje virtuale fie ca preambul pentru festivalul din 8-11 iulie, fie pentru că aveți de cheltuit bine meritatele vouchere primite la fața locului. Aveți la dispoziție: cărți, muzică, accesorii pentru plajă si o vacanță de vară de neuitat. Briza mării ajunge la fiecare dintre voi și pe carturesti.ro!

   Raft Supererou <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182328' title='Raft Supererou'>Raft Supererou</a></span>

   Campania Supererou in fiecare zi este despre anxietatea școlară.

   Puștiul tău a avut o zi proastă - n-a avut curaj să răspundă în oră, la școală; colegii și-au bătut joc de el în pauză; a văzut la televizor o știre de coșmar ce nu-i mai iese din minte? Vrea să fie mai bun, dar nu știe cum să-și învingă timiditatea și frica de teste, nici cum să se apere de colegii mai vulcanici?

   Cum îl ajuți, ca părinte ori ca profesor, să-și regăsească sursele interioare pentru a reîncepe, cu curaj și siguranță de sine, o nouă zi de școală, o nouă zi de socializare, o nouă zi plină de surprize, dintre care nu toate îi vor fi pe plac?

   Campania Supererou în fiecare zi îți aduce cărțile de care ai nevoie pentru a-ți reașeza copilul sau elevul pe calea optimismului, încrederii și dezvoltării echilibrate.

   Raftul Touch me not <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182332' title='Raftul Touch me not'>Raftul Touch me not</a></span>

   Corpul, intimitatea, sexualitatea sunt aspecte esențiale ale vieții și identității noastre, totuși ne este atât de greu să vorbim despre ele, fiind înconjurate de atâtea tabuuri și blocaje. Controversatul câștigător al Ursului de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, TOUCH ME NOT (de Adina Pintilie) este o invitație la dialog, la a pune sub semnul întrebării ideile noastre preconcepute despre intimitate. Prin controversa intensă pe care a stârnit-o chiar de la premiera mondială de la Berlinală, TOUCH ME NOT deschide un spațiu de auto-reflecție, trecând dincolo de cinema, în zona dezbaterii publice, și devenind mai mult decât un film: o experiență transformativă.

   Raftul TOUCH ME NOT reunește câteva dintre lecturile care au inspirat procesul de cercetare artistică din care s-a născut filmul TOUCH ME NOT.

   Citit de Scena9 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182336' title='Citit de Scena9'>Citit de Scena9</a></span>

   Primăvara aceasta a adus un pic mai mult din Scena9 pe carturesti.ro. Unul dintre frumoasele obiceiuri ale jurnaliștilor de la Scena9 este să a scrie în fiecare lună despre cărțile pe care le descoperă. Când vă fac ei poftă de citit, vă așteptăm pe carturesti.ro, cu titlurile gata pregătite pentru voi. Spor la citit!

   Raftul Societății deschise <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191568' title='Raftul Societății deschise'>Raftul Societății deschise</a></span>

   Găsiți în Raftul societății deschise o selecție de cărți care ajută la lărgirea orizontului de cunoaștere, la exersarea empatiei și la evitarea prejudecăților. Cum una dintre ideile care ne ghidează în Cărturești este că cititul ne face mai buni și că sunt cărți care au într-adevăr puterea de a ne aduce mai aproape într-o lume tot mai divizată, aducem și noi în fața voastră o selecție de cărți care tematizează prejudecățile cu privire la rasă, religie, etnie, gen, orientare sexuală, categorii sociale defavorizate sau persoane cu dizabilități. Și, tot ce de obicei, vă invităm alături de noi în această aventură nu lipsită de greutăți. Important e să știm că parcurgem drumul împreună și că la capăt ne aflăm tot noi, doar că mai înțelegători și mai deschiși unii față de alții. #societatedeschisă

   În perioada 22 octombrie - 2 noiembrie, titlurile din Raftul societății deschise au 20% reducere, în limita stocului disponibil, doar pe carturesti.ro.

   Raftul Bookfest 2019 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182396' title='Raftul Bookfest 2019'>Raftul Bookfest 2019</a></span>

   Cea de-a XIV-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest are loc în acest an între 29 mai - 2 iunie.

   Prezența Marii Britanii în calitate de țară invitată de onoare a Salonului Internațional de Carte Bookfest este gestionată de British Council România și Ambasada Marii Britanii în România. 10 autori invitați, diverse perspective ale literaturii și culturii în cele peste 50 de evenimente organizate de British Council, în colaborare cu partenerii săi, vor avea loc atât la stand, cât și la spațiile de evenimente din cadrul Pavilionului sau în spațiul „Bookfest Junior”.

   Pe carturesti.ro am pregătit un raft dedicat în care vei găsi noutăți ale acestei ediții.

   Cuib à la Cărturești: casa noastră e și casa voastră <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182703' title='Cuib à la Cărturești: casa noastră e și casa voastră'>Cuib à la Cărturești: casa noastră e și casa voastră</a></span>

   Vă invităm să intrați în lumea Cărturești și pe altă ușă, nu doar pe cea care dă spre bibliotecă. Venim în întâmpinarea voastră cu idei de interioare simpatice, dichisite, pline de culoare și de produse cu nume și renume: avem lumină la borcan sau la carte de la Lumio, scaune roz de la On Interior, măsuțe de cafea cu greatest hits de la Balvi, postere cu povești de la Atelier Trebo și multe altele care așteaptă să fie descoperite. Pentru un interior așa cum vă place!

   Raftul cu recomandările Fundației Calea Victoriei <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182267' title='Raftul cu recomandările Fundației Calea Victoriei'>Raftul cu recomandările Fundației Calea Victoriei</a></span>

   Găzduim aici recomandări pornind de la proiectele Fundaţiei Calea Victoriei care are ca scop formarea şi dezvoltarea personală a publicului său, folosind metode interactive. Fundația completează educaţia oferită de şcoală şi facultate, încurajând tinerii să urmeze profesii umaniste şi artistice. Urmăriți-ne și veți fi la zi cu cele mai interesante cursuri şi evenimente interactive în domenii umaniste şi culturale pentru tineri şi adulţi.

   Raftul The Power of Storytelling <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182155' title='Raftul The Power of Storytelling'>Raftul The Power of Storytelling</a></span>

   Conferința The Power of Storytelling aduce și în 2019 în București producători de conținut și comunicatori creativi din întreaga lume, reprezentanți de renume din jurnalism, literatură, realizatori de podcasturi consacrate, antreprenori, ilustratori și documentariști. Cu tema HEAL, cea de-a noua ediție (18-19 octombrie) e construită în jurul puterii poveștilor de a vindeca. Poveștile validează experiențe, arată că oamenii nu sunt singuri, creează și întăresc conexiuni și astfel le permit să existe în lume, și vindecă. Încă de la prima ediție, conferința The Power of Storytelling s-a construit pe ideea că poveștile bine spuse pot schimba vieți și comunități, pot inspira și aduce oamenii mai aproape unii de alții și îi pot învăța cum să folosească mai bine poveștile în munca lor. Am strâns în acest raft câteva dintre cărțile speakerilor din toți acești ani și alte cărți recomandate de echipa Decât o Revistă.

   Mai multe informații despre conferință și programul le găsiți aici: www.thepowerofstorytelling.org/

   Raft Narativ <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182201' title='Raft Narativ'>Raft Narativ</a></span>

   Oragnizatorii Festivalului de lectură pentru copii NARATIV vor să le arate tuturor copiilor din București că fiecare carte e o aventură care merită trăită! Iar părinților și profesorilor să le aducă aminte că cititorii nu se nasc, se educă. Așa că au pus la cale primul festival dedicat lecturii, un eveniment anual dedicat micilor cititori care cuprinde ateliere originale și creative de lectură interactivă. Participarea este gratuită, iar mai multe detalii găsiți aici. Pentru că susținem această frumoasă inițiativă, am creat un raft permanent, în care găsiți anul acesta cele mai recente apariții de carte pentru copii, gata să fie descoperite.

   Raftul Wellness by Therme <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182207' title='Raftul Wellness by Therme'>Raftul Wellness by Therme</a></span> Raftul Premiilor Sofia Nădejde <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182225' title='Raftul Premiilor Sofia Nădejde'>Raftul Premiilor Sofia Nădejde</a></span>

   Echipa proiectului Zilele Sofia Nădejde – ediția a IV-a, organizat anul acesta sub tutela Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, se bucură să anunțe nominalizările de anul acesta la Premiile Sofia Nădejde. Juriul, format din Cristina Ispas, Florina Pîrjol, Andreea Pop, Cosmin Borza și Vlad Pojoga, a citit în jur de 60 de volume semnate de scriitoare, dintre care a ales astfel:

   la categoria Poezie - Svetlana Cârstean, Sînt alta (Nemira), Teodora Coman, Lucy (Tracus Arte), Diana Iepure, In rest, viaţa e frumoasă (Casa de editură Max Blecher), Angela Marcovici, Păsările pe cer ţipă (Casa de pariuri literare), Ruxandra Novac, Alwarda (Pandora M);

   la categoria Proză - Paula Erizanu, Ard pădurile (Cartier), Raluca Nagy, Teo de la 16 la 18 (Nemira), Alina Nelega, Un nor în formă de cămilă (Polirom), Dora Pavel, Bastian (Polirom), Andreea Răsuceanu, Vântul, duhul, suflarea (Polirom);

   la categoria Debut-Poezie - Elena Boldor, TRAXX (OMG), Ileana Negrea, Jumătate din viaţa mea de acum (Fractalia), Alexandra Pâzgu, Dă tot ce ai (Tracus Arte);

   și la categoria Debut-Proză - Simona Goşu, Fragil (Polirom), Ramona Micu, Povestiri cu oameni mari si mici (Casa de pariuri literare), Maria Orban, Oameni mari (Nemira)

   Filme de Oscar 2019 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182297' title='Filme de Oscar 2019'>Filme de Oscar 2019</a></span>

   Încheiem luna februarie în ton cu premiile Oscar. Am pus la un loc filmele care au intrat in istorie, premiantele care au primit mult râvnitele statuete în ultimii ani. Dacă anul acesta favoriții voștri au primit Oscarul, dar mai ales dacă nu, avem câteva dintre vedetele festivității din 2019 gata pentru a fi sărbătorile cu vizionări multiple, la voi acasă. Bohemian Rhapsody, The Wife și A Star is Born vă așteaptă în diferite variante pe carturesti.ro, alături de alte pelicule memorabile pe care nu ați apucat până acum să le vedeți. Vizionare de 5 stele să aveți!

   Raftul SHORT <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182551' title='Raftul SHORT'>Raftul SHORT</a></span>

   În perioada 7-9 noiembrie 2019, testăm forța și viteza prozei scurte în 5 orașe. La împlinirea a 19 ani, librăriile Cărturești din București, Cluj, Timișoara, Iași și Chișinău aduc împreună 33 de scriitori, îmbinând pasaje inedite cu muzică și conversații despre cât de concentrate și intense sunt povestirile. Călătorim din lumea digitală în cea prozastică, din online în offline, închidem telefoanele și deschidem cărțile, încercăm să readucem la viață obiceiul cititului zilnic. Credem că efervescența prozei scurte poate atrage tineri cititori de partea lecturii, la fel cum îi poate motiva pe cei care nu mai au același timp pentru a-l dedica acestei activități.

   Pe carturesti.ro marcăm prima ediție a Festivalului, cu un Raft dedicat, în care am pus întreaga ofertă de proză scurtă în stoc, mult entuziasm și poftă de lectură. Scurtă și intensă.

   Gaudeamus 2019 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182555' title='Gaudeamus 2019'>Gaudeamus 2019</a></span>

   Ediţia 2019 a Târgului de carte Gaudeamus se va desfăşura sub semnul aniversării a 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989.

   Peste 8.000 mp de standuri care vor găzdui sute de mii de titluri şi aproape 900 de evenimente, lansări şi prezentări de carte, sesiuni de autografe, dezbateri – îi aşteaptă pe cei care vor trece pragul târgului în perioada 20 – 24 noiembrie.

   Pe carturesti.ro îți aducem cât mai aproape Târgul de carte, pentru că în Raftul dedicat vei găsi noutățile și reeditările notabile ale acestei ediții. #CARTEDIEM

   Raftul de cultură cinematografică <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182571' title='Raftul de cultură cinematografică'>Raftul de cultură cinematografică</a></span>

   Invitat de Cărturești să propun o selecție de cărți de cinema, am încercat să țin în echilibru critica, teoria și istoria filmului, titluri clasice, titluri-eveniment la zi și titluri pe care pur și simplu le iubesc, o cât mai mare varietate de obiecte de analiză și de feluri de a le privi. Mi-am impus reguli (de pildă, să nu includ în selecție cărți care țin chiar de bibliografia de bază a domeniului: am omis astfel scrierile lui André Bazin, pe ale lui David Bordwell sau Transcendental Style in Film a lui Paul Schrader), pentru ca apoi să-mi permit derogări (de pildă, includerea lui Siegfried Kracauer cu From Caligari to Hitler – un clasic de aceeași statură). Nevrând ca selecția mea să fie în mod prea bătător la ochi una „de autor”, amprentată prea apăsat de gustul meu personal, mi-am omis unii dintre favoriții all-time (cum ar fi Graham Greene în ipostaza lui de cronicar de film), însă peste alte pasiuni (critica publicată de Pauline Kael, de Raymond Durgnat sau de Manny Farber) n-aș fi fost capabil să sar. Alte limitări sau constrângeri – aceea de a selecta cărți editate sau reeditate recent și, desigur, în primul rând cărți în limba engleză (cu franceza clasată pe un îndepărtat loc doi) – n-au venit de la mine: în mod ideal, această selecție n-ar fi trebuit să fie dominată atât de copleșitor de culturi cinefile, critice sau academice anglo-saxone. Altceva, însă, nu am să-i reproșez – ea conține minunății de multe-multe feluri pentru cititorii români interesați serios de reflecția asupra cinemaului.


   Andrei Gorzo*
   *Andrei Gorzo a studiat la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București și la New York University. Doctor în cinematografie și lector universitar, cercetează și predă, la UNATC, istoria cinematografului și a ideilor despre cinema.

   Sharing Graphic Design <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189594' title='Sharing Graphic Design'>Sharing Graphic Design</a></span>

   Sharing Graphic Design by TypeThursday x LDC își propune să pună sub lupă designul grafic, atât pentru designeri, cât și pentru pasionați ai domeniului. Vă întâmpină cu o selecție specială de cărți, pe care le găsiți și online pe carturesti.ro și offline, într-un raft dedicat la Modul Cărturești. Selecția cuprinde recomandări perfecte pentru aprofundarea cunoștințelor din diverse arii ale designului grafic, dar și produse de design, dintre care unele se regăsesc exclusiv pe carturesti.ro. Şi asta nu e tot, căci cei de la TypeThursday București pregătesc o serie întreagă de viitoare evenimente specifice. #sharinggraphicdesign

   Local Design Circle este o organizație înființată din dorința de a oferi o voce comună designerilor români. Asociația își propune să promoveze importanța designului grafic în viața cotidiană, să faciliteze accesul la educație și să contribuie la modelarea unui mediu vizual mai sănătos.

   TypeThursday București este o întâlnire lunară dedicată pasionaților de literă, parte dintr-o superfamilie globală care atrage iubitorii de litere din toate disciplinele grafice și cu diverse grade de expertiză.

   Cărți alese <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182092' title='Cărți alese'>Cărți alese</a></span>

   Mijloacele actuale de comunicare sunt atât de eficiente încât poți afla imediat ce listă de lecturi vrea să împărtășească cu lumea Barak Obama sau ce titluri recomandă un antreprenor de talia lui Bill Gates. Pe cei doi i-am ales pentru a vă invita să răsfoiți pe îndelete titlurile din raftul cu Cărți alese, unde veti găsi de-a lungu timpului lecturile și recomandările unor pesonalități relevante ale lumii în care trăim. Titlurile care formează, inspiră sau pur și simplu încântă cele mai luminate minți, vă așteaptă, de acum pe carturesti.ro

   Raftul #reusable <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182135' title='Raftul #reusable'>Raftul #reusable</a></span>

   Încercăm să devenim cât mai conștienți de finitudinea resurselor planetei noastre și de necesitatea unei abordări diferite din partea fiecăruia dintre noi.

   La nivel global au apărut o pluralitate de manifestări care trag un semnal de alarmă în această direcție și pe care le salutăm prin crearea unui Raft care să ne inspire și motiveze pentru a fi cât mai prietenoși cu mediul în care trăim, pentru a ne gestiona cât mai înțelept resursele.

   Propunem o serie de titluri, pe care o vom actualiza permanent și o serie de produse și materiale sustenabile - bambus, bumbac, hârtie, metal, porțelan, pentru un mediu mai respirabil.

   Raftul The School of Life <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182149' title='Raftul The School of Life'>Raftul The School of Life</a></span>

   The School of Life este mișcarea inițiată și coordonată de Alain de Botton cu scopul de a pune ideile și procesul de învățare acolo unde le este locul și anume chiar în mijlocul vieții noastre de zi cu zi. De la felul în care s-au transformat căsătoriile de conveniență în povești autentice de dragoste, la felul în care gândim și punem în acțiune fiecare faptă de la cea mai simplă la cea mai complexă sunt vizate toate în The School of Life. Fiecare acțiune din domenii precum carieră, relații, politică, familie sau călătorii, are acum un suport de documentare. Vă așteptăm cu o selecție menită să ne ajute a descifra împreună vastul domeniu al inteligenței emoționale.

   Raftul de Arhitectură Eruditio <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182018' title='Raftul de Arhitectură Eruditio'>Raftul de Arhitectură Eruditio</a></span>

   Conferinţele Eruditio a lansat o competiţie cu premii de 5000 de euro şi a oferit arhitecturii o locaţie ultra-centrală, prin Raftul de Arhitectură, găzduit de librăriile Cărtureşti

   Conferinţele Eruditio a lansat concursul naţional “Premiile Eruditio pentru arhitectură” adresat atât jurnaliştilor cât şi freelancerilor, arhitecţilor şi studenţilor la arhitectură, bloggerilor, pasionaţilor de arhitectură care publică materiale scrise şi audio-video în spaţiul public. Premiile totalizează 5.000 de euro.

   Raftul de Arhitectură “Conferinţele Eruditio” propune celor interesaţi să participe la concurs, şi nu numai, o documentaţie valoroasă în domeniu.

   carturești.ro și librăriile Cărtureşti găzduiesc Raftul de Arhitectură, o selecţie de cărţi valoroase de profil.

   Introducerea arhitecturii între subiectele ce ţin de cultura generală este un serviciu pe care ni-l facem nouă înşine. Nu doar pentru că ne vom cunoaşte mai bine rădăcinile - istoria şi valorile epocilor trecute, dar şi pentru că vom dori să ne implicăm în dezvoltarea ţesutului urban şi a spaţiilor în care trăim, pentru că vom şti să evaluăm mai corect consecinţele actului arhitectural pentru urbe şi pentru fiecare dintre noi. Citind astăzi despre arhitectură avem şansa să ne influenţăm calitatea vieţii de mâine.

   Detalii şi regulament pe https://www.conferinteleeruditio.ro, inspiraţie, pe Raftul de Arhitectură.

   <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189401' title=''></a></span>

   Am mixat cu mult succes sentimente în offline, la Modul Cărturești, acum le aducem online, pe carturesti.ro: un mix special de ceramică, de la bijuterii la pahare fantezie, cănuțe pentru sake sau țuică, căni pentru latte, ghivece din metal în culori electrice, care ajung la voi acasă însoțite de cactusul natural care le locuiește în această perioadă.

   O campanie care aduce împreună mai mulți artiști români activi în zona artelor decorative în genere și a ceramicii în special, cu scopul declarat de a vă colora casa și de a vă umple cu bucurie colțurile, firidele, ungherele sau, dimpotrivă, luminișurile de fiecare zi.

   Raftul Premiilor Observator Cultural <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189404' title='Raftul Premiilor Observator Cultural'>Raftul Premiilor Observator Cultural</a></span>

   Cea de-a XVI-a ediţie a Premiilor Obser­vator cultural va avea loc în 30 octombrie, la sediul Muzeului Naţional al Literaturii Române.

   După ediţia de anul trecut a Galei, în care un juriu studenţesc a ales laureatul Premiului Universitas dintre volumele nominalizate de redactorii şi colaboratorii revistei, organizatorii au decis să le ofere studenţilor libertatea de a face propriile nominalizări pentru premiul pe care îl vor acorda.

   Premiile Observator Lyceum şi Observator Universitas au dat nastere, în ultimii ani, unui public tot mai tînăr, care a descoperit că există lumi literare fascinante dincolo de programa de literatură română pentru liceu,există scriitori români în viaţă, care scriu pentru publicul de azi, despre tematici care ne privesc și ne implică pe fiecare dintre noi.

   Multe dintre volumele nominalizate şi/sau premiate de Observator cultural au fost, ulterior, traduse şi premiate şi în afara graniţelor, mulţi dintre scriitorii comentaţi în paginile revistei fiind invitaţi la festivaluri şi târguri de carte naţionale şi internaţionale.

   Raftul RIUF <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189412' title='Raftul RIUF'>Raftul RIUF</a></span>

   Cauți un program de studii în România sau în străinătate? Nimic mai simplu: peste 120 universități și instituții educaționale te așteaptă la RIUF.

   RIUF - The Romanian International University Fair, este locul unde vizitatorii pot să obțină informații reale despre studiul internațional, dar și cel din România, chiar de la reprezentanți ai universităților. De peste 14 ani, târgul creează o legatură directă între studenții români și mediul academic internațional, usurând admiterea la o universitate din România sau din afara țării.

   Pe 29 octombrie, între 12:00 și 18:00, vei avea posibilitatea să:
   * Vorbești cu reprezentanții instituțiilor și să primești răspunsuri prin video call-uri sau chat-uri online;
   *Să găsești informații despre burse, admitere, taxe și programe de master, licență sau doctorat;
   *Descarci imediat materiale/resurse cu informații despre universitățile și domeniile de studiu care te interesează;
   *Întâlnești consilierii educaționali care te pot ajuta să iei o decizie;
   *Participi la conferințe și ateliere potrivite nevoilor tale la YouForum.

   Pe carturesti.ro i-am dedicat evenimentului ajuns la a doua ediție, un Raft special, în care am selectat o serie de titluri menite să-ți inspire căutările și alegerea viitorului tău educațional.

   Raftul UNFINISHED <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189172' title='Raftul UNFINISHED'>Raftul UNFINISHED</a></span>

   UNFINISHED este primul festival multidisciplinar din România, iar anul acesta se va desfășura sub înaltul patronaj al Parlamentului European. Ajuns la cea de-a cincea ediție, evenimentul adună o comunitate efervescentă de creatori și vizionari capabili să aducă schimbări fundamentale în jurul lor. Printre invitaţii ediţiilor anterioare s-au numărat co-fondatorul Pixar, Alvy Ray Smith, strategul digital din timpul administraţiei Obama, Duncan Wolfe, artiştii Tehching Hsieh & Alfredo Jaar, muzicianul Nicolas Jaar, creatorul rubricii Modern Love, de la New York Times și Esther Perel, cel mai cunoscut psihoterapeut specialist în relaţii de cuplu şi autorul unui bestseller din topul New York Times. Înscrierile pentru ediția de anul acesta se fac gratuit pe www.unfinished.ro. Chiar și într-o perioadă atât de incertă, este important ca UNFINISHED să rămână o experiență, iar comunitatea să aibă în continuare o sursă de inspirație și de încredere. Așa au apărut UNFINISHED Moments - o serie de interviuri, workshop-uri, dialoguri sonore, convorbiri nocturne și multe alte sesiuni live online care urmează să fie definite. The UNFINISHED Shelf a început cu o serie de recomandări adunate și inspirate din edițiile anterioare ale evenimentului și va continua cu alte titluri must read odată cu fiecare UNFINISHED Moment. Astfel, veți găsi un raft cu recomandări din cele mai diverse domenii, de la titluri despre muzică, meditație și somn, până la natură, artă și tehnologie.

   Raft Filit - 2021 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191553' title='Raft Filit - 2021'>Raft Filit - 2021</a></span>

   Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT, aflat la a IX-a ediție, este un proiect ce reunește în România sute de profesioniști din domeniul cultural: scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri şi jurnalişti.

   Timp de 5 zile, în cadrul FILIT au loc zeci de evenimente, într-o gamă largă de manifestări: întâlniri literare cu vedete ale scenei literare mondiale, nopți albe ale poeziei și muzicii, ateliere și mese rotunde profesionale, concerte, lecturi și evenimente.

   Pe carturesti.ro, in Raftul FILIT, cărțile autorilor invitați în acest an, au o reducere de 20% între 14 și 26 octombrie.


   Campanie valabilă pentru oferta în stoc, numai pe carturesti.ro.

   <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189328' title=''></a></span>

   Ce muzică mai ascultăm toamna asta, după o vară în care am dus cu toții lipsa festivalurilor și concertelor live? În luna septembrie îi avem invitați pe carturesti.ro pe cei de la Europa FM, cu o serie de recomandări muzicale de top, stilul old hits and new entries: de la Lady Gaga sau Eminem la clasicii Queen sau Depeche Mode, ediţii 2020! Dacă e să fie muzică, Europa FM e alături de tine ☺!

   <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189340' title=''></a></span>

   A cincea ediție DokStation Music Documentary Film Festival are loc la București, în perioada 17-20 septembrie 2020, aducând în prim-plan cele mai recente documentare cu și despre Depeche Mode, Gorillaz, ZZ Top, Aurora, Foals sau Pavarotti, majoritatea în premieră națională.

   Proiecțiile vor avea loc în aer liber, accesul va fi gratuit în baza unei rezervări prealabile, online pe Eventbook.ro.

   Programul proiecțiilor din cadrul DokStation 2020 e disponibil la www.dokstation.ro, iar pe carturesti.ro ți-am pregătit un raft cu muzica celor care apar în documentare.

   Cărți despre minte și corp: recomandările lui Vlad Mixich <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191391' title='Cărți despre minte și corp: recomandările lui Vlad Mixich	'>Cărți despre minte și corp: recomandările lui Vlad Mixich	</a></span>

   Sănătatea fiecăruia dintre noi e un concept mai complicat decât cartea sau emisiunea unui guru extrem de verde și extrem de fericit. Pentru că sănătatea noastră e un diamant cu multe fațete: trupul, sufletul și mintea, prinse într-un dans cu mii de interacțiuni pe secundă. Cărțile din acest raft vorbesc și povestesc despre acest diamant căruia îi spunem, generic, sănătatea noastră. Am citit fiecare dintre aceste cărți și vă asigur, cu încântare, că nu veți găsi în ele rețete. Rețetele sunt bune doar în bucătărie. În sănătate, ceea ce este bun este curiozitatea, știința de a citi corect date, discernământul de a face diferența între vraci și medici. Și, poate cel mai important, setea de cunoaștere. Vlad Mixich

   Vă invităm să parcurgeți cu mintea deschisă și dornici de aventură intelectuală recomandările lui Vlad Mixich în materie de cărți despre minte, suflet și corp, dar mai ales despre dorința noastră de a ști întotdeauna mai multe și de a umple spațiul invizibil dintre ele.

   Vlad Mixich este specialist în politici de sănătate, medic și publicist. În prezent, lucrează în echipa de suport tehnic a Băncii Europene de Investiții într-unul din cele mai mari proiecte de infrastructură sanitară din România. A lucrat în opt țări de pe trei continente și este expert independent numit de Parlamentul European în consiliul de administrație al Agenției Europene pentru Sănătate în Muncă.

   Raftul fimelor clasice <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191403' title='Raftul fimelor clasice'>Raftul fimelor clasice</a></span> Raftul One World Romania <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191166' title='Raftul One World Romania'>Raftul One World Romania</a></span>

   Începem vara cu dor de filme și festivaluri. One World Romania, unul dintre festivalurile noastre preferate, se întoarce cu ediția #14 și ne propune ca temă principală Ipostaze ale feminismului în filmul documentar. Așa că ne alăturăm cu mare plăcere festivalului și anul acesta și vă invităm să descoperiți selecția-pereche de cărți din raftul One World Romania de pe carturesti.ro și din librării, selecție alcătuită pe bază de ipostaze scriitoricești ale feminismului.

   Mai multe detalii despre programul offline și online al Festivalului #14, aici. #OWR#14

   Raftul Harry Potter <span class='md-headline'><a href='/site-category/1181528' title='Raftul Harry Potter'>Raftul Harry Potter</a></span>

   Celor mai mari fani Harry Potter le-am aranjat un colţ special unde pot găsi uşor toate cărţile şi obiectele care sunt legate de lumea magică a poveştilor, fără să mai fie nevoiţi să răscolească tot site-ul. Raftul Harry Potter va găzdui toate cărţile seriei, precum şi DVD-urile, posterele, şi insignele. Acestea vor fi acompaniate de căni, obiecte decorative, cărţi de colorat, agende în ediţie limitată, baghete magice - bref, toate lucrurile pe care şi le-ar dori vreodată un fan adevărat!

   Raftul Festivalului Filmului Palestinian <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182563' title='Raftul Festivalului Filmului Palestinian'>Raftul Festivalului Filmului Palestinian</a></span>

   A treia ediție a Festivalului Filmului Palestinian din România începe cu proiecții online pe platforma Eventbook și cu discuții live cu cineaști palestinieni pe pagina de Facebook a FFP.

   Timp de cinci zile, publicul va putea să vadă, la orice oră, opt filme palestiniene, prezentate în premieră în România: două lungmetraje de ficțiune, două documentare și patru scurtmetraje, toate selectate la prestigioase festivaluri din întreaga lume.

   Deși anul acesta ediția va fi exclusiv ONLINE, în fiecare seară vă așteaptă o serie de evenimente transmise prin live streaming pe pagina facebook a festivalului. Astfel, programul include cinci evenimente de tip Q/A cu invitați speciali, actori, regizori sau speciali ce activează în industria cinematografică.

   Joi, în prima seară a festivalului, Lina Bokhary, directoarea Departamentului de Film din cadrul Ministerului Culturii din Palestina, care a fost prezentă la București în 2019, va face o analiză a cinematografiei palestiniene din ultimul an.

   Frații Arab și Tarzan Nasser, doi dintre cei mai importanți cineaști palestinieni ai momentului, vor vorbi despre cel mai nou film al lor, „Gaza Mon Amour” (2020), selectat în acest an la Festivalul de la Veneția și ales să fie propunerea Palestinei la Premiile Oscar.

   Regizorul Kamal Aljafari va explica demersul din spatele documentarului său provocator și ambițios, „An Unusual Summer” („O vară neobișnuită”, 2020), selectat la Festivalurile Visions du Réel și Viennale.

   Tânăra cineastă Lina Al Abed va răspunde întrebărilor despre investigarea trecutului politic misterios al tatălui său, dezvoltată în documentarul extrem de personal „Ibrahim: A Fate to Define” („Ibrahim: O soartă nedecisă”, 2019), prezent la Toronto IFF, CPH:DOX și IDFA.

   O altă regizoare din selecție este Najwa Najjar, care va vorbi despre noul ei film, drama „Between Heaven and Earth” („Între cer și pământ”, 2019), premiată la Festivalul de la Cairo pentru cel mai bun scenariu.

   Detalii despre achiziția biletelor găsiți aici.

   Raftul filmelor de Cannes <span class='md-headline'><a href='/site-category/2815' title='Raftul filmelor de Cannes'>Raftul filmelor de Cannes</a></span>

   Între 18 și 27 octombrie 2019, cea de-a 10-a ediție a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest* prezintă cele mai așteptate filme din selecția Festivalului de Film de la Cannes, cu proiecții și invitați speciali la Cinema PRO, Cinema Elvira Popesco, Cinema Muzeul Țăranului și alte spații.


   Festivalul aduce și anul acesta premiere, filme premiate, avanpremiere românești, întâlniri cu realizatorii filmelor, masterclass-uri, retrospective, evenimente profesionale, alături de petrecerii și evenimente speciale, în toamnă, în capitală și în alte orașe din țară.

   Pe carturești.ro i-am dedicat un raft special cu pelicule premiate sau aflate în competițiile anterioare. Vizionare plăcută!


   *Les Films de Cannes à Bucarest a fost inițiat în 2010 de realizatorul Cristian Mungiu, cu sprijinul Delegatului General al Festivalului de la Cannes, domnul Thierry Frémaux.

   Raftul de Triumf <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182575' title='Raftul de Triumf'>Raftul de Triumf</a></span>

   Aflat la a patra ediție anul acesta, Raftul de triumf este felul nostru a sărbători Ziua Națională: îndreptându-ne spre scriitorii români contemporani. Și pentru că istoria se scrie sub ochii noștri, iar tradițiile se construiesc și ele pe nesimțite prin gesturile noastre zilnice, ne dorim ca această zi să celebreze triumful lecturii și obiceiul de a citi mai multă literatură română contemporană.

   Parada se mută așadar la raft, unde defilăm cu cele mai recente titluri scrise de autori români, cărți care ne dezvăluie o mulțime de fragmente identitare, feluri de a înțelege lumea și de a ne raporta la ea și la istoria noastră mică și mare.

   Raftul Superscrierilor <span class='md-headline'><a href='/site-category/1181920' title='Raftul Superscrierilor'>Raftul Superscrierilor</a></span>

   Începând cu 2011, Superscrieri a devenit un act de mulțumire îndreptat către cei care, prin forța scriiturii lor, prin originalitate, onestitate și curaj încă mai spun poveștile care contează. Unii practică jurnalismul narativ, alții sunt autori de non-ficțiune. Și unii, și ceilalți cred în forța cuvântului bine ales, ne arată cum stau de fapt lucrurile, ne scapă de prejudecăți și stereotipii, ne emoționează, ne îmbogățesc.

   Cărțile din Raftul* de non-ficțiuni sunt alese cu dăruire și recomandate de Emilia Șercan, Vlad Mixich, Marius Comper, Luiza Vasiliu, Dan Duca, Teodor Tiță, Sorin Trâncă și Fundația Friends For Friends.

   * Raftul de non-ficțiuni este o inițiativă a Fundației Friends For Friends, cu ocazia acordării Premiilor Superscrieri 2017.

   Raftul Anim'est <span class='md-headline'><a href='/site-category/1181915' title='Raftul Anim'est'>Raftul Anim'est</a></span>

   A 12-a ediție a festivalul internațional de film de animație Anim’est a adus pe ecranele bucureștene, pe lângă o selecție a celor mai bune filme de animație recente și două scurtmetraje românești, o premieră a competiției. Mai mult, invitatul special și cel care a semnat vizualul ediției Anim’est 2017, este canadianul Dave Cooper, unul dintre cei mai apreciați artiști creatori de benzi desenate. Nu întâmplător, Anim'est 2017 a avut o temă specială: The Comics Edition, celebrând una dintre cele mai semnificative și constante surse de inspirație pentru filmul de animație, benzile desenate.

   Am păstrat un raft ales unde găsiți o selecție amplă de benzi desenate, filme de animație, comics și alte articole surpriză.

   Raftul traducătorului <span class='md-headline'><a href='/site-category/1181633' title='Raftul traducătorului'>Raftul traducătorului</a></span>

   Noi știm foarte bine că fără traducători, librăriile ar fi mult mai triste și mai goale, iar cititorii și ei mai săraci. Așa a luat naștere „Raftul traducătorului”, un proiect dedicat celor care vorbesc pe limba noastră multe limbi necunoscute. Pentru că e o muncă ascunsă, migăloasă și grea, vă propunem să îi descoperim și să ne bucurăm de traducerile lor.

   Top 100 filme recomandate de BBC <span class='md-headline'><a href='/site-category/1181525' title='Top 100 filme recomandate de BBC'>Top 100 filme recomandate de BBC</a></span>

   După sondajul realizat în 2015 pentru a determina topul celor mai bune 100 de filme americane, BBC vine în 2016 cu un sondaj şi mai ambiţios, top 100 cele mai bune filme ale secolului 21.

   Pentru topul din acest an, pe care îl găsiţi aici, au fost implicaţi peste 60 de critici de film din întreagă lume, de la academicieni, curatori de cinema-uri şi până la autori de articole online și s-au strâns materialele care au conturat un top din care nu lipsesc blockbuster–urile, dar nici producţiile cu bugete mici, filmate pe celuloid sau video.

   Pe carturesti. ro am pregătit un raft dedicat, cu o selecţie extinsă, producţii câştigătoare şi pelicule care au intrat în competiţie.

   Jazz in the Park <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191502' title='Jazz in the Park'>Jazz in the Park</a></span>

   Festivalul Jazz in the Park din Cluj vine în vizită pentru o săptămână și pe carturesti.ro, unde vă întâmpină cu o colecție de cărți și muzică care să vă introducă, virtual, în atmosfera de festival. Precum o seară petrecută la Jazz in the Park, selecția de față este voioasă și revigorantă. Vă îndemnăm să luați cu voi la festival câteva titluri din raftul Jazz in the Park: proză scurtă sau romane intense, dar puțin voluminoase (cât să încapă în pauza dintre două concerte!), ceva poezie și neapărat cărți scrise de autori români contemporani. Povești de dragoste sau nemuritoare, încărcate de speranță sau nostalgie, cu personaje fantastice sau oameni comuni, cu final fericit sau deschis, lecturile jazzy pe care vi le propunem sunt menite să prelungească puțin vara și atmosfera de vacanță.

   Cât despre muzică, vă urăm să o ascultați în primul rând live la Jazz in the Park între 2 și 5 septembrie. Însă pentru cei care nu reușesc să ajungă la Cluj, dar și pentru cei care sunt oricum vrăjiți de jazz și vor să-și întregească propria colecție de muzică, am pregătit o selecție care cuprinde și clasicii, dar și interpreții contemporani ai genului. #VaFiJazz #jazzinthepark

   Raftul Regal <span class='md-headline'><a href='/site-category/1181460' title='Raftul Regal'>Raftul Regal</a></span>

   10 mai este ziua în care sărbătorim trei evenimente istorice: începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării.

   Propunem momente definitorii din viața oficială și mai puțin formală a Familiei Regale a României, prin lucrări despre Cotroceniul regal, Balcicul creat de Regina Maria sau o plăcută vizită la Săvârșin.

   Am reunit portrete de monarhi, povestiri despre eticheta regală, jurnale şi poveşti despre istorii de state şi de vieţi, toate prezente acum în Raftul Regal pe care ţi l-am pregătit și în acest an.

   Raftul Star Wars <span class='md-headline'><a href='/site-category/2923' title='Raftul Star Wars'>Raftul Star Wars</a></span>

   Colecţia de filme va aduce minunea Star Wars direct în sufrageria ta, unde poţi viziona toate momentele preferate şi cărţile care te introduc într-o lume fascinantă cu eroi autentici. Avem şi accesorii distractive sau jocuri de oferit cadou prietenilor pasionaţi de Star Wars.

   Orice alegere vei face, Forţa Să Fie Cu Tine!

   Raftul Bookaholic <span class='md-headline'><a href='/site-category/1644' title='Raftul Bookaholic'>Raftul Bookaholic</a></span>

   Pentru a vă inspira lecturile viitoare, găsiți în raftul Bookaholic.ro – revistă online dedicată dependenților de lectură – recomandările redactorilor: cărți proaspete, interesante, excelent scrise, volume pe care credem că e musai să le citiți. Consultați constant raftul, se schimbă de la lună la lună! :)

   Raftul Game of Thrones <span class='md-headline'><a href='/site-category/1477' title='Raftul Game of Thrones'>Raftul Game of Thrones</a></span>

   Vara lui 2017 înseamnă seria a VII-a din Game of Thrones. Pentru cei care numără zilele rămase și au nevoie de amintiri când povestea lor preferată va ajunge la final, am pregătit o selecție de produse în ediţie limitată, care îi vor ajuta să îşi remintească de loialitatea faţă de Casa preferată. Pentru cei pe care febra Tronurilor i-a cuprins mai târziu şi vor să recapituleze aventurile înainte de începutul noului sezon, le venim în ajutor cu selecţia completă a volumelor semnate de George R. R. Martin şi a DVD-urilor produse de HBO. Valar morghulis!

   Raftul Enescu <span class='md-headline'><a href='/site-category/2765' title='Raftul Enescu'>Raftul Enescu</a></span>

   Și în această toamnă Festivalul George Enescu a învăluit Bucureștiul și alte șapte orașe din țară, cu ajutorul a peste 3000 de artiști prezenți în mai mult de 80 de evenimente unde ne-au propus o nouă perspectivă asupra muzicii.

   Vă oferim pe site, într-un Raft dedicate, o selecție care include artiști și orcheste prezente la Festival, dar și alte recomandări pentru un playlist reverberant.

   Îți dorim audiție plăcută!

   Raftul Ensight Management Consulting <span class='md-headline'><a href='/site-category/1007' title='Raftul Ensight Management Consulting'>Raftul Ensight Management Consulting</a></span>

   You probably never thought about it but what we do every day, whatever fills our time and life will determine not just our present but also our future and, eventually, our identity.

   Surely we are the sum of our experiences but, in equal measure, we are what we read. Those books that we read in the childhood have inspired us and built our present, the books we are reading in our mature years will undoubtedly build our future.

   ‘The Ensight Shelf’ is a selection of books written by intelligent people that deserves to influences and shape your life. There are some of the latest and most important business and economy books recommended by the consultants of the local leader of the Romanian management consulting market, Ensight Management Consulting.

   If we encounter a man of rare intellect, we should ask him what books he reads.

   –Ralph Waldo Emerson

   Raftul LGBT <span class='md-headline'><a href='/site-category/1535' title='Raftul LGBT'>Raftul LGBT</a></span>

   O nouă vară, o nouă selecție de cărți în culorile curcubeului, care vorbesc despre ce vorbesc dintotdeauna toate cărțile: despre nevoia de a fi iubit și lupta de a fi acceptat, despre teamă și revoltă, despre sentimentele crescute în umbră care sapă șanțuri adânci și fac imposibilă comunicarea, despre ziduri pe care le construim între noi și care ne împiedică vederea.

   Sunt, așadar, cărți care aduc în lumină, antrenează ochiul și mintea și care ne învață să discernem nenumăratele nuanțe ale iubirii – peste 50, cu siguranță! Sunt cărți ne învață (din nou) să fim deschiși la ceea ce a fost dintotdeauna prezent: lipsa uniformității, diversitatea, nevoia libertății de expresie, nevoia de a fi acceptat așa cum ești și de a fi împreună fără prejudecăți. Vouă ce carte v-a deschis ochii către voi și către celălalt și v-a învățat mai bine cine sunteți? #LGBTQ #comeout #speakup #pride2021

   Cosuri cadou <span class='md-headline'><a href='/site-category/1181456' title='Cosuri cadou'>Cosuri cadou</a></span>

   Se știe că, lucrurile simple dau tonul rafinamentului iar marile detalii îl definesc.

   Pe carturesti.ro găsiți detaliile în forme felurite și pentru cele mai variate preferințe.

   Pentru împătimiţii de ciocolată am pregătit delicii de la Comptoir de Mathilde şi Les Chocolats de Pauline. Vinurile sunt şi ele o propunere gourmet din cramele româneşti sau străine. Pentru iubitorii de fado avem ultimul album al Anei Moura. Selecţii de accesorii haioase avem pentru biciclişti iar pentru birouri zâmbitoare veţi găsi obiecte de papetărie cu stil. Nu ne lipsesc nici propunerile traditionale realizate cu multă dăruire și măiestrie.

   Pachetele noastre sunt o recomandare, vi le puteţi concepe aşa cum vi le doriţi.

   Adresați-ne o comandă la b2b@carturesti.net, sau contactati-ne la numărul: 0732.003.042

   <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189444' title=''></a></span>

   Adi Hădean este chef, gastronom, scriitor. Este, de asemenea, un specialist al programelor culinare de televiziune și unul dintre cei mai urmăriți storytellers din România. Prin intermediul www.adihadean.ro, a inspirat mii de pasionați de bucătărie și a contribuit la numeroase cauze sociale. L-am invitat pe Adrian, deținătorul ingredientelor unui conținut relevant și savuros, să ne ajute să descoperim împreună unele dintre cele mai interesante cărți din universul gastronomic.

   „Selecția mea de cărți este realizată cu gândul la cei ce nu cunosc gastronomie, dar ceva îi atrage de această taină, dar și la cei ce au înțeles deja că niciodată nu cunoști îndeajuns cât să îți țină motorul viu pentru o perioadă lungă de timp. Propun să trecem cu toții prin filtrele etice, literare și gastronomice cărțile ce urmează să vi le recomand și să observăm cu un ochi artistic asemănările și deosebirile dintre acestea. Așa cum, pe blog, încerc să-i ajut pe cei care-și închipuie că bucătăria e un loc îngrozitor în care te pândesc mari primejdii, această selecție are scopul de a inspira, de a motiva și de a dezvolta o pasiune - fie ea gastronomică sau nu.” - Adi Hădean

   Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe.