Products
Products
    • Total RON Comandă
      x
      Your cart is empty.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


      Duhovnicul maicilor

      Duhovnicul maicilor

      0.0 / 10 ( 0 votes)
      Language:
      Romana
      Publishing Date:
      2018
      Publisher:
      Page Count:
      130
      ISBN:
      9786064600127
      Dimensions: l: 13cm | H: 20cm
      Unavailable
      Unavailable
      Price applicable only to online purchases!
      Free Gift Wrapping!
      Free shipping over 150 RON
      You can return it in 14 days
      You got questions? Contact Us!
      Publisher's Synopsis

      Prozatorul s-a născut, pe numele de mirean Dumitru Stănoiu, la 3 aprilie 1893 în comuna Dobrotinet, judeţul Olt şi a murit în Bucureşti la 8 iulie 1956. După multe peregrinări şi ezitări (biografia lui avînd multe puncte comune cu cea a scriitorilor Panait Istrati şi Tudor Arghezi), Damian Stănoiu intră în mînăstire „nu pentru a căuta sfinţi în viaţă sau împins de un surplus de credinţă", ci pentru a pune capăt sărăciei care îl măcina de mai mulţi ani. Pentru scrierile sale anticlericale va fi mai tîrziu caterisit. Ultimii ani din viaţa sa i-a consacrat revederii întregii opere, pentru ediţii definitive, şi redactării amintirilor.

      Călugării fostului ieromonah sunt departe de a fi mistici (în genul celor înfăţişaţi cândva de literatura gândiriştilor), n-au „aripi spre a se înălţa la cer“ şi nici nu văd îngeri în chiliile lor, ci dimpotrivă. „Ei nu sunt — cum observă acelaşi G. Călinescu — nişte sceleraţi ipocriţi asemeni lui Ser Cipparello al lui Boccaccio care simulează cu onctuozitate o credinţă pe care n-o are. Păcatele lor sunt venale, de iertat, pricinuite de slăbiciunea omenească şi de stricăciunea trecătoare în morala tagmei." De fapt creaţia lui Damian Stănoiu nu cunoaşte tipul de călugăr „sfânt” sau de „înaltă moralitate şi adânc misticism, aşa — de pildă — ca stareţul Zosima din Karamazovii lui Dostoievski".

      ION NISTOR

      Reviews and comments

      Nota

      de |

      There are no reviews yet for this product.
      Add a review
      You need to authenticate in order to add a review.