×

În aceste zile, depozitul nostru este în proces de inventar. Comenzile plasate de vineri, 17 ianuarie, ora 15:00, până duminică, 26 ianuarie, vor fi procesate începând de luni, 27 ianuarie . Mulțumim pentru înțelegere!


Împachetare gratuită

Detalii

Livrare în 24h

Cardul cu Prima Didactică

Vrei să iei un voucher cadou pentru cineva drag ție?

  • Pisica mea Iugoslavia

    „Stranie și rafinată, cartea este o meditație despre exil, dezrădăcinare și singurătate.” The New Yorker

    „Un portret elegant și alegoric al vieților trăite la margine, al minorităților din interiorul minorităților care ajung într-o țară nouă. Pisica mea Iugoslavia este un debut remarcabil, presărat cu simboluri și tușe de tristețe.” Kirkus Reviews

    „Convingător . . . o explorare importantă a reverberațiilor războiului.” Publishers Weekly


    În Iugoslavia anilor '80, o tânără musulmană este dată în căsătorie unui bărbat pe care abia îl cunoaște, iar ceea ce trebuia să fie un mariaj fericit se deteriorează rapid. La scurt timp după aceea, țara este sfâșiată de război, iar Emine și familia ei fug în Finlanda, unde fiul ei Bekim crește, riscând să devină un proscris într-o țară suspicioasă față de străini până la violență. În afară de întâlnirile amoroase ocazionale, singura companie a tânărului o reprezintă un boa constrictor, pe care, deși este îngrozit de șerpi, îl lasă să se plimbe nestingherit prin apartamentul său.

    Apoi, într-o seară, într-un bar gay, tânărul întâlnește o pisică vorbitoare, o creatură șarmantă, capricioasă și manipulatoare care îl va conduce înapoi în Kosovo pentru a-și înfrunta demonii și pentru a conferi un sens istoriei magice și crude a familiei sale, iar acest lucru, la rândul său, îi permite lui Bekim să se deschidă în sfârșit în fața iubirii adevărate, pe care o va găsi în cel mai neașteptat loc cu putință.

    Un roman complex, de o originalitate și o forță singulare, despre consecințele devastatoare ale războiului, despre antagonismul catastrofal dintre tați și fii, despre singurătate și alienare, dar și despre puterea vindecătoare a iubirii.

    Despre autor
    Născut în Kosovo în 1990, din părinți de origine albaneză, Pajtim Statovci a crescut în orășelul Porvoo din Finlanda. A studiat literatura comparată la Universitatea din Helsinki și scenaristică la Universitatea de Artă, Design și Arhitectură Aalto. În 2014, pe când era încă student, a publicat Kissani Jugoslavia (Pisica mea Iugoslavia). Primit cu mare entuziasm de public, dar apreciat în egală măsură și de critică pentru simbolismul și ingeniozitatea sa, romanul a fost recompensat, printre altele, cu premiul Helsingin Sanomat pentru cel mai bun debut și a fost propus pentru Dublin Literary Award în 2019. Acesta a fost adaptat pentru scenă, premiera montării având loc în 2018, la Teatrul Național Finlandez din Helsinki. Versiunea în limba germană, Meine Katze Jugoslawien, a câștigat, în 2024, Internationaler Literaturpreis. Pentru următorul său roman, Tiranan sydän, a primit Premiul Toisinkoinen pentru literatură în 2016, traducerea în limba engleză (Crossing, 2019) aflându-se pe lista scurtă a nominalizărilor la National Book Awards. Cel de-al treilea roman al său, Bolla (2019), în pregătire la Editura Vellant, a fost nominalizat la Kirkus Prize și a câștigat Premiul Finlandia, Pajtim Statovci devenind astfel cel mai tânăr romancier căruia i se acordă această prestigioasă distincție literară.

  • The City and Its Uncertain Walls - doua modele de coperta
    Produs disponibil in mai doua modele. Livrarea se va face in functie de disponibilitate.

    When a young man's girlfriend mysteriously vanishes, he sets his heart on finding the imaginary city where her true self lives. His search will lead him to take a job in a remote library with mysteries of its own.

    When he finally makes it to the walled city, a shadowless place of horned beasts and willow trees, he finds his beloved working in a different library - a dream library. But she has no memory of their life together in the other world and, as the lines between reality and fantasy start to blur, he must decide what he's willing to lose.

    A love story, a quest, an ode to books and to the libraries that house them, The City and Its Uncertain Walls is a parable for these strange times.

  • Revista Poesis International Nr. 34 (2/2024)

    DOSAR Walt Whitman (1819-1892), cuprinzând poezie („Când liliacul abia-nflorea în grădiniță”, în traducerea lui Răzvan Andrei și a lui Alexandru Botea, și 7 părți din „Cântec despre mine”, în traducerea lui Radu Vancu), texte critice semnate de Ezra Pound, D.H. Lawrence, Sherwood Anderson, Henry Miller, Gary Snyder, Răzvan Andrei și Radu Vancu și o recapitulare de Claudiu Komartin


    POEZIE: Ai Qing (China, traducere de Livia Ștefan), Agnes Gerner (Suedia, traducere de Daniela Ionescu), Serhii Jadan (Ucraina, traducere de Diana Iepure), poeți mistici/sufiști persani: Abū Saʿīd, Attār (Nișāpur), Moulavi (Djalāledin Rumi), Saʿdi Șirāzi, Hāfez Șirāzi, Abdorrahmān Djāmi, Eqbāl Lāhuri (în traducerea lui Gheorghe Iorga), Natalia Molebatsi (Africa de Sud, în traducerea Cristinei Alexandrescu), Cheswayo Mphanza (SUA/Zambia, traducere de Vlad Drăgoi), Ivan Wernisch (Cehia, traducere de Claudiu Komartin), Juan Arabia (Argentina, traducere de Irina-Roxana Georgescu), Niels Hav (Danemarca, traducere de Valeriu Stancu), Ida Dzik (Polonia, traducere de Ioana Diaconu-Mureșan), Laura Francisca Pavel, Ligia Keșișian, Florin Dumitrescu & Mihók Tamás, Domnica Drumea, Irina Francisca Ion, Cosmina Moroșan, Mihail Vakulovski, Aleksandar Stoicovici

    PROZĂ: Raymond Roussel (Franța), fragment din Locus Solus (1913), în traducerea Ilincăi Gângă

    CRONICĂ DE CARTE: Teodora Coman despre Laura Francisca Pavel, Emanuel Lupașcu despre Dmitri Miticov, Ramona Hărșan despre Rita Chirian, Vlad Sibechi despre Sorina Rîndașu, Daniela Luca despre Teodora Coman.

    NOTE: András Forgách (Ungaria), „Laturile unui scriitor” (traducere de Péter Demény); Gheorghe Iorga, „Călătórii cu limba tăiată (din poezia mistică/sufistă persană)”.

    ARTĂ: Diana Marincu, „Jean Cocteau — omul venit din viitor”; Vladimir Bulat, „O văd în vis și fug după smocul de păr” (despre Mark Verlan)

    IN MEMORIAM Ioan Es. Pop — trei texte semnate de Toni Chira, Ioana Tătărușanu și Sorina Rîndașu

    INTERVIU: Milo De Angelis (Italia) în dialog cu Dana Barangea

    PREZENȚE. Poeți români în traduceri străine recente


    Echipa redacțională:
    • Redactor-șef: Claudiu Komartin
    • Semizei și rentieri: Radu Vancu, Andrei Dósa, Camelia Toma, Anastasia Gavrilovici, Răzvan Andrei
    • Concept grafic: Tomagraph
    • Junior editor: Șerban Mihalache
    • Corector: Paul Burcia
  • Puzzle 3D - Cotor de carte DIY - Eternal Bookstore

    - Conceptul unic de design - Designul clasic vă permite să experimentați farmecul bibliotecii. Designul etajelor superioare și inferioare, scara de la colț provoaca un sentiment de inaltare. Designul special nu numai că sporește simțul detaliilor, dar și permite luminii să pătrundă mai bine în interior. Stând lângă șemineul cald, înconjurat de cărți, însoțit de câine, întreaga imagine este caldă și frumoasă. Lampile de perete rafinate, ramele de pictură în ulei, lumânările sunt retro și superbe.

    - Experienta unica de bricolaj –Produsul nostru trebuie asamblat de Dvs, nu este un produs finit. Chiar dacă sunteți începător, manualul de instructiuni vă poate ghida pas cu pas pentru a finaliza casuta în miniatură. Acest kit de casă de păpuși este potrivit pentru persoanele peste 14 ani. Prin urmare, este o modalitate excelentă de comunicare intre adolescenți și adulți și, de asemenea, vă poate inspira să planificați și să construiți ca un adevărat inginer.

    -Design high-end - Plăcile din lemn tăiate cu precizie sunt asamblate într-un suport de carte rafinat, scena este realistă și puteți simți minunea lumii în miniatură.

    - Ușor de asamblat - Acest cotor pentru cărți este realizat din lemn de înaltă calitate, robust și durabil, blocurile de lemn pot fi scoase cu ușurință, în afară de aceasta, luminile LED, decorațiunile și dulapurile de perete dau senzatia unei lumi in miniatura reale.

    - Cadou perfect- Nimeni nu ar refuza un cadou atât de creativ și minunat. Acesta este mai rafinat decât obiectele de artizanat obișnuite. Pe lângă faptul că experimentezi distracția bricolajului, acesta poate fi folosit și ca ornament. ca un cadou familiei sau prietenilor, cuplurilor. Este o adevarata artă de colecție.

    - Sfaturi importante - Produsele au fost 100% verificate cu atenție înainte de livrare pentru a se asigura că accesoriile sunt complete și nu lipsesc. Dacă aveți întrebări în timpul asamblarii, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați, vom rezolva cât mai curând posibil.

    *Notă - Trebuie să pregătiți singur lipiciul și două baterii (tip AAA), deoarece transportul acestora pe calea aerului este interzis.

  • 20%
    Agenda nedatata - Ingeniox - My Planner Classic, 14 luni - Roz

    Agenda nedatata 14 luni. Culoare: roz

    Hartie FSC 100 g premium .

    Coperti 2mm carton reciclat, banda elastica neagra, discuri negre 36mm.

    Include : Calendar 2024, 2025 , planificare anuala, habit tracker (urmarire obiceiuri), planificator saptamanal nedatat 150 de pagini, 90 de pagini cu liniatura punctata pentru note, o rigla de 20 cm din PP si eticheta de indexare,suport stilou, un plic din PP, 6 separatoare, 134 de autocolante.


  • Schimbul de noapte

    O poveste cu accente gotice despre un grup pestriț de lucrători în schimbul de noapte care se întâlnesc în cimitirul local pentru a scoate la iveală secretele unui mormânt deschis.


    Cinci persoane care lucrează în schimbul de noapte se întâlnesc în cimitirul unui colegiu: un barman, o șoferiță de rideshare, recepționera unui hotel, administratorul neoficial al bisericii abandonate – care, noapte de noapte, se profilează amenințător deasupra lor – și redactora-șefă a ziarului colegiului, aflată mereu în căutare de subiecte noi.

    Într-o seară târzie de octombrie, în curtea bisericii apare o groapă care nu era acolo înainte. Cine a săpat-o și pentru cine? Urmărindu-l prin noapte pe gropar, cei cinci își dau seama că acesta ar putea fi cheia șirului de întâmplări ciudate care au stârnit vâlvă în oraș în ultimele săptămâni – și că ar putea fi foarte aproape de dezlegarea misterului.


    Locul ăsta are de toate – șobolani, ciuperci, fiori, senzații tari, enigme, incidente ostile –, iar M.L. Rio le țese cu măiestrie într-o povestire scurtă și dulce (bine, poate că nu tocmai dulce). O lectură bestială, proaspătă, sinistră. -- Chuck Wendig

    La fel ca toate operele lui M.L. Rio, Schimbul de noapte este impregnată cu sânge-rece și o doză consistentă de ennui și plină ochi de delicii pentru cititori.
    -- Olivie Blake

    Schimbul de noapte este nemaipomenită – sumbră, stranie și tulburător de tensionată –, plină de atmosferă și personaje viciate, fascinante. -- Catriona Ward

    Povestea înțesată de surprize a lui Rio reușește să fie concisă fără a știrbi din construcția personajelor. Vă va da pe spate.
    -- Publishers Weekly

    M.L. Rio are un masterat în Studii shakespeariene la King’s College, Londra, și Shakespeare’s Globe și un doctorat în literatură engleză la Universitatea din Maryland, College Park. Este autoarea nuvelei Schimbul de noapte și a romanului Dacă am fi ticăloși, bestseller internațional, publicat în douăzeci de țări.


  • Vietile secrete ale librarilor si bibliotecarilor

    Librarii și bibliotecarii îi ajută pe oameni în fiecare zi.
    Iată poveștile lor adevărate, uimitoare și inspiraționale.

    Ca să fii librar sau bibliotecar…
    Trebuie să te joci de-a detectivul.
    Să fii vânător de comori. Pețitor. Avocat. Vizionar.

    Pășiți într-o lume în care puteți să vă hrăniți curiozitatea, să descoperiți voci noi, să găsiți orice vă doriți sau aveți nevoie. Acest loc are magia inorogilor și curcubeielor, dar este totodată o afacere.

    Faceți cunoștință cu oamenii inteligenți și talentați care trăiesc printre rafturi și care abia așteaptă să vă ajute să vă găsiți următoarea carte.

    „Librarii și bibliotecarii zilelor noastre se pricep extraordinar de bine să fie înțelegători și să ofere încurajări. Înarmați cu empatie, inteligență, umor și profesionalism, îi primesc la ei pe cei rătăciți, speriați și frustrați și îi ajută să devină mai perspicace, mai vigilenți și mai receptivi la tot ce ține de dreptatea socială. Ceea ce fac ei joacă un rol crucial pentru această țară, mai ales în vremurile noastre. Ei înțeleg din toată inima și din tot sufletul lor că la început a fost cuvântul. Zi de zi, ei găsesc cartea potrivită pentru fiecare și, în felul acesta, salvează vieți, viața noastră colectivă. Și poate și sănătatea noastră mintală. După părerea mea, nu există profesii mai nobile decât acelea de librar și de bibliotecar. Și, după cum urmează să citiți, nu există nici profesioniști mai surprinzători și mai incitanți decât aceștia.” - James Patterson

  • Ceai verde organic - Matcha´n Shake

    Acest amestec de Matcha 100% de înaltă calitate, zahăr natural și pectină de fructe se pretează perfect pentru prepararea de băuturi ușoare și delicioase acasă sau într-un bar la modă.

    De exemplu Matcha Latte: Se amestecă 1 lingură Matcha ’n Shake cu 50 ml apă fierbinte și se adaugă 250 ml lapte de soia vanilat fierbinte. Iată, Matcha Latte este gata!
    Sau Matcha Ice-Shake: Umpleți un pahar de 250 ml cu gheață, în cuburi sau zdrobiți, și turnați lapte de soia până la refuz. Turnați conținutul în blender și adăugați 3 lingurițe Matcha ’n Shake și amestecați timp de 30 de secunde.
  • Medusa

    Rita Chirian

    (n. 1982)
    este doctor în Litere,  cu teza Sandalele lui Empedocle. Anatomia mutațiilor po(i)etice postcomuniste (2012),  scrie cronică și eseu și a tradus cărți din limbile franceză și engleză.
    A publicat volumele de poezie: Sevraj (2006,  Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” Opus Primum),  poker face (2010),  Asperger (2012) și Casa fleacurilor (2016,  Premiul „Tânărul scriitor al anului 2016”).


    Despre Medusa:

    Suflul retoric din Medusa are forța unei mașinării indestructibile,  capabile să se autosusțină la intensitățile expresive necesare înregistrării „cadru după cadru după cadru”, și imaginația poetică să colonizeze orice. Iar sensibilitatea matură, cu senzorii inteligenți perfect stabilizați pe destructurarea somatografică a stereotipurilor feminității în alternative personale și o perspectivă extinsă asupra domeniului luptei, bazată pe un întreg arsenal interior al experienței tensiunii raționalizate, retraduse înapoi într-un corporal profund culturalizat, o avantajează teribil. În fine, totul la acest comeback impresionant lasă o impresie de oțel inoxidabil învestit la maximum cu potențial creativ.

    Ramona Hărșan

    Medusa Ritei Chirian reprezintă, în același timp, furia și puterea feminină nestăvilite și „depresia cu cap de femeie”. Cele două atitudini sunt liniile de forță ale acestui volum, iar din îmbinarea lor crește luciditatea cu care poeta își privește lumea, dar și pe sine însăși. Nu e nicio surpriză că Rita Chirian își tratează subiectele fără niciun menajament, am fost cuceriți de directețea sa încă de la debut, dar ce este diferit și cu adevărat special la Medusa este că toată revolta poetei nu mai este impulsivă, ci calculată, făcută cu „poftă de claritate”, îndreptată către toate instanțele care ne ordonează viața și articulată în poeme scurte și năucitoare sau în colaje care impresionează prin cele mai neașteptate asocieri, construite care de care mai ingenios. Galerie a trucurilor și atuurilor poeziei sale, precum și laborator în care Rita Chirian a căutat noi formule de a sonda realitățile interioare și exterioare deopotrivă, Medusa este cel mai matur volum al său de până acum.

    Victor Cobuz

Top vânzări
CarteCarte strainaMangaMuzicaFilmHome & DecoGourmet si VinCeai & accesoriiBoard gamesJocuri si Jucarii

So many books, so little time! Astfel as putea sa rezum anul 2024, un ...

Pentru prima data, o carte SF domina topul ascultarilor pe AudioTribe, ...

Nota: Pentru intocmirea acestei retrospective nu am luat in considerare...