Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Coșul tău este gol.
   Comandă
   Politică de confidențialitate

   Acest document cuprinde informațiile despre datele personale colectate de Direct Client Services SRL (denumit Cărturești), în calitate de Operator al datelor personale pe care tu (în calitate de Persoană Vizată) ni le furnizezi, pentru activitatea de comerț electronic prin intermediul site-ului carturesti.ro și a altor tehnologii și unelte asociate prezenței online Cărturești.

   1. Ce informații colectăm

   Activitățile de colectare și procesare a datelor sunt guvernate de Politica de Protecție a Datelor.

   Direct Client Services SRL acționează în calitate de Controller al datelor personale pe care tu (în calitate de data subject) ni le furnizezi.

   Cărturești colectează următoarele informații:
   Numele si prenumele, adrese, numarul de telefon, adresa de email, adresa IP, comportamentul pe site-ul carturesti.ro, interesele tale.

   2. De ce avem nevoie de aceste date

   Avem nevoie de aceste date pentru a va furniza urmatoarele servicii:

   • Numele, prenumele, adresa si numarul de telefon pentru a factura si livra produsele si serviciile comandate de dumneavoastra. Livrarea se poate face prin mijloace proprii sau prin companii de curierat avizate de noi.
   • Adresa de email si numarul de telefon pentru a va tine la curent cu statusul comenzii dumneavoastra, atat din partea carturesti.ro cat si prin intermediul companiilor de curierat avizate de noi. adresele de mail (daca v-ati abonat la newsletter si ati confirmat abonarea prin email), pentru a va trimite oferte generale si personalizate ale carturesti.ro sau librariilor carturesti in general.
   • carturesti.ro colecteaza informatii demografice, cum ar fi: codul postal, varsta, sexul, interesele dvs., pentru a personaliza mesajele trimise dumneavoastra si/sau continutul site-ului carturesti.ro, pentru a spori relevanta mesajelor comerciale prin gruparea in functie de criterii demografice si de preferințe
   • Crearea contului dvs pe site-ul nostru și abonarea la serviciile noastre ne facilitează accesul la datele dvs cu caracter personal. carturesti.ro primeste, de asemenea, si inregistreaza pe serverele sale informatii referitoare la adresa IP a dumneavoastra, in scopul de a spori securitatea datelor si a evita cazurile de acces cu rea intentie a site-ului sau serviciilor carturesti.ro
   • informații directe despre paginile vizitate și acțiunile realizate în site-urile Cărturești, prin intermediul informațiilor din sesiunea browser-ului sau cookies, inclusiv informații cum ar fi:
    • pagina sursa de unde provine vizita
    • adresa IP a vizitatorului
    • diverse acțiuni intreprinse în pagină (adaugă la favorite, votează etc) și rezultatul acestora
    • comentarii publicate pe site-uri
    • informații furnizate prin intermediul formularelor din paginile site-urilor
    • termeni de căutare utilizați în site-uri
   • pentru apelurile telefonice primite sau initiate prin intermediul call-center-ului carturesti, convorbirile telefonice pot fi inregistrate pentru a folosi in imbunatatirea serviciilor noastre. In acest caz, veti fi informati la debutul apelului telefonic.

   3. Ce facem cu aceste informații

   Datele dvs sunt colectate de către DIRECT CLIENT SERVICES SRL cu sediul în București, Strada Pictor Arthur Verona, Nr. 15, Corp A1, sector 1, reprezentată prin Dna Lucica Nicoleta Iordan.

   Stocarea datelor se face în România, la unul din sediile sau punctele noastre de lucru sau la furnizori agreați, în baza unor contracte de servicii.

   Dupa caz, datele dumneavoastra personale pot fi impartasite cu anumiti furnizori agreati (curier rapid, servicii postale, servicii folosite de carturesti.ro in vederea efectuarii operatiunilor de livrare, plata, procesare a comenzii, scopuri comerciale si de marketing, etc). Lista acestora este disponibila aici.

   Putem transmite informatii cu caracter personal autoritatilor sau institutiilor publice conform prevederilor legale sau bunei-credinte daca:

   (a) e prevazut intr-o dispozitie legala;
   (b) protejeaza drepturile companiei carturesti.ro sau ale companiilor afiliate;
   (c) previne o infractiune sau protejeaza siguranta nationala;
   (d) protejeaza siguranta individului sau siguranta publica;
   (e) aceste informatii sunt necesare in vederea rezolvarii diferitelor situatii.

   - in cazul in care activitatile dvs. contravin termenilor si conditiilor statuate de carturesti.ro, sau a instructiunilor pentru utilizarea anumitor produse si servicii;
   - in cazul in care carturesti.ro fuzioneaza sau e achizitionata total sau partial de o alta companie, iar baza de date e transferata noului operator.
   - in cazul in care carturesti.ro devine insolvabila, voluntar sau involuntar, prin lichidatorul, administratorul saua cumparatorul, baza de date poate fi vanduta, autorizata, tranzactionata doar cu acordul instantei. In cazul in care vor aparea situatii mentionate mai sus, veti fi anuntati prin e-mail sau printr-un anunt postat pe site-urile carturesti.ro.

   4. Cât timp le păstrăm

   Toate datele personale deținute de noi vor fi păstrate pe perioada furnizării de servicii pe site-ul carturesti.ro sau pe alte site-uri sau platforme detinute de Direct Client Services SRL plus un an de la închiderea furnizării serviciului.

   Închiderea furnizării serviciului se poate face:

   • la inițiativa Cărturești
   • la notificarea participantului cu privire la decizia de încetare a apartenenței la program

   La expirarea termenului descris mai sus, toate datele personale vor fi distruse ireversibil (cu excepția celor necesare pentru diverse obligații fiscale sau alte obligații legale), iar informații cu caracter ne-personal și care nu mai pot fi utilizate pentru identificarea participantului vor fi utilizate doar ca date statistice, utilizabile agregat în scopuri de strategie.

   În cazul în care v-ați exprimat consimțământul pentru a vi se transmite newsletter adresa dvs. de email va fi păstrată până veți alege să vă dezabonați. Dezabonarea se va putea face prin accesarea link-ului existent în fiecare newsletter.

   5. Care sunt drepturile tale?

   Dacă în orice moment participantul consideră că orice date personale pe care Cărturești le deține sunt incorecte sau incomplete, acesta are posibilitatea de a cere să vadă aceste informații, să le corecteze sau să fie șterse. Pentru aceasta te rugăm să descarci cererea de pe site de la adresa http://carturesti.ro/img/file/cerere-acces-date-persoana-vizata.pdf și să urmăriți instrucțiunile din formular.

   În cazul în care doriți să formulați o plângere asupra modului în care au fost administrate datele personale, vă rugăm să ne contactați prin email la protectiadatelor@carturesti.net. O persoană responsabilă va investiga plângerea și va lua legătura cu dvs pentru a rezolva problema semnalată.

   Dacă considerați în continuare că datele personale nu au fost administrate corect conform reglementărilor, puteți contacta Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal și puteți formula o plângere către aceasta.

   Contact info


   Probleme? Ne poți contacta:
   comenzi online:
   ecomenzi@carturesti.info
   tel.: 0376 448 000
   program relații cu clienții:
   Luni - Vineri: 9:00 - 20:00
   Sâmbătă - Duminică: 10:00 - 18:00

   Splaiul Independenței 319A, pavilion OB15A, departamentul "Comenzi Web"