* Produsul poate prezenta mici diferențe aduse de către producător fără preaviz, precum aspectul produsului, eticheta, volumul de alcool sau zaharuri și anul recoltei. Dacă doriți să vă asigurați că ați comandat vinul dorit, vă rugăm să treceți în câmpul de observații al comenzii detaliile vinului pe care le doriți în mod expres sau să îi contactați pe colegii noștri din departamentul de relații cu clienții la ecomenzi@carturesti.info sau 0376 448 000.
Radacinile acestui soi stravechi pot fi identificate in regiunea Dragasani de peste 2000 de ani. Cu toate acestea, pana in 2003, Cramposia a fost considerat doar un alt soi de struguri taranesti, fara potential real de a deveni un vin nobil. In timpul lungii sale istorii s-a adaptat perfect la conditiile climatice continentale, dure, din zona Dragasaniului.
Informații despre producător:
Dragasani are toate premisele unei denumiri de origine controlata, in maniera franceza. Podgoria Dragasani a produs intotdeauna vinuri albe fine, racoroase, cu o aciditate buna. Vinurile rosii sunt produse in principal din Cabernet Sauvignon si din soiul local Negru de Dragasani. Situata pe malul drept al Oltului, cel mai mare afluent al Dunarii din Romania, podgoria Dragasani se intinde pe o lungime de 60 de km, intre Subcarpatii Getici in nord si Campia Romana in sud. Climatul podgoriei este temperat continental, cu influente mediteraneene, principala sa caracteristica fiind echilibrul. Gratie situarii sale de-a lungul Vaii Oltului, care are un rol de echilibrare, podgoria se bucura de o buna umiditate, chiar si in cele mai calde luni ale verii.
Dragasani DOC | Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se obtine din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate numai in perimetrul viticol al podgoriei Dragasani, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini 'DOC Dragasani'. Taria alcoolica dobandita trebuie sa fie de minimum 11,0% vol. pentru vinurile albe si minim 12,0% vol. pentru cele rosii. CT - (struguri) culesi tarziu reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor.
Oenologul Cramei, Oliver Bauer, de origine Germana, a venit pentru prima data in Romania in 2003, cand i s-a dat imensa sansa sa isi aduca contributia la renasterea traditiei cramei Stirbey. A avut astfel ocazia sa cunoasca, sa vinifice si sa inteleaga soiurile romanesti, precum Cramposie, Tamaioasa Romanesca, Novac, Negru de Dragasani. Vazand potentialul deosebit al viticulturii romanesti, mai ales prin punerea in valoare a soiurilor cultivate de sute, chiar mii de ani in Romania, a decis sa isi inceapa si propria afacere, ca o extindere a activitatii.