* Produsul poate prezenta mici diferențe aduse de către producător fără preaviz, precum aspectul produsului, eticheta, volumul de alcool sau zaharuri și anul recoltei. Dacă doriți să vă asigurați că ați comandat vinul dorit, vă rugăm să treceți în câmpul de observații al comenzii detaliile vinului pe care le doriți în mod expres sau să îi contactați pe colegii noștri din departamentul de relații cu clienții la ecomenzi@carturesti.info sau 0376 448 000.
Produs din struguri selecți de Alb de Onițcani și Rkațiteli , culeși manual în sudul Moldovei, IGP Valul lui Traian. Posedă o culoare aurie cu nuanțe verzui, aromă complexă de flori albe, miere cu nuanțe fine de fructe galbene. Gust suav, echilibrat, ce redă o savoare deosebită și o prospețime maximă.
Alb de Onițcani 60% Rkațiteli 40%
+8...+10 ºC
Alb de Onițcani este un soi tehnic, opținut în anul 1970 prin înrucișarea a mai multor soiuri elaborate în cadrul institului de vinificatie Vieru, din Republica Moldova. Vinul din acești struguri era folosit la prepararea vinurilor arse (divin/cognac). În ultima perioadă, vinul este îmbuteliat aparte și a primit o înaltă apreciere, fiind medaliat la diferite concursuri internaționale.
Rkațiteli este un soi alb de struguri, originar din Georgia și cultivat pe scară largă în statele fostei Uniuni Sovietice. Podgorii de rkațiteli sunt cultvate în Republica Moldova, dar și în România (Moldova și Oltenia). Vinul obținut atinge un nivel calitativ foarte bun, cu o tărie de circa 10,5-13%. Este un vin sec, bine echilibrat, de culoare galben-pai și o bună aciditate.
Aria cu indicaţie geografică protejată (IGP) „Valul lui Traian” cuprinde raioanele Leova, Cantemir, Cahul, Comrat, Ceadîr-Lunga, Taraclia şi Vulcăneşti. Plantaţiile viticole se intind în sudul țării pe o suprafaţă de aproape 43.000 ha.
Denumirea arealului geografic a fost inspirată de prezenţa pe acest teritoriu a celui mai mare şi mai vechi monument istoric – Valul lui Traian, o fortificaţie din perioada antică târzie despre care unii specialişti spun că reprezintă un punct de demarcare dintre romani şi lumea „barbară” sau rămăşiţe ale construcţiilor defensive din epoca împăratului Traian. Valul lui Traian a fost atestat documentar în 1489.
Arealul geografic delimitat „Valul lui Traian” este leagănul vinurilor licoroase în Moldova, cum ar fi Ciumai, Trifeşti, Borceag, Slobozia Mare.