Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Citești mai mult, plătești mai puțin! Detalii aici.

      raft
      Vin alb - Samburesti / Chateau Valvis Chardonnay, alb, sec, 2017

      Vin alb - Samburesti / Chateau Valvis Chardonnay, alb, sec, 2017

      5.0 / 10 ( 1 voturi)
      Categorii:
      Tip produs:
      Vin
      Culoare:
      Alb
      Soi:
      Chardonnay
      Tip:
      An:
      2017
      Capacitate:
      13%
      Volum alcool:
      13 %
      Tara de origine:
      Romania
      Regiune:
      Oltenia
      Cod de bare:
      5941976500161
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Vin alb sec.

      Un vin surprinzator, cuceritor, ce isi etaleaza radios culoarea sa de un galben intens, auriu, limpede, placut. Nasul sau debuteaza direct, cu arome calde de lemn de stejar, mix de note florale de vara si urme discrete de citrice si pepene galben. Gustul sau debuteaza cu un atac direct, plin de prospetime, cu note fume de strugure, coaja de pepene verde si urme discrete, caracteristice, de baton de vanilie. Pare o combinatie ametitoare intre complexitate si prospetime, alternand cu note onctuoase, rotunde, pline, condimentate pe alocuri cu arome de samburi de migdale, cu un alcool aproape insesizabil (13,0%), ce s-a integrat perfect. Este un vin atragator, expresiv, opulent, ce impresioneaza de la prima degustare.

      Asociere culinara | Vinul poate fi asociat cu salate amarui, peste (somon, ansoa, sardine, hering, macrou), peste afumat, caviar, branzeturi, mancaruri de pui cu sosuri albe, fructe de mare (crustacee: creveti, homari, crabi, languste; moluste: scoici, midii, melci, calamari, sepii, caracatite), sunca, branzeturi gen Feta, sosuri acide, albe sau rosii, unele deserturi (nu foarte dulci).
      temperatura de servire | 8 - 10 grade Celsius.


      Info Producător

      In anul 2005, dupa succesul apelor minerale Dorna si a lactatelor LaDorna, grupul Valvis Holding preia Viti-Pomicola Samburesti impreuna cu datoriile existente. In urma unui program de investitii de peste 14,5 milioane de Euro, incepe reconversia intregii suprafete viticole, se renoveaza si se retehnologizeaza combinatul de vinificatie, i se adauga o linie moderna de imbuteliere si se instaleaza sisteme de irigatie de ultima ora. Este adus in echipa Pierre-Marie Guillaume, un viticultor francez de renume international, proprietarul unei pepiniere de familie cu o istorie de peste 100 de ani si mandria de a produce unele dintre cele mai bune soiuri de vita de vie din lume. In 2008 incepe replantarea celor 500 de hectare de vie, programata sa dureze pana in 2014. 9 milioane de Euro sunt alocati refacerii patrimoniului viticol. Crama intra in renovare dupa invesititia a peste 4 milioane de Euro in echipamente de vinificatie, conditionare, depozitare si imbuteliere. De asemeni, 1,5 milioane de Euro sunt alocati innoirii parcului de masini agricole si tractoare.

      Podgoria Samburesti este privilegiata de pozitia strategica pe care o ocupa in zona de tranzitie dintre dealurile getice si colinele prelungi care alcatuiesc Piemontul Cotmenei. Si, desi parte din Podisul Getic, Piemontul Cotmenei prezinta caracteristici de ses, de o netezime surprinzatoare, chiar si catre contactul cu Carpatii Getici. Astfel, versantii ei sunt mereu scaldati in soarele prielnic nobilelor boabe ale vitei de vie.
      Podgoria Samburesti este situata in partea sudica a tarii, la 30 de km de podgoria Dragasani si detine o pozitie privilegiata. In ceea ce priveste pozitia in raport cu unitatile mari de relief, Samburestiul se incadreaza in podisul Getic, mai precis in Piemontul Cotmenei, delimitat la vest de Valea Oltului, la est de Valea Argesului iar la nord de Muscelele Argesului.
      Relieful Piemontului este dominat de dealuri cu inaltimi medii si cu inclinatie redusa, cu numeroase platouri si vai lungi. Plantatiile viticole sunt situate pe versantul sud-estic al dealurilor Samburestiului, la poalele carora curg apele paraului Cungrea Mare, afluent al Oltului, cu o deschidere mare spre sud avand versantii cu pozitie sud-vestica, scaldati in soare si asigurand un climat perfect vitei de vie. Podgoria Samburesti se intinde pe teritoriul a 3 comune, situate in partea de nord a judetului Olt: Dobroteasa, Samburesti si Vitomiresti. In Samburesti soiurile Cabernet Sauvignon si Merlot dau vinuri de o calitate exceptionala.
      DOC CMD Samburesti | Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini DOC Samburesti. CMD - (struguri) culesi la maturitate deplina - reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor de min. 240 g/l la soiurile Novac, Negru de Dragasani, Merlot, Feteasca Neagra, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Syrah. Taria alcoolica dobandita a vinului trebuie sa fie de min. 11% vol pentru vinurile albe si 12% vol pentru vinurile rosii.
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.