* Produsul poate prezenta mici diferențe aduse de către producător fără preaviz, precum aspectul produsului, eticheta, volumul de alcool sau zaharuri și anul recoltei. Dacă doriți să vă asigurați că ați comandat vinul dorit, vă rugăm să treceți în câmpul de observații al comenzii detaliile vinului pe care le doriți în mod expres sau să îi contactați pe colegii noștri din departamentul de relații cu clienții la ecomenzi@carturesti.info sau 0376 448 000.
Aliman Red Cuvee 2019 este un vin complex, antrenant, menit să ofere o experiență vibrantă de fructe roșii, vanilie și condimente îmtr-o atmosferă meditativă ce te îndeamnă să privești cum trecerea timpului și măiestria pot aduce în pahar esențele unui terroir desăvârșit.
Vizual: Roșu rubiniu
Olfactiv: “În nas predomină notele complexe de fructe roșii, vanilie, piper alb, anason stelat, frunze de dafin și rozmarin.”
Gustativ: Gustul este complex, ieșind în evidență fructele roșii precum vișinele, cireșele amare, note discrete de prune și afine, alături de frunze de dafin și ardei gras.
Asocieri Culinare: “Preparate pe bază de vită, french burger, steak, berbecuț, preparate din carne cu ciuperci.”
Vinificatie: Strugurii au fost culeși manual, iar fermentarea a avut loc în tancuri de inox speciale pentru fermentarea și macerarea vinurilor roșii, tancuri de ultimă generație prevazute cu pompe automate de recirculare a lichidului, precum și în tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensă. S-a aplicat metoda “macerării la rece” timp de 5-8 zile, după care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25℃, timp de 8-10 zile. Ulterior, vinul a fost maturat în barrique-uri din stejar franțuzesc timp de 16 luni.