* Produsul poate prezenta mici diferențe aduse de către producător fără preaviz, precum aspectul produsului, eticheta, volumul de alcool sau zaharuri și anul recoltei. Dacă doriți să vă asigurați că ați comandat vinul dorit, vă rugăm să treceți în câmpul de observații al comenzii detaliile vinului pe care le doriți în mod expres sau să îi contactați pe colegii noștri din departamentul de relații cu clienții la ecomenzi@carturesti.info sau 0376 448 000.
Băbească Neagră. Un soi de struguri a cărui istorie începe de pe vremea strămoșilor românilor de azi – geto-dacii. În unele podgorii mai este cunoscut și sub denumirea de Rară Neagră.
Miros: arome de fructe roșii în care predomină cele de afine, rodie, cireșe negre și vișine.
Gust: elegant cu o aciditate care accentuează notele de fructe roșii prezente in aromă, completate de notele de vanilie și ciocolată neagră.
Temperatură de servire: 14-16 °C
Recomandări gastronomice: asocierea perfectă pentru preparate culinare pe bază de carne de curcan si rață, lasagna Bolognese, brânzeturi cu arome intense tip Roquefort.
– DOC Panciu, regiunea viticolă Dealurile Moldovei;
– maturat în butoaie de stejar minim 6 luni.
Situată pe treptele piemonteze ale Subcarpaţilor de Curbură, localitatea Ţifeşti se găseşte în mijlocul viilor din nordul judeţului Vrancea care formează podgoria Panciu. Particularităţile Dealului Sârbilor sunt solul baticalcaric lutoargilos, dezvoltat pe depozite loessoide mijlociu fine, umiditatea echilibrată, temperaturile moderate cu o medie anuală de 10,2 ℃ şi expunere la soare cu o înclinare 3° spre ESE. Scăldat de apele Putnei la vest si cele ale Şuşiţei la est, este un paradis al viţei de vie, unde Băbeasca Neagră, Plăvaia, Feteasca Neagră si Feteasca albă au fost reginele acestei podgorii mii de ani.