pentru barbati

50+ idei de cadouri pentru bărbații importanți din viața ta

Să găsești cadoul potrivit pentru bărbații importanți din viața ta poate fi o adevărată provocare. Soțul deja și-a cumpărat tot de ce are nevoie. Fratele niciodată nu știe ce vrea. Tatăl spune că singurul cadou de care are nevoie este timpul petrecut în familie.

Indiferent de situație însă, ne dorim de fiecare dată să găsim cadoul cel mai nimerit, oricare ar fi ocazia care se ivește –  ziua de naștere, onomastică, o promovare binemeritată, Crăciunul, Ziua îndrăgostiților sau orice altă zi obișnuită, în care, pur și simplu, vrei să-i înveselești.

Pentru că iubim darurile, ți-am pregătit un ghid cu idei de cadouri deștepte care să aducă un strop de bucurie bărbaților din viața ta.

Cadouri pentru bărbații care nu-și văd viața fără cărți

cadouri originale barbati

Cărțile sunt un cadou desăvârșit pentru bărbații de orice vârstă, fie că este vorba de un tânăr care trăiește fiecare zi la maximum sau un domn deja trecut prin greutățile și bucuriile vieții. Mai mult, se vor dovedi o alegere inspirată în perioada sărbătorilor când au mai mult timp pentru a se relaxa cu povești interesante. 

În funcție de preferințele literare ale destinatarului, pe rafturile noastre există mii de cărți care abia așteaptă să se transforme în cadoul perfect. Iată câteva dintre recomandările noastre. 

idei cadouri barbati

Acțiunea din Mașinării ca mine de Ian McEwan se petrece într-o lume alternativă a anilor ‘80, în care ființele artificiale există și, asemenea oamenilor, sunt înzestrate cu darul de a iubi. O lectură interesantă pentru bărbații care nu se tem de introspecție și dileme morale, cartea stârnește întrebări fundamentale despre relația dintre oameni și mașinării, despre posibilitățile și limitele inteligenței artificiale, dar și ale oamenilor. 

idei de cadouri pentru barbati

O altă idee de cadou pentru bărbații care îndrăgesc literatura, este Dinți albi, de Zadie Smith. Romanul are în centru povestea a doi prieteni buni, veterani de război, și alături de ei, o mulțime de personaje care își fac loc între paginile cărții și în viețile lor, fiecare cu ciudățeniile, tipicurile, duioșia și perspectiva lui. O carte despre diferențe culturale, despre bucurii și impasuri, cu personaje bine conturate, dialoguri și situații pline de umor. 

Descoperă mai multe idei de cărți pentru bărbați, de citit în orice moment.

Idei de cadouri pentru bărbații care vor să evadeze în lumi fantastice

Pentru cei care-și doresc să evadeze, măcar pentru câteva ore, în lumi fantastice ai la dispoziție mii de idei de cadouri dintre care să alegi.

cadouri barbati idei

O carte fantasy care va fi primită cu entuziasm mai ales de către bărbații pasionați de jocuri video este Revelații, ultimul volum din seria Assassin’s Creed. Secrete, templieri, asasini – ce cadou poate fi mai fascinant pentru tinerii cititori?

cadouri deosebite pentru barbati

Este mai degrabă genul căruia îi place să deslușească mistere? Victima fără chip de Stefan Ahnhem este un roman polițist cu care nu te vei plictisi nicio clipă. O cursă contra cronometru pentru a găsi criminalul înainte ca acesta să facă mai multe victime? Ei bine, ai la îndemână un roman pe care o să-l devorezi într-o zi. 

Cadouri pentru bărbații care vor mereu să se autodepășească

Destinatarul se numără printre ambițioșii care nu lasă nicio zi să treacă fără a învăța ceva nou despre sine? Pentru aceștia, cărțile de dezvoltare personală sunt cadoul perfect. Pline de sfaturi și lecții, acestea sunt sursa de inspirație de care oricine are nevoie. 

cadouri baieti

Focus poate fi un cadou pe potriva celor care aspiră la excelență. Daniel Goleman, un nume deja celebru în domeniul științelor socio-umane,  oferă sfaturi simple, extrem de practice și utile pe care oricine le poate aplica imediat pentru a-și antrena atenția. Această carte va fi o delectare pentru cei care vor să atingă performanța atât în viața personală, cât și profesională. 

cadouri pt barbati

Care este cartea pe care o faci cel mai des cadou? este doar una dintre întrebările pe care Tim Ferriss le pune unui grup de 100 de oameni de succes în Tribul mentorilor. Răspunsul se află în cartea lui Ferriss – o colecție de sfaturi despre cum să devii cea mai bună versiunea a ta de la titani care influențează, într-un fel sau altul, lumea. E ca și cum i-ai oferi sărbătoritului șansa să-i întâlnească pe cei care și-au pus irevocabil amprenta asupra societății de astăzi.

cadouri de craciun pentru el

Într-o lume în care stresul e nelipsit pe agenda zilei, inteligența emoțională a devenit mai importantă decât oricând, iar Alain de Botton se numără printre cei mai mari promotori ai acesteia. Cartea sa, O educație emoțională, este un ghid ce nu ar trebui să lipsească din biblioteca nimănui. Este un cadou simplu, dar foarte de util, pe care destinatarul îl va aprecia cu siguranță. 

idei de cadouri pentru iubit de ziua lui

Citește aici o recenzie a cărții lui Alain de Botton. 

De fapt, orice titlu din colecția School of Life – un proiect personal al lui Botton – poate fi un dar nemaipomenit pentru cititorii nerăbdători să descopere răspunsuri la cele mai presante întrebări și probleme cu care ne confruntăm în prezent. 

cadouri interesante barbati

Un prilej de reflecție oferă și învățăturile lui Marcus Aurelius, strânse în Gânduri către sine însuși. Deși vechi de mai mai bine de două mii de ani, lecțiile oferite în carte sunt la fel de actuale și astăzi, fiind un cadou potrivit pentru bărbații care vor să se cunoască mai bine. 

idei cadou barbati

Explorează cărțile motivaționale de pe rafturile Cărturești și descoperă cadoul ideal pentru bărbații care știu că dezvoltarea personală e un proces care durează întreaga viață. 

Cadouri pentru cititorii care iubesc accesoriile pentru lectură la fel de mult precum cărțile

Pentru iubitorii de cărți, un cadou reușit nu trebuie să fie neapărat o carte. Poți aduce la fel de multă bucurie și dacă optezi pentru accesorii inventive care fac cititul mai plăcut sau pur și simplu le amintește de dragostea pentru lectură.

cadou pentru el

Alege un suport special pentru cărți care se va dovedi și foarte practic, o lampă pentru citit hazlie de la Balvi sau una smart, în formă de carte, care să nu lase loc de îndoială cu privire la pasiunea acestuia pentru cărți.

cadouri barbati 40 de ani

Cu siguranță nu vei da greș nici dacă alegi să-i oferi în dar un semn de carte. Ai la dispoziție o colecție vastă: de la semne de carte pentru iubitorii de animale la semne de carte metalice care amintesc de lecturile preferate sau cele cu suport pentru instrumente de scris, ca să-i fie mereu ușor să-și sublinieze pasajele preferate. 

cadouri amuzante pentru el

Iar dacă sunteți atât de apropiați, încât nici dioptriile de la ochelari nu mai sunt o surpriză pentru tine, poți să alegi cu încredere o pereche de ochelari stylish pentru citit care-i vor aminti mereu de gestul tău.

Cadouri pentru cei care apreciază produsele românești

Uneori, cele mai reușite daruri sunt cele care îți amintesc cu mândrie de locul de unde vii, de acasă. O alegere care nu va da niciodată greș sunt cărțile scrise de autori români contemporani. Fie că este vorba de nume consacrate sau de autori tineri la început de drum, literatura română e plină de povești inedite, sau de povești recuperate pe care cititorul le va citi mereu altfel de la un autor la altul. 

cadouri pentru barbati

Omul care mută norii este o colecție de povestiri care poartă cititorul prin timp, prin lume și prin emoții, de la deznădejde la speranță și de la stupoare la veselie, toate sub penița măiestrită a lui Radu Paraschivescu. 

cadou barbati 50 ani

În cazul în care bărbatul pentru care alegi cadou e pasionat de biografiile personalităților ilustre, atunci Cioran. Ultimul om liber, cea mai recentă apariţie din colecția Biografii romanțate de la Polirom, poate fi exact cadoul pe care-l cauți. Cartea lui Andrei Crăciun, o explorare interesantă a vieții filosofului Emil Cioran, este darul perfect pentru cei pasionați de filosofie și cultură românească.

cadouri pensionare

Descoperă mai multe cadouri de inspirație românească pe rafturile Cărturești. 

Idei de cadouri pentru pasionații de istorie

Încerci să găsești cadoul perfect pentru un pasionat de istorie? Din fericire, există o mulțime de idei de cadouri pentru tați, bunici, profesori sau colegi care adoră să exploreze vremurile demult apuse.

Cartea Arme, virusuri și oțel este o lectură plină de tâlc, mai ales pentru cei curioși din fire, care vor să descopere părți ascunse din istoria umanității. Povești despre cum armele, epidemiile și oțelul au transformat popoare și societăți de-a lungul timpului îi vor satisface apetitul pentru cunoaștere și probabil îi vor oferi un atu în serile de Trivia. 

daruri pentru el

O perspectivă aparte asupra istoriei o oferă și biografiile ori memoriile. Bucurându-se de un mare succes la public încă de la lansare, Seducătorul domn Nae de Tatiana Niculescu este o incursiune în viața lui Nae Ionescu, dar și o călătorie în România interbelică. O poveste seducătoare și complexă ce va fi apreciată de un pasionat al istoriei.

idei de cadouri pt barbati

Un alt cadou inedit este o hartă veche, care surprinde un fragment de istorie de o însemnătate deosebită. În colecția Old Romania Maps găsești hărți cu România din alte vremuri, de la cea din 1566 până la cea din 1929. Pentru un cadou complet, înrămează harta pentru a-și găsi un loc de cinste în casă ca decor care îi pune în valoare dragostea pentru istorie. 

cadou barbati 40 ani

Și albumul Old Romania poate fi un cadou apreciat de iubitorii de istorie. Cartea prezintă pe scurt istoria României și a celor nouă provincii din perioada 1569-1939 Albumul conține peste  350 de imagini și hărți vechi realizate pe parcursul a mai bine de trei secole. În plus, coperțile din lemn sunt lucrate manual, ceea ce dă o notă de originalitate cadoului și îl face cu atât mai deosebit. 

Cadouri pentru bărbații pasionați de știință

Pentru bărbații creativi care se visau inventatori în copilărie, un cadou interesant poate fi Gizmos, un board game în care jucătorii trebuie să construiască mașinării demne de premiul cel mare la Târgul de Știință. Gizmos este un joc de societate dinamic care pune gândirea logică la încercare, dar în același timp asigură un timp minunat petrecut în familie sau cu prietenii.

cadouri haioase barbati

Iar dacă vrei un cadou care să cultive pasiunea pentru știință a bărbaților, cartea lui Robert Sapolski, Care-i problema cu testosteronul, răspunde la numeroasele întrebări despre biologia condiției umane. Care este legătura dintre hormoni și agresiune și cum se compară fascinația unor oameni pentru televiziunea de tip tabloid cu comportamentele observate de autor în babuinii din savanele africane? Acestea, și multe alte curiozități abia așteaptă să fie descoperite. 

cadouri barbatesti

Idei de cadouri pentru bărbații cu spirit ludic

Cu siguranță ai printre prieteni sau membrii familiei fani înrăiți ai jocurilor de societate. Și aici îți sărim în ajutor. Relaxante, distractive, antrenante – poți găsi oricând un board game pentru gusturile fiecăruia.

idei de cadouri barbati

Poți să alege jocurile clasice, pe care împătimiții le consideră un must-have în orice colecție. Ticket to ride, un board game în care aventurile se țin lanț te poartă într-o călătorie incredibilă în jurul lumii. Poți să-l oferi cu încredere atât celor abia inițiați în lumea jocurilor de societate, cât și jucătorilor experimentați (dacă nu îl au deja).

cadouri inedite barbati

În cazul în care colecția cu jocurile de căpătâi este completă, pe rafturile Cărturești găsești și jocuri mai noi, dar la fel de interesante care deja fascinează o mulțime de pasionați cum ar fi  Exit: Stația Polară în care (ne)norocul te prinde într-un laborator pe cale să fie distrus.

Pentru bărbații care organizează seri de board game cu fiecare ocazie, Exploding Kittens, un joc de cărți exploziv este darul ce nu va trece neobservat. Un fel de ruletă rusească, dar cu pisici, acest joc va oferi distracție la orice petrecere alături de familie sau prieteni.

cadou haios pentru un barbat

Descoperă sute de jocuri de societate pe care poți să le oferi cadou barbaților din viața ta.

Cadouri pentru bărbații care se visează constant peste mări și țări

Prietenii care iubesc aventura sau partenerul care de fiecare dată planifică cele mai impresionante călătorii merită cadouri pe măsura pasiunii. Astfel că, atunci când vine vorba de cadouri pentru cei care sunt mereu cu gândul la o nouă escapadă, nu poți da greș cu o carte de aventuri.

cele mai deosebite cadouri pentru barbati

Z, orașul pierdut spune o poveste fascinantă despre o expediție în jungla amazoniană. Percy Fawcett, exploratorul britanic a cărui expediție stă la baza acestei cărți de memorii, pornește în căutarea unei civilizații legendare, aventură care curând are să se transforme în obsesie. O carte care reușește să țină cititorul cu sufletul la gură pe toată durata lecturii. 

cadouri pentru barbati de ziua lor

Poți alege și un cadou mai practic pentru bărbații tineri, plini de viață și sete de explorare. O unealtă multifuncțională pentru drumeții se va dovedi un ajutor util pentru a supraviețui în sălbăticie.

Idei de cadouri pentru cei care iubesc sportul 

Știe calendarul Jocurilor Olimpice și al turneelor importante de tenis? Își petrece timpul liber urmărind campionate de snooker? Probabil ai de-a face cu un împătimit al sporturilor care se va bucura de orice cadou care îi amintește de această dragoste.

cadouri pentru tineri

Pentru un bărbat pasionat de sporturile de iarnă, Schi la superlativ, cartea faimosului expert și antrenor Ron Lemaster, se va dovedi extrem de utilă. Cu scheme, colaje, și explicații amănunțite despre mecanica schiatului, această carte e cadoul perfect în special dacă destinatarul plănuiește să-și perfecționeze tehnica.

cadouri aniversare barbati

Pentru un fan al tenisului, biografia lui Roger Federer este o lectură pe care o va parcurge cu nesaț, iar un pasionat de fotbal va fi fascinat să afle tot ce se întâmplă în spatele terenului de fotbal. Cum să devii fotbalist, scrisă cu inteligență și umor de Peter Crouch, este o carte atractivă pentru cei care iubesc acest sport atât de popular. 

ce cadou sa-i fac de ziua lui

Poți alege și cadouri amuzante pentru bărbații care iubesc sportul, dar nu au aproape niciodată timp de el. Un panou cu un coș de baschet care poate fi adaptat pentru orice tip de coș sau cutie este un dar haios care va fi primit cu drag de un prieten apropiat. 

cadouri amuzante pentru el

Cadouri pentru bărbații care se pierd și se regăsesc în lumea sunetelor

Indiferent că știe să cânte la un instrument, cunoaște toate genurile muzicale sau pur și simplu muzica îl ajută se relaxeze la sfârșitul zilei, rafturile Cărturești sunt pline cu idei de cadouri pentru toți bărbații cărora muzica le aduce bucurie. 

idei originale de cadouri pentru iubit

Prietenului care învață să cânte la chitară poți să-i dăruiești un set de pene de chitară, un cadou util care îi va aminti mereu de tine. Celui care și-a dorit dintotdeauna să facă parte dintr-o trupă rock, dăruiește-i cartea lui Andrew O’Neill O istorie heavy metal, care spune poveștile fascinante ale unor nume impunătoare din industria muzicii cum ar fi Ozzy Osbourne sau Metallica.

cadou pentru un barbat tanar

Prietenului care ascultă muzică peste tot dăruiește-i o pereche de căști care să transforme acest obicei într-o delectare totală și de care să se bucure la maxim atunci când are nevoie de momente doar pentru el. Și o boxă portabilă cu un design avangardist și o calitate desăvârșită a sunetului va fi primită cu mult drag de cei care își trăiesc viața cu muzică pe fundal.

gadgeturi cadou pentru el

Muzica pe vinil are un farmec aparte, așa că dacă vrei un cadou original pentru colecționari, discurile de vinil sunt o idee excelentă. Indiferent de preferințele muzicale, pe rafturile Cărturești ai la dispoziție sute de opțiuni, de la muzică clasică la contemporană, de la rock la blues și nu numai.

cadouri deosebite pentru el

Cadouri pentru cei care privesc viața din spatele obiectivului

Dacă bărbatul pentru care alegi caută mereu să surprindă frumusețea lumii în fotografii, fă-i un cadou care să-i încurajeze această pasiune.

cadoul perfect pentru iubit

Pentru cei care vor să învețe cum să spună povești prin fotografii, Context and narrative in photography este darul ideal. Cu exemple de la fotografi celebri, cu lecții valoroase și exerciții menite să ajute fotograful amator să-și îmbunătățească arta, această carte îl va bucura, cu siguranță, pe iubitul sau prietenul tău interesat de lumea umbrelor și luminilor. 

cadouri practice barbati

Un suport pentru fotografii poate fi o idee bună pentru cei care vor să-și țină la vedere fotografiile de care sunt mândri sau care le amintesc de momente speciale din viața lor. Sau chiar un aparat foto cu care să surprindă cele mai frumoase momente de sărbători alături de cei dragi.

Idei de cadouri pentru bărbații cu planuri mărețe

Nu am uitat nici de liderii care te inspiră, antreprenorii care nu iau pauză, șefii, managerii, mentorii și partenerii care te ajută să crești. Ei merită cadouri pe măsură – cadouri care să-i motiveze și să-i ajute să facă față tuturor provocărilor vieții cotidiene.

cadouri pentru sef

Alege un planner pentru birou de la Kikkerland sau o agendă de la Moleskine care să-l ajute să-și organizeze timpul, ideile, planurile și obiectivele. Iar dacă vrei un cadou care să fie la de plin de personalitate precum bărbatul pentru care îl alegi, merită să arunci un ochi la colecția de carnete Noona. Cu designul lor unic, ieșit din tipare, acestea pot fi un cadou excelent pentru bărbații creativi și puși pe treabă din viața ta.

cadouri originale pentru el

Dacă vrei un cadou mai sofisticat, alege un stilou elegant, cu formă ergonomică. E cadoul perfect pentru șeful sau pentru mentorul care se bucură de tot respectul tău.

Pentru supereroii din viața ta, pasionați la rândul lor de supereroi

Nu am uitat nici de bărbații fascinați de benzi desenate. Te ajutăm să alegi cadoul perfect și pentru prietenul care iubește Marvel sau iubitul care este fascinat de universul DC, dar și pentru ceilalți băieți sau bărbați din viața ta care au o pasiune aparte pentru lumea fantastică a eroilor.

cadouri pentru baieti

Desigur, cel mai evident cadou pe care poți să-l faci pasionaților de benzi desenate sunt… benzile desenate. Dacă știe toți supereroii din universul Marvel sau DC și visează în secret să fie măcar pentru o zi Iron Man sau Superman, alege o revistă care conține cele mai bune povești care au creat aceste lumi – Marvel Greatest Comics, respectiv DC Comics Cover Art350 of the Greatest Covers in DC’s History.

Pe rafturile Cărturești ai la dispoziție sute de comics și manga din care să alegi.

Dacă nu știi prea bine ce fel de benzi desenate preferă, dar știi pe dinafară personajele pe care le admiră, alege un cadou care să scoată în evidență supereroul preferat. Un jurnal imprimat cu celebrul logo al lui Batman ori o sticlă pentru pentru băuturi reci sau calde, practică și perfectă pentru luat în călătorii, vor fi perfecte pentru tinerii entuziaști.

cadouri utile barbati

Idei de cadouri pentru cinefili

Știe pe dinafară fiecare dintre filmele lui Scorsese, Spielberg sau ale altor regizori care au făcut istorie în cinematografie? Pentru a-i face o mare bucurie cinefilului din viața ta, surprinde-l cu un cadou care îi reflectă dragostea pentru filme și de care se poate bucura în zilele libere de sărbători.

cadouri originale pentru barbat

O idee de cadou deosebit pentru cei pasionați de lumea cinematografiei sunt DVD-uri cu filmele preferate. Poți alege pelicule devenite clasice, cum sunt Save Private Ryan sau trilogia The Godfather, sau din contră, poți opta pentru apariții mai noi, dar care au lăsat atât criticii, cât și publicul fără replică, precum Joker sau Once upon a time in Hollywood

cadouri trasnite pentru barbati

În afară de filme, ai și alte cadouri interesante la dispoziției. Pentru fanii Star Wars, Harry Potter, Lord of the Rings sau Game of Thrones vei găsi cadouri simpatice pe rafturile dedicate, de la căni, sticle pentru apă sau suporturi pentru pahare la jurnale și obiecte decorative. 

Idei de cadouri pentru bărbații care știu să savureze un vin bun

Cu o sticlă de vin bun, cu siguranță vei reuși să-l surprinzi pe cel care apreciază calitățile acestei băuturi nobile. Vinurile de la Aurelia Vișinescu, Alira, de la crama Liliac și nu numai sunt o idee excelentă de cadou, mai ales dacă le oferi alături de un set de accesorii utile pentru vin, precum cele de la Laguiole sau Brandani

cadouri rafinate pentru barbati

O carte interesantă despre vin, cum este Connaisseur fără ifose de Cezar Ioan, îl va învăța pe destinatar cum să aleagă întotdeauna o sticlă de vin de calitate, iar Atlasul mondial al vinului este o lectură pe cinste pentru cei care vor să descopere tot ce se poate despre vinuri, de la soiuri, condiții de creștere și producere și potriviri gastronomice. Pentru un cadou complet, alege și diferite sortimente de ciocolată premium, care vor îndulci ziua sărbătoritului. 

idei de cadouri

Descoperă mai multe idei pentru partenerul sau soțul tău în ghidul nostru dedicat cu idei de cadouri pentru el.

Ca să facem sărbătoarea completă te ajutăm și cu împachetarea gratuită a cadourilor atât în librăriile Cărturești, cât și pe carturesti.ro. Și nu uita, până la urmă, cel mai mult contează să pui dragoste în cadoul pe care îl alegi. Niciun dar nu e mai apreciat decât cel venit din inimă.

Descoperă mii de idei de cadouri pentru bărbați în colecția Cărturești!There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.