cadouri petru copii

Idei de cadouri pentru copii: daruri speciale pentru toate vârstele

Copilăria este o perioadă magică în care cei mici nu doar că își modelează personalitatea, aptitudinile și pasiunile, dar sunt plini de energie și mereu în căutare de noi activități creative și jocuri care să le stârnească interesul. Astfel încât găsirea cadoului perfect pentru copii poate fi o adevărată provocare, cu atât mai mult dacă vrei un dar special și diferit, care să le lumineze privirile atunci când dau cu ochii de el și de care nici să nu se plictisească prea repede.

Pentru că ne dorim să fim alături de tine ca să alegi cele mai frumoase și inspirate daruri,  potrivite pentru pasiunile, gusturile și interesele lor, ți-am pregătit o listă cu idei și recomandări de cadouri pentru copiii de toate vârstele.

Cadouri pentru bebeluși

O jucărie interactivă

Poți comanda jucăria aici.

Pentru micuții care se află la vârsta la care învață despre lucrurile din jur, fiecare nouă descoperire este primită cu uimire și entuziasm. Un cadou potrivit pentru bebeluși poate fi o jucărie interactivă care nu doar le va aduce zâmbete și bucurie, ci ajută la stimularea și dezvoltarea inteligenței. Jucăria Rățușca cu lumini si sunete de la HOLA Toys îi va stârni curiozitatea și îl va ajuta să-și dezvolte coordonarea mână-ochi și simțul echilibrului.

O carte senzorială pentru dezvoltarea creativității

Poți comanda cartea aici.

Când vine vorba de cadouri pentru copiii de până la un an, ai în vedere jucăriile educative care sunt și practice și distractive în același timp. Chiar dacă bebelușii nu realizează că acel cadou este de la tine, ei se bucură de lucrurile noi pe care le descoperă la orice pas. Cartea senzorială: Viața practică de la Mukibooks este plină de culori vesele, texturi și materiale care fac zgomote, vibrează, se mișcă, totul într-un mod subtil care stimulează învățarea naturală.

Cadouri pentru copii de 1-3 ani

Un set cu nisip kinetic pentru dezvoltarea abilităților practice

Poți comanda nisipul kinetic aici.

Orice obiect cu o textură nouă devine de-a dreptul fascinant pentru cei mici, mai ales dacă se pot juca cu el. O idee de cadou potrivită pentru copiii de 3 ani este un set cu nisip kinetic, în diferite culori și cu diferite forme, pe care îl pot modela după bunul lor plac. Jocul cu acest tip de nisip îi ajută pe copii să-și dezvolte abilitățile senzoriale și creativitatea construind obiecte și figuri.

Un tricou cool pentru fashioniștii în devenire

Poți comanda tricoul aici.

Cadourile pentru copii nu trebuie să se rezume neapărat la jocuri și jucării. Un tricou sau o bluză sunt mereu binevenite. Mai ales că cei mici se murdăresc mai des, iar garderoba cu haine de schimb trebuie să fie generoasă. Dacă vrei ceva deosebit și interesant, alege un tricou cu unul dintre personajele seriei Crush care prezintă aventurile amuzante ale unui grup de animale, cu un mesaj educațional legat de consecințele propriilor acțiuni.

Cărți ilustrate interactive

Poți comanda cartea aici.

Pasiunea pentru citit se naște de mic. De aceea, cărțile pe care le alegi pentru micuții tăi sunt cele care, într-o măsură sau alta, îi ajută să se dezvolte și le aprinde scânteia curiozității. Cărțile ilustrate le oferă copiilor o cale de acces din lumea reală spre cea imaginară și le stimulează creativitatea.

În Emozaurul Thrilly și Contesa Furiossa de Olina Ortiz ceva bizar se întâmplă cu copiii de pe Tărâmul Oamenilor: nemișcați din fața calculatoarelor, se transformă în copii slime. Cartea conține ilustrații de Adelina Pitica și este însoțită de sugestii de activități de la Oana Moraru.

Descoperă mai multe cărți ilustrate interactive pe rafturile Cărturești.

Cadouri pentru copii de 4-6 ani

O carte de colorat

Poți comanda cartea aici.

Cărțile de colorat îi ajută pe cei mici să-și dezvolte creativitatea și sunt o alegere inspirată dacă ești în căutarea unui cadou pentru copii de 4-6 ani. Alege cărți cu personajele din desenele animate sau poveștile preferate ori cu supereroii pe care îi admiră. O carte de colorat cu îndrăgitele personaje Elsa, Ana sau Olaf din Regatul de Gheață va fi primită cu multă bucurie, la fel și una inspirată din basmele copilăriei.

Un ghiozdan pentru copiii care iubesc accesoriile

Poți comanda ghiozdanul aici.

Cine spune că moda și dragostea pentru accesorii este doar pentru adulți? La fel ca părinții lor, copiii vor să fie în pas cu trendurile, să-și aleagă ținutele și să iasă în evidență cu accesorii deosebite. Un ghiozdan vesel și încăpător va fi companionul perfect pentru plecat la grădiniță sau la joacă, iar copiii vor zumzăi de fericire la vederea lui.

Pentru fete, alege un rucsac senzorial care conține și 6 planșe educative despre animale, insecte, fructe și fenomene ale naturii sau un ghiozdan colorat cu Skye din seria Paw Patrol. Băieții pasionați de Spider-Man sau Batman vor fi cu siguranță încântați de un rucsac special cu eroul lor preferat, iar dacă fotbalul se numără printre sporturile lor favorite, alege un rucsac de la brandul DACO special pentru ei.

Descoperă mai multe modele de ghiozdane și rucsacuri pentru copii.

Un kit cu activități educative și distractive

Poți comanda plicul creativ aici.

Activitățile manuale au un rol important în formarea personalității, iar beneficiile cultivării acestora în rândul copiilor sunt nenumarate: le dezvoltă imaginația și creativitatea, îndemânarea și gândirea orientată spre rezultat. Plicul creativ este un suport educativ și distractiv, care îi încurajează pe copii să treacă de la magia cărții la magia creației, a jocului alături de personaje, interacționează și povestesc. După ce parcurg povestea, cei mici trăiesc bucuria reîntâlnirii cu personajele dragi, făcute chiar de mâinile lor.

Cadouri pentru copii de 6-8 ani

Figurine cu personajele preferate din desene

Poți comanda figurina aici.

Copilul tău este pasionat de figurinele inspirate din animații celebre și filme pentru copii? Atunci nu vei da greș cu un cadou care vine sub forma unuia dintre personajele lui preferate cu care să-și completeze colecția sau, de ce nu, să o înceapă. La această vârstă, imaginația și creativitatea sunt în plin proces de formare, iar figurinele cu personajele favorite contribuie în mod direct la dezvoltarea lor. De la Pikachu din celebra serie Pokemon, la Raya din The Last Dragon sau un supererou din seria Avengers, pe rafturile Cărturești găsești o sumedenie de astfel de jucării din care poți alege.

Un board game distractiv

Poți comanda jocul aici.

Dincolo de a oferi distracție și voie bună, board games-urile educative sunt o modalitate prin care cei mici își pot dezvolta imaginația, dexteritatea, logica, dar și gândirea analitică. Fiind potrivite atât pentru activitățile în familie, cât și pentru sesiunile de joacă alături de prieteni și colegi, jocurile de societate pentru copii reprezintă un cadou ideal care îmbină utilul cu plăcutul. Alege Cortex IQ Party Kids 2 – un board game care testează gândirea, memoria și viteza de reacție, Rory’s Story Cubes – un joc de imaginație amuzant sau chiar Monopoly.

Fabule și vorbe cu tâlc, antologie îngrijită de Adrian Săvoiu și Diana Zografi

Editura Arthur, 2021, ilustrații de Adelina Butnaru

Poți comanda cartea de fabule aici.

Fabulele sunt o modalitate extraordinară prin care copiii își pot lua singuri porția de sfaturi, de râsete și de învățăminte. Fabule și vorbe cu tâlc pune la un loc, cu ajutorul minunatelor ilustrații realizate de Adelina Butnaru, cele mai ironice și pline de umor texte ale lui Jean de La Fontaine, Gheorghe Asachi, Anton Pann, Ion Heliade-Rădulescu, Grigore Alexandrescu, I.L. Caragiale,George Topîrceanu, Camil Petrescu, Nina Cassian, Marin Sorescu, Grete Tartler sau Alexandru Mușina.

Cadouri pentru copii de 8-10 ani

Un ceas de mână simpatic

Poți comanda ceasul aici.

Dacă cel mic a început deja să fie pasionat de tehnologie și accesorii tech, alege un ceas de mână pentru copii cu un design amuzant. Ceasurile de la I like Paper sunt rezistente la rupere și apă și potrivite pentru orice încheietură.

O enciclopedie care să-i răspundă la cele mai importante întrebări

Poți comanda enciclopedia aici.

Cum s-a născut universul? De ce strălucește luna? De ce au dispărut dinozaurii? De ce Terrei i se mai spune Planeta albastră? Curiozitatea celor mici este infinită și dacă ai un copil acasă, ești probabil obișnuit să fii de dimineață până seară asaltat cu „de ce-uri”. Enciclopediile îl vor învață pe cel mic noțiuni introductive despre corpul omenesc, spațiu, dinozauri, Pământ, natură sau animale.

Un joc care îmbină cultura cu distracția

Poți comanda puzzle-ul aici.

Învățarea prin joc este o metodă excelentă, mai ales că, prin intermediul jocurilor, copilul asimilează informații, își dezvoltă diferite abilități și își îmbunătățește cunoștințele. Alege unul dintre puzzle-urile pentru copii cu harta României sau un puzzle cu Sistemul Solar.

O altă idee potrivită de cadou pentru copiii de 8-10 ani este unul dintre board games-urile educative de la D-Toys: Cât face? – un joc în care copiii fac exerciții de înmulțire și împărțire în mod distractiv sau Jocul proverbelor care îi ajută să-și dezvolte atenția, agilitatea și vocabularul.

Cadouri pentru copii de 10-12 ani

Benzi desenate cu care să exploreze lumea poveștilor prin imagini

Poți comanda banda desenată aici.

Nu este un secret faptul că cei mici (și cei mai mari) iubesc benzile desenate. Povești spuse mai mult prin imagini, aventuri palpitante, personaje haioase sau inspiraționale – cum să nu le placă? Jocul cu imaginile pentru a spune o poveste este una dintre cele mai frumoase practici, iar romanele ilustrate și benzile desenate excelează la acest capitol. Cu ajutorul lor, copiii își dezvoltă imaginația și își consolidează pasiunea pentru citit.

Asterix, viteazul gal, celebra bandă desenată, este o lectură haioasă, cu întâmplări interesante, pline de suspans care se petrec în Galia anului 50 î.H., pe lângă singurul sătuc care reușește să se împotrivească legiunilor romane.

Descoperă mai multe povești deosebite în lista noastră de recomandări de cărți pentru copii de 10-12 ani.

Un kit cu activități cu care să descopere cele mai importante domenii

Poți comanda kitul aici.

O altă idee de cadou potrivită pentru copiii de 10-12 ani este un kit educativ de la eematico STEAM Kits. Fiecare kit are o tematică din diferite domenii, de la știință și tehnologie la artă, ecologie sau matematică. Copiii planifică, se distrează, construiesc, învață să aibă încredere în forțele proprii și să folosească inspirat resursele personale. Alege un kit despre Stiința Zborului, Arhitectură sau Știința Sustenabilității.

Accesorii cool pentru bicicletă

Poți comanda suportul pentru telefon aici.

Dacă ești în căutare de cadouri pentru copiii de 10-12 ani care adoră să meargă oriunde pe bicicletă, fie că se ies cu prietenii, merg la o plimbare în parc sau la școală, alege un cadou care le upgradează echipamentul. O idee simpatică, dar și utilă este un suport pentru telefon adjustabil, un clopoțel pentru bicicletă sau stickere reflectorizante pentru căștile de bicicletă.

Cadouri pentru copii de 12-14 ani

Accesorii pentru pasionații de muzică

Poți comanda boxa aici.

Muzica este o adevărată terapie pentru minte și suflet, iar de la vârsta de 12 ani copiii încep să-și creeze propriile playlisturi și să aibă artiști preferați. Fie că ascultă o melodie în drum spre școală sau dansează în voie prin casă, îi vei face o mare bucurie copilului tău cu un cadou pe măsura pasiunii lui. Alege o pereche de căști wireless confortabile și rezistente sau o mini boxă portabilă de la MOB cu un design original în forma unui animal simpatic care dansează pe muzică.

Grădina de la miezul nopții de Phillipa Pearce

Editura Arthur, 2021, traducere de Alexandru Macovei

Poți comanda cartea aici.

Cărțile fantasy sunt portaluri magice prin care copiii se aventurează în lumi fantastice unde au posibilitatea să fie eroi, să aibă diverse puteri sau să întâlnească cele mai fascinante creaturi, așadar un astfel de cadou va fi primit cu mult entuziasm. Plină de farmec, mister și aventuri, Grădina de la miezul nopții este o carte care fascinează mintea curioasă a copiilor. O poveste deosebită care îți arată că imaginația unui copil nu cunoaște limite de spațiu sau timp.

Descoperă mai multe povești pentru tinerii cititori care găsesc refugiu și plăcere în lectură în lista noastră de cărți pentru copii de 12-14 ani.

Un puzzle 3D prin care să-și pună la încercare îndemânarea

Poți comanda puzzle-ul 3D aici.

Avem idei de cadouri și pentru copii cu spirit ludic care se distrează construind tot felul de lucruri. Alege un cadou practic care îl va ajuta să-și ascută simțurile precum un puzzle mecanic 3D, fie că e o cutie muzicală Starry Night, o mini căsuța verde, cutie de comori sau o broască țestoasă.

Sperăm că lista noastră cu idei de cadouri pentru copii te-a ajutat să alegi darul potrivit indiferent de ocazie, iar dacă ești încă nehotărât, descoperă mii de alte cadouri speciale pentru cei mici pe rafturile librăriilor Cărturești și pe carturesti.ro. Mai mult, pe lângă gama cât mai vastă de cadouri, avem în ofertă și multe kituri pentru împachetarea unui cadou deosebit: de la felicitări, hârtie de împachetat, cutii și pungi la panglici și fundițe de toate culorile.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.