×

În aceste zile, depozitul nostru este în proces de inventar. Comenzile plasate de vineri, 17 ianuarie, ora 15:00, până duminică, 26 ianuarie, vor fi procesate începând de luni, 27 ianuarie . Mulțumim pentru înțelegere!

#24centimetri
6.0 / 10 (7 voturi)
NaN
Categorii:
Limba:
Romana
Data publicarii:
2016
Tip coperta:
Paperback
Nr. pagini:
240
ISBN:
9786065888913
Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm

3700
Livrare în 24h! (a doua zi) În stoc

Preț valabil exclusiv online!
Împachetare cadou gratuită!
Transport gratuit peste 150 de lei.
Retur gratuit în 14 zile.
Ai întrebări? Contactează-ne!
Descriere
ADI HĂDEAN s-a făcut cunoscut în lumea exigentă a gastronomiei ca urmare a pasiunii, dedicării și măiestriei sale culinare, calități care i-au adus numeroși fani încă de la începuturile aparițiilor sale publice. Debutul în bucătăria profesionistă și l-a făcut în 1998, iar de atunci a găzduit mai multe emisiuni TV, a publicat cărți purtând semnătura sa ori a contribuit la publicarea altor cărți, îmbogățind terminologia gastronomică, și s a implicat în numeroase proiecte sociale.
Pasiunea care l-a determinat să facă din gătit o profesie o împleteşte, dând dovadă de aceeași măiestrie, cu celelalte preocupări ale sale, fotografia şi scrisul.
De la data lansării până în prezent, blogul său culinar a fost citit de peste 27 de milioane de vizitatori, cu o medie de 20000 de vizitatori unici pe zi. Astfel, Adi Hădean este și unul dintre cei mai apreciați bloggeri culinari din România.


Una dintre cele mai recente revelaţii literare nu vine din partea vreunui scriitor, ci a unui celebru bucătar. Cartea sa, în parte o autobiografie, în parte un manifest pentru bucate bune și oameni dintr-o bucată, răspunde multor întrebări pe care și le pun admiratorii lui Adi Hădean, chef, om de radio, prezentator de televiziune. Cum a început – spălând, și de zece ori pe zi, podelele bucătăriei din casa bunicilor –, cum a aflat secretele organizării și ale falimentării unui restaurant – într-o încăierare de pomină –, cum se alcătuiește meniul unui Irish pub – creând câteva sandviciuri delicioase cu nume voit idiot și la fel de voit stâlcit irlandez („O’Ceapă“, „O’Felie“, „O’Tonă“ și „O’Bama“) –, cum e din interior un show de televiziune – muncind de la șapte dimineața și încheind seara târziu cu un pahar de prosecco, fără să fie nevoie să arunci cu farfurii în concurenți ș.a.m.d. Un șir de lecții – de gătit și de viață.

„Dacă pui o bucată de unt proaspăt într o tigaie și lași tigaia o vreme la marginea unei plite nu foarte încinse, untul se va topi și se va separa, iar apa se va evapora. Dacă lași untul topit într un vas, componentele sale se vor așeza în funcție de densitate. La suprafață vor apărea resturi ușor de luat cu o spumieră, un strat gros de grăsime va ocupa partea din mijloc a vasului, iar părțile solide vor ocupa fundul vasului. Untul pregătit astfel se arde mai greu și e suportat și de către oamenii cu intoleranță la lactoză. Întrucât sunt un adept al limpezimii, mă străduiesc să limpezesc lucrurile de câte ori e nevoie, pe de o parte pentru că situațiile limpezite se transformă în relații durabile (adică ard mai greu), pe de altă parte pentru că, odată limpezite, sunt digerate mai ușor de către cei cu diverse intoleranțe, unele provenite din educație, altele din lipsa ei, dar fără legătură cu fiziologia.“ ADI HĂDEAN


Motorul care l-a propulsat pe Adi Hădean în viață și în carieră este tenacitatea cu care şi a urmărit visul de a deveni bucătar, trecând peste multe dificultăţi.
În atenția publicului de radio și mai ales de televiziune și a cititorilor de bloguri a fost propulsat de franchețea sa și de plăcerea de a le fi de folos celorlalți.
Motorul care îl va propulsa în atenția iubitorilor de literatură este stilul alert, susținut de imensul talent cu care împărtășește experiențe de viață, trecându-le prin filtre etice – educația de acasă – și literare – cărțile citite cu aceeași pasiune cu care gătește.

Recenzii și comentarii

Un laptop si o grenada - dar nu m-am simtit niciodata mai bine. Nota 10

de Andreea Manaila | 27/08/2019 00:33

Femeia la 1000C, de Hallgrimur Helgason, este cartea biografică a bătrânei Herra Bjornsson. Rămasă la bătrâneţe într-un garaj, din când în când vizitată de 2 infirmiere (una mai drăguţă, cealaltă mai acră), având alături doar o grenadă încă de pe vremea celui De-al Doilea Război Mondial, ea îşi povesteşte viaţa într-un fel ironic, amuzant, uneori critic, înşirând în mod constant o urmă de umor negru în relatările ei. Ea ştie că i se apropie sfârşitul, aşadar băbuţa deţinătoare de o grămadă de conturi pe site-uri de socializare (pentru a spiona diferite pagini) şi-a făcut deja programare la crematoriu pentru ziua în care va muri: din ea va rămâne doar cenuşă. Viaţa ei este foarte complex, detaliată, cu urcuşuri şi alunecuşuri. Ea nu a fost o femeie perfectă – nici pe-aproape. A fost o mama denaturată, neatentă, iubitoare de viaţă mondenă, deseori singuratică, idependentă, senzuală, dar care şi-a trăit viaţa aşa cum a putut ea mai bine. Este un roman ce merită citit, deoarece este unic în felul său. Viaţa Herrei este, într-adevăr, una neobişnuită.

Adaugă o recenzie
Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.