Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Coșul tău este gol.
   Comandă
   ×

   Ai 10%, 15% sau 20% reducere, în funcție de câte cărți pui în coș. Detalii aici.

   Activistii marunti - Istorii de viata

   Activistii marunti - Istorii de viata

   9.0 / 10 ( 1 voturi)
   Legare:
   Paperback
   Limba:
   Romana
   Data publicarii:
   2007
   Colectie:
   Original Language:
   Romana
   Editia:
   I
   ISBN:
   5948486005339
   Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
   Indisponibil
   Indisponibil
   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 14 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   Publicate la cele mai prestigioase edituri din ţară, cărţile lui Zoltán Rostás, mustind de viaţă captivantă şi abordând teme pe cât de insolite pe atât de familiare, se citesc cu sufletul la gură.
   Specialist în istorie orală, sociolog, profesorul Zoltán Rostás ar fi putut rămâne un personaj cunoscut doar în mediile universitare, printre studenţii şi confraţii săi. Imaginaţia, disponibilitatea, interesul pentru fiinţa umană şi arta de a pune întrebări fără a agresa, transmisă studenţilor lui, fac din el un romancier, adevărat autor al unei condiţii umane româneşti postcomuniste. După ce i-a învăţat pe studenţi cum să realizeze interviuri deschise şi să înregistreze istorii de viaţă ale căpşunarilor, babysiterelor, mecanicilor, hoţilor de buzunare şi chiar ale unor gigolo, în cartea publicată anul trecut de Curtea Veche Tur-retur, convorbiri despre munca în străinătate (vol. I şi II), numită de critică un Decameron, el ne oferă acum o pasionantă incursiune în sufletele şi minţile micilor slujbaşi ai regimului comunist: primari de comune, secretari, directori, cei care au scris lozincile, au fost „umplutura la congrese, ca să nu vadă tovarăşu scaune goale“, s-au bucurat de bufetul mai bogat decât prăvălia din satul sau de pe şantierul unde-şi desfăşurau activitatea.
   Despre cartea de faţă este suficient să spunem că nu există altele cu subiect asemănător. Nimeni nu s-a gândit după revoluţie să-i facă să vorbească liber, fără inhibiţii şi fără culpabilizări, să afle cum au gândit şi cum gândesc azi, pe aceia care au fost „sarea pământului“ pentru regimul comunist: activiştii mărunţi.
   Doina Jela

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.