Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru variațiunile de stocuri. Vă mulțumim pentru înțelegere

      Asasinatul. O istorie a crimei politice

      Asasinatul. O istorie a crimei politice

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2010
      Editura:
      Nr. pagini:
      192
      Traducatori:
      ISBN:
      9789731244273
      Dimensiuni: l: 18cm | H: 22cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Bogat ilustrat cu picturi, desene, fotografii şi documente de arhivă, volumul arată cum a fost exploatată moartea violentă a unor lideri şi şefi de stat în imaginarul popular şi artistic din cele mai vechi timpuri până în prezent, clarificând atât reacţiile contemporanilor faţă de asasinate, cât şi impactul lor durabil asupra lumii noastre.

      Asasinatul - uciderea motivată politic a unor persoane publice - a făcut dintotdeauna parte din lumea omului pentru putere, de la înlăturarea tiranilor din civilizaţiile clasice, până la "loviturile de decapitare" din zilele noastre, autorizate de stat. Înfiorător de eficient ca instrument politic, asasinatul este şi extrem de captivant ca idee. Cartea examinează conceptul de crimă politică, ridicând numeroase semne de întrebare: Ce a însemnat pentru romani moartea lui Iulius Cezar? Cum poate fi justificat asasinatul? S-a schimbat ceva în modul nostru de a-l privi? de ce împrejurările asasinării lui John F. Kennedy continuă să bântuie imaginarul colectiv? De la Cezar la Thomas Becket, la arhiducele Franz Ferdinand şi mai departe, această carte fascinantă şi şocantă din punct de vedere vizual se concentrează asupra celor mai faimoase-infame exemple de asasinat politic din istorie şi le utilizează pentru a-i explora diversele semnificaţii, mituri şi culte.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.