O urmă de tristețe, o iubire efemeră, un ghem de durere, o adiere de regret. Amintirile au puterea de a ne mișca, adesea când ne așteptăm mai puțin, iar acesta este un semn al procesului neuronal complex care continuă în fundalul cotidianului nostru.
Ca psihiatru practicant, Veronica O'Keane a petrecut mulți ani observând tapiseria fină țesută de memorie și experiență. În această explorare bogată și fascinantă, ea se întreabă, printre altele, de ce se simt amintirile atât de reale? În ce mod sunt legate de senzațiile și percepțiile noastre? Există amintiri „adevărate” și „false”? Și, mai presus de toate, ce se întâmplă atunci când memoria este perturbată de boli mintale?
Bazându-se pe poveștile emoționante ale pacienților săi și mai mult, pe literatură și basme, O'Keane folosește cele mai recente cercetări neuroștiințifice pentru a reformula înțelegerea puzzle-ului extraordinar care este creierul uman, de la naștere până la adolescență și bătrânețe. Această carte este o mărturie a curajului - și a suferinței - celor care trăiesc cu boli mintale grave, arătându-ne cum experiențele lor pot explica tot ceea ce știm și simțim.
“Intensă, de neuitat. O carte fascinantă, instructivă, înțeleaptă și plină de compasiune.” - John Banville, scriitor
„O'Keane nu încearcă să ne impresioneze cu interpretări și vindecări, ci cu știința, cu claritatea cu care poate evoca ceva atât de obișnuit, atât de complex și de frumos ca o amintire ce se formează în creier.” – Parul Segal, The New York Times
Bazarul memoriei
Cum construim amintiri si cum ne construiesc ele pe noi
Categorii:
Limba:
Romana
Data publicarii:
2021
Editura:
Tip coperta:
Paperback
Nr. pagini:
272
Colectie:
Traducatori:
ISBN:
9786067892697
Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
1470
Livrare în 24h! (a doua zi)
În stoc
Preț valabil exclusiv online!
Împachetare cadou gratuită!
Transport gratuit peste 150 de lei.
Retur gratuit în 14 zile.
Ai întrebări? Contactează-ne!