Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Bilantul economic al Romaniei la 100 de ani

      Bilantul economic al Romaniei la 100 de ani

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2018
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      504
      ISBN:
      9789737098474
      Dimensiuni: l: 14cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Lucrarea este o sinteză a celor 20 de volume pe care le-am publicat în perioada 1998-2017.

      Încă de la primul volum al acestui ciclu de lucrări „Starea economică a României în anul...”, am plecat de la o idee temerară, aceea de a așterne pe hârtie ceea ce se întâmplase până în 1998 și, apoi, la zi, ceea ce urmează.

      În cele 20 de volume am avut, de fiecare dată, o privire ușor retrospectivă, de fiecare dată trecându-mi prin imagine posibilitatea unei comparabilități complexe. Istoria a curs și, odată cu aceasta, în diferite etape evolutive, au apărut secvențe noi care nu au putut să nu aibă un efect asupra evoluției economice și, de aici, și a celei sociale a României.

      Sincer vorbind, nu m-am gândit la evoluția pentru un interval de o sută de ani, dar întotdeauna priveam atent, prin comparații sumare, de unde a plecat România și unde a ajuns de fiecare dată.

      Am încheiat ciclul celor 20 de volume într-un climat de satisfacție personală, cred că nu neapărat pentru calitatea deosebită a lucrării, cât mai ales pentru perseverența de a continua și a publica 20 de ani, punând punct în 2017, anul în care s-au împlinit zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană.

      Timpul, judecătorul de azi și de mâine al activității noastre, ca să nu spun al lucrărilor noastre, stă martor că de multe ori am avut tentația să mă opresc. Așa am spus și în 2017 atunci când, în mod fericit, acest volum a coincis cu împlinirea a zece ani de când România a devenit membră a Uniunii Europene.

      Anul 2018 mi-a sugerat că, de fapt, eu nu am făcut o sinteză a muncii de 20 de ani oglindită în cele 20 de volume. De aceea, concentrându-mă, am găsit că este important să fac acum o analiză complexă, sintetică pe cât se poate, a evoluției economice a României în cei o sută de ani de la Marea Unire.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.