Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Biserica din casa

      Biserica din casa

      3.0 / 10 ( 1 voturi)
      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2006
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      312
      ISBN:
      9789731365695
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Adaugă în coș
      2500
      Livrare în 24h! (a doua zi) Stoc limitat

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Atât pentru cei căsătoriți, cât și pentru cei ce încă mai lo­­­cuiesc împreună cu părinții, fundamentul principal al Bi­se­ricii Universale trebuie să îl constituie familia, care se pre­­zintă ca o mică Biserică de acasă. Despre aceasta Apostolul Pavel a scris în mai multe rânduri. Această „Biserică din casă” este o școală a iubirii, o școală a vieții, a creșterii du­hov­­nicești și a cunoașterii cuvântului lui Dumnezeu. Ea tre­buie să devină locul propovăduirii Evangheliei Îm­pără­­ției lui Dumnezeu, o școală a întâlnirii cu Tainele și cu sluj­bele Bisericii, o școală de pregătire pentru par­ti­ci­pa­rea la ele. Familia, casa constituie o școală atât pentru co­pii, cât și pentru părinți.
      Totuși, literatura patristică din secolul al IV‑lea, scrisă în cea mai mare parte de către călugări, aproape că nu po­menește problemele legate de familie și de întemeiere a Bisericii de acasă. Casa, familia percepute ca Biserică... În prezent, aces­te noțiuni sunt atât de mult uitate de către conștiința cle­rului și de cea teologico‑academică, încât s‑a născut ne­ce­si­ta­tea de a lămuri și de a fundamenta eclesiologic aceas­tă latură a vieții omenești.
      În cartea de faţă, autorul a încercat să expună semnificaţia creştină a vieţii de familie și să analizeze căile întemeierii Bisericii de aca­să din perspectiva diferitelor condiții istorice, ­lu­ând drept temei Sfânta Scriptură, scrierile Părinților și scrii­to­ri­lor bisericești și hotărârile Sinoadelor Ecume­nice. Fiecare articol se adre­sea­ză unui anumit cerc de cititori: o parte, celor care au de­cis să se căsătorească, altele, celor care au copii, iar une­­le se adresează direct părinților ai căror copii au tre­cut de vârsta adolescenței, preoților duhov­nici, cle­­ricilor și soțiilor lor.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.