Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Calcaiul lui Magellan

      Calcaiul lui Magellan

      10.0 / 10 ( 1 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2014
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      120
      ISBN:
      9789732330579
      Dimensiuni: l: 13.5cm | H: 22cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Aparente reportaje de calatorie, bogat impanate cu referinte livresti, poemele lui Octavian Soviany sint, totodata, incursiuni prin arhivele prafuite ale istoriei, promenade nostalgice prin trecutul artei si al literaturii. Autorul construieste aici harta, puternic personalizata, a unei Europe bintuite de aspiratia secreta a propriei sale nimiciri, pune pe hirtie frisoane thanatice, e obsedat de fortele distructive ale istoriei.
      Citeva poeme de dragoste aduc putina lumina, ici-colo, in acest univers, configurat in culori sumbre, cu un accentuat sentiment al zadarniciei. Astfel incit, si in Calciiul lui Magellan, Octavian Soviany se dovedeste, inainte de toate, un poet al prafului si al pulberii.

      „Ca la toti marii melancolici, realul e si pentru Soviany intr-o masiva hemoragie de substanta; iar textele lui sint incercari disperate de oprire sau macar de compensare a ei. Si tot din excesul atrabilar ii vine lui Soviany si reflexul thanatofor – adica asocierea imediata a oricarei gesticulatii cu semantisme funebre. Spus simplu, la orice s-ar gindi, Soviany se gindeste de fapt la Moarte.” (Radu Vancu)

      „Omul e vulnerabil, apasat de viata (…) Important e ce face Soviany, ca poet, din aceasta conditie a vulnerabilitatii, care e a noastra, oricind, oriunde… Uimitoare imi pare capacitatea lui de a scoate, din esec si din trauma, din angoasa si disperare, o poezie puternica in fiecare vers, aparent atit de simplu si atit de tranzitiv.” (Daniel Cristea-Enache)

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.