Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Carapacea protectoare. Functionarea autista la copii si adulti

      Carapacea protectoare. Functionarea autista la copii si adulti

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2013
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      288
      Traducatori:
      ISBN:
      9789737076977
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Aspectele de protecţie şi conservare specifice unui tip de autism, care pare a avea origini preponderent psihogene, se află în centrul atenţiei autoarei. Deosebit de valoroasă este încercarea lui Tustin de a clarifica caracteristicile diferenţiale, specifice acestei tulburări. Pe baza lor sunt discutate funcţiile şi deficienţele specifice autismului „psihogen" şi sunt loca¬lizate sursele acestora. Frances Tustin contribuie la înţele¬gerea copiilor autişti şi a capsulei autiste la pacienţii adulţi nevrotici, demonstrând că recurgerea la ceea ce ea numeşte obiecte senzoriale autiste şi forme senzoriale autiste le-a împiedicat dezvoltarea cognitivă, socială şi emoţională.
      Această carte nu propune „un leac" pentru autism. Mai degrabă, lucrarea sugerează că tratamentul psihoterapeutic bazat pe înţelegerea profundă a funcţiei autismului poate modifica şi vindeca nevoia copleşitoare pentru această reacţie de protecţie înnăscută, extrem de puternică, astfel încât ea să ajungă să fie utilizată adecvat, într-o manieră mai puţin totală şi blocantă.

      Frances Tustin a fost psihoterapeut de copii, renu¬mită pentru activitatea ei cu copii autişti. A lucrat în Marea Britanie la Departamentul de Copii al Clinicii Tavistock, înfiinţat în 1948 de către John Bowlby. A ţinut numeroase conferinţe în Marea Britanie şi a supervizat cazuri de tratament al copiilor autişti în întreaga Europă. A publicat, în cele mai prestigioase reviste de specialitate, articole referitoare la rezul¬tatele muncii sale în domeniul tratamentului psiha¬nalitic al copiilor autişti, precum şi cărţi valoroase, printre care Autism and Childhood Psychosis (1972).

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.