Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


      Cartea etnografului

      Cartea etnografului

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2019
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      528
      ISBN:
      9789975335430
      Dimensiuni: l: 17cm | H: 24cm
      Adaugă în coș
      12500
      Livrare în 24h! (a doua zi) Stoc limitat
      Livrare astăzi cu bicicleta.
      Livrare în 24h! (a doua zi)

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Cartea prezintă o sinteză a unei activități științifice și educaționale, desfășurată în cadrul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală timp de 42 de ani. Lucrarea este structurată în mai multe capitole.

      Primul cuprinde articole ce denotă studierea și promovarea unor categorii de bunuri culturale din patrimoniul MNEIN, care prezintă o resursă indiscutabilă pentru diverse proiecte educaționale în scopul apropierii publicului de valorile culturale. Tematica cuprinde: țesutul și confecționarea obiectelor cu valoare utilitară, decorativă și rituală; importanța utilitară și decorativă a mobilierului tradițional în interiorul locuinței țărănești; inventarul viticol muzeal; principalele etape din istoria de constituire și dezvoltare a colecțiilor etnografice ale MNEIN; contribuția MNEIN la salvgardarea, conservarea și păstrarea mărțișoarelor ca obiecte materiale de o valoare științifică, documentară, și decorativă; colecții muzeale de un deosebit interes pentru studiul textilelor și al organizării interiorului locuinței tradiționale; schimbările structurale și morfologice ale cămășii tradiționale.

      Capitolul doi însumează articole care abordează sistemul alimentar ca parte integrantă a culturii; contribuie la identificarea, documentarea și salvgardarea gospodăriilor tradiționale; conturează ceremonialul nunții dintr-un spațiu cu tradiții omogenizate la nivel de arie local.

      Capitolul trei înserează articole care relevă prezența spiritelor acvatice în lumea folclorică; pune în valoare locul și importanța portului popular prin prisma creației literare orale; evidențiază locul și importanța florilor în tradiția popularădin perspectiva etnografică și folclorică; identifică credințele și obiceiurile legate de industria textilă.

      Capitolul patru cuprinde materiale nepublicate: tradiții etnofolclorice din satul de baștină Boldurești și schițe etnografice cu o tematică diversă.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.