Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


      Cazul maicii Varvara

      Cazul maicii Varvara

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2018
      Editura:
      Nr. pagini:
      168
      ISBN:
      9786064600134
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Prozatorul s-a născut, pe numele de mirean Dumitru Stănoiu, la 3 aprilie 1893 în comuna Dobrotinet, judeţul Olt şi a murit în Bucureşti la 8 iulie 1956. După multe peregrinări şi ezitări (biografia lui avînd multe puncte comune cu cea a scriitorilor Panait Istrati şi Tudor Arghezi), Damian Stănoiu intră în mînăstire „nu pentru a căuta sfinţi în viaţă sau împins de un surplus de credinţă", ci pentru a pune capăt sărăciei care îl măcina de mai mulţi ani. Pentru scrierile sale anticlericale va fi mai tîrziu caterisit. Ultimii ani din viaţa sa i-a consacrat revederii întregii opere, pentru ediţii definitive, şi redactării amintirilor.

      „Damian Stănoiu are o cultură literară superioară din punctul său de vedere, oricărei alte erudiţii artistice şi anume aceea întemeiată pe Biblie, pe Vieţile sfinţilor, pe cărţile bisericeşti în vechea limbă arhaică ce mai dăinuie prin mănăstiri. Şi nu e o cultură de lecturi ci de exerciţiu zilnic, întrucât din scoarţă în scoarţă textele acestor cărţi formează materia dialogului monahal . Talentul de povestitor a întâlnit doar o virtuozitate verbală pe care unii scriitori o capătă pe calea erudiţiei şi a dus la o literatură care în ceea ce are izbutit, pare o prelungire mai zâmbitoare a Mineelor.“ (George Călinescu)

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.