Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Ce este un intelectual european?

      Ce este un intelectual european?

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2012
      Nr. pagini:
      448
      ISBN:
      9786065882720
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Catedra Europeană de la Collège de France 1991-1992

       

      Eminent sociolog al culturii şi rafinat istoric al ideilor, navigând cu enciclopedică temeritate prin oceanul tradiţiei intelectuale europene a ultimelor secole, Wolf Lepenies ne propune o fascinantă radiografie a spiritului modern şi postmodern, a tensiunilor care i-au asigurat grandoarea şi i-au determinat framântările lăuntrice. Forţa argumentaţiei acestui admirabil cărturar umanist vine tocmai din perspectiva comparativă, din deschiderea generoasă spre o tradiţie europeană într-adevăr polimorfă.
      Vladimir Tismăneanu

      Wolf Lepenies este sociolog şi filozof german. S-a născut în 1941, în Allenstein, Prusia Orientală, localitate numită azi Olsztyn, şi aflată pe teritoriul Poloniei. în 1945 familia s-a refugiat din faţa armatelor sovietice, mai întâi la Schleswig-Holstein, apoi în Westfalia, iar în cele din urmă s-a stabilit la Koblenz. A urmat studii de sociologie şi filozofie la Universitatea din Münster, încheiate în 1967. Din 1970 a fost cooptat în colectivul Universităţii Libere din Berlin. A lucrat în străinătate, mai întâi la Maison des sciences de l’homme, la Paris, iar apoi la Institute for Advances Study din Princeton. în 1984 a intrat în colectivul de la Wissenschaftskolleg din Berlin, iar apoi a devenit profesor la Universitatea Liberă din Berlin. A revenit în repetate rânduri la Princeton ca îndrumător de lucrări. în 1986 l-a înlocuit pe Peter Wapnewski la preşedinţia instituţiei Wissenschaftskolleg, funcţie deţinută până în 2001. în 2006 a devenit aici profesor emerit.
      Este membru al Academiei Regale de ştiinţe din Suedia. A fost onorat cu numeroase premii internaţionale importante, printre care Friedenspreis des Deutschen Buchhandels (2006), înmânat de Andrei Pleşu, la invitaţia căruia a venit de altfel în România, conferenţiind la Colegiul Noua Europă.

      Este autorul unui mare număr de lucruri, printre care: Melancholie und Gesellschaft, 1969; Soziologische Anthropologie. Materialien, 1971; Das Ende der Naturgeschichte. Wandel kultureller Selbstverständlichkeiten, 1976; Geschichte der Soziologie (o istorie a sociologiei în patru volume), 1981; Die drei Kulturen. Soziologie zwischen Literatur und Wissenschaft, 1985; Autoren und Wissenschaftler im 18. Jahrhundert. Linné – Buffon – Winckelmann – Georg Forster – Erasmus – Darwin, 1988; Gefährliche Wahlverwandtschaften. Essays zur Wissenschaftsgeschichte, 1989; Folgen einer unerhörten Begebenheit. Die Deutschen nach der Vereinigung, 1992; Aufstieg und Fall der Intellektuellen in Europa, 1992; Sainte-Beuve. Auf der Schwelle zur Moderne, 1997; Sozialwissenschaft und sozialer Wandel. Ein Erfahrungsbericht, 1999; Kultur und Politik. Deutsche Geschichten, 2006; The Seduction of Culture in German History, 2006.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.