Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Calendar Advent: 24 de zile cu 24 de surprize diferite! - Detalii aici.

      raft
      Ce simti in jurul gatului
      7.5 / 10 ( 2 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2019
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      208
      Colectie:
      ISBN:
      9786069462553
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Descriere:

      În aceste douăsprezece proze scurte magnetice Chimamanda Ngozi Adichie explorează legăturile umane dintre iubiți, copii și părinți, prieteni și continente. Intense, infuzate cu frumusețe, suferință și dor, aceste povestiri cartografiază, cu sensibilitatea tipică a lui Adichie, coliziunea dintre culturi și lupta profund umană de a le reconcilia.

      Despre autor:
      Chimamanda Ngozi Adichie s‑a născut în Nigeria și a studiat Comunicare și Științe Politice în Statele Unite. Opera ei a apărut în publicații ca The New Yorker, Granta, The O. Henry Prize Stories, Financial Times și Zoetrope și a fost tradusă în peste treizeci de limbi. Este autoarea romanelor Hibiscus purpuriu (RAO, 2011), Jumătate de soare galben (RAO, 2008), care a câștigat Orange Prize și a fost finalist la National Book Critics Circle Award, și Americana (Black Button Books, 2018) care a primit National Book Critics Circle Award în 2013, a fost inclus pe lista scurtă la Baileys’ Women’s Prize for Fiction în 2014 și în The New York Times Top Ten Best Books 2013. De asemenea, este autoarea eseurilor Feminist(ă), feminişti (Black Button Books, 2016), bazat pe discursul TED din 2012 We Should All Be Feminists, și Dragă Ijeawele: un manifest feminist în cincisprezece sugestii (Black Button Books, 2019).

      Câștigătoarea Orange Broadband Prize ne oferă douăsprezece proze despre viața nigerienilor, acasă și în America. În cele cinci proze care se petrec în Statele Unite, Adichie conturează personaje atrase de America și, în același timp, temătoare de asimilare. Minunatele Colina Maimuței Săltărețe și povestirea care dă titlul volumului dezvăluie poveștile femeilor nigeriene care se confruntă cu așteptările occidentale. Un volum inedit și edificator.

      Kirkus Reviews

      „Africa descrisă în prozele lui Adichie nu este Africa cu care suntem familiarizați de la TV sau din ziare. Poveștile ei nu sunt despre războaie civile, despre corupția guvernului, sau despre boli mortale. Scriitoarea este interesată de felul în care ciocnirile dintre tradiție și modernitate, dintre așteptările familiale și visurile importate afectează relațiile dintre soți, relațiile dintre părinți și copii. În aceste povestiri care se petrec în Nigeria și în SUA, problema loialității și a dorinței de a aparține este amplificată major. Personajele ei, majoritatea născute în Nigeria, care apoi emigrează (sau își văd rudele emigrând) în America sunt neancorate și adesea derutate sau în pericol. În loc să ajungă membri cosmopoliți ai unei lumi globalizate, tind să se simtă dislocați pe două continente, blocați la periferia a două culturi profund fluctuante.
      Michiko Kakutani, The New York Times
      Personajele Chimamandei Ngozi Adichie sunt vii, ies de pe pagină și populează o lume în care ficțiunea este doar o altă dimensiune a realității

      Black Button
      Media

      "Cut the crap. Lasă vrăjeala. Astea sunt cuvintele care îmi vin în cap când mă gândesc la cartea Chimamandei Ngozi Adichie, Ce simți în jurul gâtului. În cele 12 povestiri, scriitoarea nigeriană are un stil unic de a sancționa falsitățile, care nu e moralist, nici agresiv, ci doar foarte direct. Asertiv, cum s-ar spune în limbaj de corporație, dar și dureros pe alocuri.

      „Colina Maimuței Săltărețe”, una dintre cele mai bune proze din volum, surprinde tensiunea între realitatea unor oameni și ficțiunea altora despre ei. Arată cum în lumea postcolonială, construcția identității încă se face de la exterior spre interior, iar încercarea de a redobândi controlul asupra propriei narațiuni e blocată.

      Mai multe detalii găsiți aici:

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.