Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Cortez
      7.0 / 10 ( 2 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2013
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      368
      Colectie:
      ISBN:
      9786069342152
      Dimensiuni: l: 13.5cm | H: 21cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Luciano Pavarotti, Salman Rushdie, Andrei Serban, Virginia Zeani, Antonio Pappano, Amos Oz, Helene Grimaud, Ion Marin, Jordi Savall... De peste 10 ani, Marius Constantinescu se dedica interviului. Miezos, asezat, secvential, precum o poveste.

      Traducator, jurnalist si realizator, a absolvit Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii in 2002. A cochetat cu copywriting-ul, publicitatea si istoria artei, inainte de a-si da seama ca se poate exprima cel mai bine in presa culturala audiovizuala. Dupa 8 ani de radio, a descoperit televiziunea si libertatea nestavilita data de jocul de-a imaginea. Emisiunile sale – Marile picturi ale lumii, V... de la vizual, Jurnal Cultural, Profil. Poveste. Personaj – s-au transformat in repere pentru un public deschis la minte, sofisticat, dispus la jonglerii intelectuale, niciodata autosuficient. Din 2005, a fost legat de fiecare editie a Festivalului International George Enescu, realizand interviuri (unele dintre ele exclusivitati nationale) cu cei mai importanti artisti invitati. A obtinut doua premii ale Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania (APTR), in 2007 si 2012, cel mai recent pentru Profil. Poveste. Personaj, proiect care i-a devenit un real alter ego, iar in 2013 si carte.

      Ideea volumului de fata a castigat concursul pentru rezidente culturale organizat de Institutul Cultural Roman de la Paris, in 2012.

      Nascuta la Bucium in 26 decembrie 1935, Viorica Cortez si-a inceput cariera muzicala la 17 ani, ca solista a Corului Gavriil Musicescu din Iasi. A urmat cursurile Scolii de Muzica, apoi ale Conservatorului din localitate, desavarsindu-si pregatirea la Conservatorul Ciprian Porumbescu din Bucuresti, la clasa Artei Florescu. A castigat cateva dintre cele mai importante competitii vocale: Toulouse (1964), ’s-Hertogenbosch (1965) si Concursul International George Enescu, Bucuresti (1967). Angajata a Operei din Bucuresti, a parasit Romania in 1970, din pricina sicanelor autoritatilor comuniste, care incercau sa ii zadarniceasca afirmarea internationala.

      Viorica Cortez a avut una dintre cele mai bogate cariere internationale. Prezentele (unele record) pe scenele de la Scala din Milano, Metropolitan Opera din New York, Opera din Paris, Arena din Verona, Gran Teatre del Liceu din Barcelona, Lyric Opera din Chicago, pleiada de parteneri, dirijori si regizori dintre cei mai valorosi, amploarea repertoriului, longevitatea si inzestrarile artistice iesite din comun definesc portretul uneia dintre cele mai complete artiste lirice ale ultimilor 40 de ani.

      Casatorita in Romania cu sculptorul Marcel Guguianu, Viorica Cortez a devenit mai tarziu, in Franta, sotia compozitorului Emmanuel Bondeville, secretaire perpetuel al Academiei de Arte Frumoase, apoi, dupa moartea acestuia, a istoricului de origine romana Adolf Armbruster. Din primul mariaj, artista are o fiica, pe Catalina. Ambele locuiesc la Paris. In prezent, Viorica Cortez isi imparte timpul intre master classes, jurii internationale si lectii de canto particulare, fara a neglija invitatiile de prelungire a carierei in roluri de compozitie.
       

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.