• 0
      Coșul tău este gol.
      ×
      Call center-ul nostru va fi închis de 1 mai. Comenzile plasate în perioada 30 aprilie, ora 16.00 - 1 mai vor fi procesate și trimise începând cu 2 mai. Vă mulțumim!
      Curajul adevarului

      Curajul adevarului

      Guvernarea de sine si guvernarea celorlalti II
      0.0 / 10 (0 voturi)
      NaN
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2017
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      372
      Colectie:
      ISBN:
      9786068265490
      Dimensiuni: l: 14cm | H: 23cm

      6000
      Livrare în 24h! (a doua zi) În stoc

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Parrêsia este deci, în două cuvinte, curajul adevărului celui care vorbeşte şi îşi asumă riscul de a spune, în ciuda a tot şi a toate, tot adevărul pe care-l gîndeşte, dar şi curajul interlocutorului care acceptă să primească cu adevărat adevărul ofensator pe care-l aude…

      Parresiastul nu este un profesionist. Iar parrêsia este, totuşi, altceva decît o tehnică sau o meserie, chiar dacă există aspecte tehnice în parrêsia.
      Parrêsia nu este o meserie, este ceva mai greu de circumscris. Este o atitudine, un mod de a fi care se înrudeşte cu virtutea, un mod de a proceda.

      Foucault, cel care, într-o zi, s-a proclamat în mod provocator un „optimist fericit”, a fost un om în pericol şi care, fără să se laude cu asta, a avut un simţ ascuţit al primejdiilor la care sîntem expuşi, interogîndu-se pentru a afla cine sînt cei ce ne ameninţă şi cine sînt cei cu care putem temporiza. De aici importanţa pentru el a noţiunii de strategie şi de aici jonglarea cu ideea că ar fi putut, dacă hazardul ar fi hotărât altfel, să devină un personaj de stat (un consilier politic), dar şi un scriitor... un pur filosof ori un muncitor necalificat, deci un fitece sau un fitecine.

      În orice caz, un om în mers, singuratic, tainic şi care, din cauza asta, neîncrezător în toate prestigiile interiorităţii, refuză capcanele subiectivităţii, căutînd unde şi cum este cu putinţă un discurs de suprafaţă, scînteietor, dar fără miraje, deloc străin, cum au putut crede unii, cercetării adevărului, ci lăsînd să se vadă (după mulţi alţii) primejdiile acestei cercetări, precum şi relaţiile sale ambigue cu diversele dispozitive ale puterii. Maurice Blanchot
      Recenzii și comentarii
      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.