Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


      Democratia constitutionala in statele membre ale Uniunii Europene

      Democratia constitutionala in statele membre ale Uniunii Europene

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2020
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      314
      ISBN:
      9786068935683
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      În discuțiile despre viitorul Uniunii Europene, un subiect la ordinea zilei, nu se vor putea evita întrebări ca: „Este necesar ca Uniunea Europeană să depășească stadiul de uniune comercială și vamală?” sau „Este posibil ca Uniunea Europeană să supraviețuiască dacă unele state membre se vor abate de la calea democratică?”. Sintetizând, ne putem întreba: „Care este factorul comun care poate asigura supraviețuirea și stabilitatea Uniunii și care poate crea condiții de trecere la o uniune politică?”.

      Victor Cătălin dezvoltă ideea că acest numitor comun este democrația constituțională liberală și propune o aprofundare a modului de înțelegere și aplicare a acestui concept, de către statele membre.

      Cartea Democrația constituțională în statele membre ale Uniunii Europene face o evaluare a nivelului democrației constituționale liberale a statelor membre și o prezentare a deficiențelor constatate în aplicarea preceptelor și regulilor liberale de către constituția fiecărui stat.

      Aplicarea metodei de evaluare propuse este facilitată de faptul că statele membre ale Uniunii, cu excepția Marii Britanii, au constituții liberale scrise și practică modelul consensualist al democrației liberale.

      Concluzia cărții Democrația constituțională în statele membre ale Uniunii Europene este: gândirea viitorului Uniunii trebuie să înceapă cu ameliorarea și armonizarea constituțiilor statelor membre. Ca model se prezintă o constituție „colaj” alcătuită prin preluarea dispozițiilor din constituțiile statelor membre al Uniunii a celor care dispun și respectă preceptele și regulile democrației liberale. O astfel de constituție scoate în evidență faptul că preceptele liberale se regăsesc, aplicate corect, în constituțiile statelor membre și în consecință implementarea lor de către fiecare stat este posibilă.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.