Esentialismul
6.4 / 10 (20 votes)
NaN
Categories:
Language:
Romana
Publishing Date:
2019
Publisher:
Cover Type:
Paperback
Page Count:
337
ISBN:
9786069134771
Dimensions: l: 13cm | H: 20cm

4800
Next Day Delivery! In stock

Price applicable only to online purchases!
Free Gift Wrapping!
Free shipping over 150 RON
You can return it in 14 days
You got questions? Contact Us!
Publisher's Synopsis

Esențialismul este despre cum să faceți ce trebuie, nu despre cum să faceți mai multe. Este despre a vă investi timpul și energia cât mai înțelept posibil, pentru a opera la cel mai înalt nivel de contribuție personală, făcând doar ceea ce este esențial.

Prima parte a cărții schițează mentalitatea de bază a unui esențialist. Următoarele trei transformă mentalitatea într-un proces sistematic orientat către a urmări disciplinat mai puțin, unul pe care puteți să-l folosiți în orice situație sau întreprindere pe care o întâlniți.

Calea esențialistului înseamnă a trăi conform unui proiect, nu în mod automat. În loc să facă alegeri în mod reactiv, esențialistul distinge în mod deliberat puținele aspecte vitale de numeroasele aspecte triviale, elimină aspectele neesențiale și îndepărtează obstacolele, astfel încât lucrurile esențiale să poată să se desfășoare limpede, fluent.

Așadar, Calea esențialistului este drumul către deținerea controlului privind propriile alegeri. Este drumul către noi niveluri de succes și semnificație. Este drumul pe care vă bucurați de călătorie, nu doar de destinație.

Reviews and comments

Esentialismul, de Greg McKeown Nota 10

de Simona | 31/08/2019 18:07

M-am găsit de atatea ori în situatia extrem de neplacuta de a nu fi în stare sa spun „nu” cuiva sau la ceva, încât am stiut de când am vazut titlul acestei carti ca va fi potrivita pentru mine. Dacă şi voi aveti dificultati în a separa esentialul de restul, cartea lui Greg McKeown vă va fi cu siguranta de mare ajutor. Am constientizat ca secretul productivitatii nu sta în a face cat mai multe lucruri, ci în a face ceea ce trebuie. Aşa ca energia noastră, oricum limitata, trebuie canalizata intr-o singura directie, spre un singur scop, altfel riscam sa ne pierdem intr-un hatis de sarcini inutile, iar la finalul zilei sa ne dam seama ca suntem total epuizati, dar fără a putea spune ca am fost productivi. De asemenea, am realizat ca atunci când nu putem spune un „nu” ferm lasam pe altcineva sa decida ceea ce facem noi cu timpul nostru. Aşa ca nu ar strica sa ne dedicam ceva mai multa atentie noua insine şi sa ne facem ordine în prioritati. Acestea sunt însă doar cateva idei din „Esentialismul”; cartea are mult mai multe sfaturi de oferit şi mi se pare o lectura obligatorie, indiferent de domeniul de activitate, caci aceasta filosofie de viaţa se poate aplica atat în sfera profesionala, cat şi în cea personala.

Add a review
You need to authenticate in order to add a review.