◊ Umanismul si Renasterea
◊ Reforma Protestanta
◊ Anabaptistii
◊ Secolele XVI-XVII
◊ Secolul XVII
◊ Secolul XVIII
◊ Renasterea Evanghelica
◊ Secolul XIX. Filosofi
◊ Secolul XIX. Eticieni protestanti
Cartea ofera o istorie succinta si o prezentare generala ale principalelor curente si reprezentanti ai eticii protestante care au marcat in profunzime viata Bisericilor apusene si evolutia societatilor europene si americane pana in ziua de astazi. Aceasta cercetare stiintifica isi propune si o analiza sistematica a principiilor etice si morale care au contribuit la afirmarea culturii si civilizatiei occidentale.
Lucrarea face o scurta analiza a societatii europene prin prisma istoriei eticii protestante si explica principiile care guverneaza viata contemporana in cele mai profunde aspecte de ordin cultural, social, politic si economic dintr-o perspectiva noua, pe care literatura teologica romaneasca nu a experimentat-o pana acum - incursiunea in etica protestanta.
Volumul doreste sa gaseasca reperele etice si morale concrete, prin care crestinismul apusean a contribuit la fundamentarea uneia dintre cele mai prolifice culturi si civilizatii ale lumii, care, din aceste paradigme crestine, a aplicat si exersat timp de secole pluralismul si diversitatea, in stransa legatura cu normele ascetismului, individualismului si liberalismului.