Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


      Experienta spirituala si lume cotidiana

      Experienta spirituala si lume cotidiana

      Michel De Certeau
      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2018
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      246
      ISBN:
      9786067118520
      Dimensiuni: l: 14.5cm | H: 20.5cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      IOAN ALEXANDRU TOFAN (n. 1979) este conf. dr. în cadrul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi. A publicat Logica şi filozofia religiei. O re-lectură a prelegerilor hegeliene (Editura Academiei Române, Bucureşti, 2010), City Lights. Despre experienţă la Walter Benjamin (Humanitas, București, 2014), Cuvinte, lucruri, imagini. Teorie critică la Walter Benjamin şi Theodor W. Adorno (Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Iași, 2014), precum şi numeroase studii în reviste şi volume de specialitate pe teme privind

      filozofia clasică germană, filozofia religiei, teoria critică sau teoriile secularizării.

      Din carte: Misticul nu cunoaşte în manieră ştiinţifică, ci ghiceşte în detalii şi nuanţe urmele unei prezenţe invizibile şi apăsătoare. Apoi îşi povesteşte aventura fără să relateze fapte, întâmplări, ci reproducând prin limbaj, ca modus loquendi, dialogul cu Celălalt. Astfel, metafora mării se regăseşte la mistici şi are, ca şi în cazul lui Jules Verne, o funcţie critică: de a pune, pe de o parte, sub semnul întrebării pretenţia de a închide infinitul într-un concept şi, pe de altă parte, de a-i reda „călătoriei” fluiditatea şi indecizia care îi sunt originare. Oraşul, marea şi cerurile sunt avataruri ale unei pustietăţi în care cel ce o străbate se găseşte, în permanenţă, în condiţia miraculoasă descrisă de Surin în „Cantiques spirituels”: comme un enfant perdu.
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.