Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Faust vol.I -II

      Faust vol.I -II

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2012
      Nr. pagini:
      656
      ISBN:
      9786068358277
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Nu ne putem apropia de intelegerea lui Faust pe baza unor premise cu suflu scurt, ci trebuie sa ne cucerim largimea de orizont a privirii. Conferintele oferite aici ne dau bazele pentru intelegerea lui Faust. Ele nu sunt niste comentarii concepute in camera de studiu a unui erudit, ci o introducere in regiunile stiintei spirituale, de mana cu o opera poetica inspirata de ele, ale carei taine sunt puse in lumina potrivita abia cu ajutorul acestei stiinte spirituale. Pe alte cai nu se ajunge la miezul problemei lui Faust. Si aceasta lucrare poetica, cea mai mare creata de spiritul german, va putea deveni populara abia atunci cand stiinta spirituala va impregna viata culturala a poporului intr-o masura la fel de mare cum au facut-o in ultimele secole stiintele naturii. - Marie Steiner (1931).

      Rudolf Steiner (n. 25/27 februarie 1861, Donji Kraljevec, pe atunci Austria, in prezent Croatia – d. 30 martie 1925, Dornach, Elvetia) a fost un filosof, esoterist, artist, pedagog si ganditor social austriac, fondator al antroposofiei, pedagogiei Waldorf, euritmiei, agriculturii biodinamice si medicinei antroposofice.
      A initiat conceptia despre tripartitia sociala, economia asociativa si a proiectat mai multe cladiri dupa principiile arhitecturii organice, intre care cea mai cunoscuta este Goetheanum, sediu al Universitatii Libere pentru Stiinta Spirituala si Societatii Antroposofice Generale.

      Steiner a avut o ampla activitate ca filosof, conferentiar si om de cultura, sustinand numeroase prelegeri in diferite localitati din Europa, inclusiv una in anul 1889 la Sibiu, aflat pe atunci in cadrul Imperiului Austro-Ungar.
      In 1891 isi obtine doctoratul in filosofie la Universitatea din Rostock, Germania, iar mai tarziu devine secretarul general al sectiunii germane a Societatii Teosofice, cu toate ca avea rezerve asupra misticismului oriental promovat de aceasta. Incepand cu aceasta perioada incepe sa vorbeasca despre posibilitatea cercetarii nemijlocite a lumii spirituale suprasensibile prin intermediul metodelor stiintei spirituale, descrise de el intr-o serie de carti si conferinte.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.