Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru variațiunile de stocuri. Vă mulțumim pentru înțelegere

      Fenomenologia lui Husserl

      Fenomenologia lui Husserl

      10.0 / 10 ( 1 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2017
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      233
      Colectie:
      ISBN:
      9786068680606
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      DAN ZAHAVI (n. 1967), specialist în Husserl şi filosofia minţii, este unul dintre cei mai remarcabili fenomenologi contemporani. În prezent, predă cursuri de filosofie la Universitatea din Copenhaga şi este directorul Centrului pentru Cercetarea Subiectivității. Opere principale: Husserl und die transzendentale Intersubjektivität: Eine Antwort auf die sprachpragmatische Kritik (1996), Self-awareness and Alterity. A Phenomenological Investigation (1999), Husserl’s Phenomenology (2003), Subjectivity and Selfhood: Investigating the first-person perspective (2005), Self and Other: Exploring subjectivity, empathy and shame (2014), Husserl’s Legacy: Phenomenology, Metaphysics, and Transcendental Philosophy (2017).

      În primul rînd, oricine vrea cu adevărat să devină filosof trebuie să se retragă în el însuşi „o dată în viaţă” şi să încerce în interiorul său răsturnarea [Umsturz] tuturor ştiinţelor valabile pentru el pînă atunci şi reconstruirea lor din temelii.

      Edmund Husserl, Meditaţii carteziene

      Fenomenologia mea transcendentală – nu fenomenologia acelora care se numesc pe sine fenomenologi, de altfel foarte multicolori – este o încercare de a reînnoi ideea originară a filosofiei ca ştiinţă universală (care cuprinde în sine toate ştiinţele particulare posibile) şi de a o aduce printr-un demers sistematic în forma celei mai riguroase ştiintificităţi conceptibile; cu alte cuvinte, în forma absolutei justificări a fiecărui pas de cunoaştere.

      Edmund Husserl, Scrisoare către George Dawes Hicks, 15.III.1934


      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.