Născută cu harul condeiului, scriitoarea-pedagog, Camelia Moraru, îmbracă fabula într-o haină nouă, contemporană, ușor accesibilă, ușor hazlie și dornică de a ține pasul cu timpurile moderne. Stilul său este limpede și lesne de înțeles, emoționant și sarcastic, iar imaginile ce însoțesc textul, mai mult decât sugestive.
Silaba autoarei este atât de prietenoasă, încât permite chiar și celor mai mici elevi să le studieze și să le analizeze. Fiind interesante și instructive, creațiile Cameliei Moraru pot fi învățate pe de rost, accesibile pentru percepția și psihicul copiilor mici. Poezia conține o istorioară înțeleaptă, o fabulă care abordează situații cu care se confruntă foarte des nu doar copiii, ci și adulții, secvențe existențiale din care învățăm să fim mai buni, mai toleranți, dar și mai încrezători și mai optimiști.
Prin versul său jucăuș și plin de tâlc, scriitoarea ne invită să pătrundem într-un spațiu fascinant, bogat în taine, o lume în care ne putem regăsi ori de câte ori simțim apăsarea unei realități care ne confiscă inocența, „Fetița mea” fiind oricare dintre fetițele noastre ca perpetuă sursă de inspirație.
Și dacă tot ne-am molipsit de vorbirea cu tâlc și morală, ar fi bine de știut că eterna întâmplare a Scufiței, conduce taman către unul dintre marile adevăruri din această lume: Judecă omul doar după ce ai convingerea că l-ai cunoscut și atunci… numai dacă ești în măsură!
Întrucât emană bucuria de a trăi, e plină de viață și veselie, iar personajele create exprimă sentimente necondiționate față de oameni, creația autoarei este un adevărat cămin spiritual pentru cititorul de orice vârstă.