Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Program special de Anul nou pentru asistența telefonică și operarea comenzilor: 31.12- 9.00-13.00 / 1 si 2- închis. Comenzile plasate în acest interval vor fi procesate începând de vineri, 3 ianuarie.
      Puteți însă comanda oricând un voucher cadou - bucuria care ajunge instant la destinație.

      Fotografie de grup cu scriitoare uitate. Proza feminina interbelica

      Fotografie de grup cu scriitoare uitate. Proza feminina interbelica

      7.9 / 10 ( 7 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2011
      Nr. pagini:
      336
      ISBN:
      9789732329467
      Dimensiuni: l: 15cm | H: 23.5cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Polemica in raport cu tendintele de enclavizare a asa-numitei ,,literaturi feminine”, cu prejudecatile sexiste, dar si cu „feminismul diferentei”, cartea isi propune sa integreze in metabolismul socioestetic al literaturii romane o dimensiune marginalizata – literatura autoarelor –, fara sa o supraliciteze. Cercetarea focalizeaza asupra perioadei de maxima afirmare a femeilor-scriitoare, asupra contextelor si conditiilor care au facut-o posibila. Nu intimplator, intrucit literatura este un important indice al emanciparii femeii in societatea romaneasca a epocii.

      „Putine teze de doctorat mi-au oferit satisfactii intelectuale la fel ca teza de fata, remarcabila din toate punctele de vedere. Bianca Burta-Cernat are talent critic, iar pe parcursul elaborarii tezei, scriind cu asiduitate si forta cronica literara, si-a facut un stil si un nume in critica literara tinara. Cel mai potrivit elogiu ce i-l pot face este de a o evalua dincolo de dihotomia masculin-feminin.” (Elena Zaharia-Filipas)

      „Cu totul remarcabila este independenta de opinie a autoarei fata de judecati de existenta sau de valoare emanate de nume de autoritate. Disocierile sale, indicind curaj, deci sentimentul soliditatii propriului punct de vedere, cresc indicele de originalitate al unei lucrari care aduce, atit sub raport istorico-literar, cit si sub cel al exegezei textelor, contributii de care va trebui sa se tina seama de acum incolo, cind se va vorbi de literatura feminina in genere si de cea romana interbelica in particular.” (Nicolae Mecu)

      „Expresivitatea scrisului Biancai Burta-Cernat incepe de la nivelul titlului si se manifesta pe parcursul analizelor. Avintul polemic al autoarei se bazeaza pe intinsul documentar propus, dar si pe un pragmatism demn de a fi subliniat. Autoarea trece prin colectiile de ziare, reviste, printre seriile de carti care au definit si definesc un timp al culturii. Se misca dezinvolt in situatiile care reclama fixarea/definirea unui context istoric. Tine cont, precum putini istorici literari de azi, de particularitatile contextului. De aici trasaturile polemice ale lucrarii. Definita (si) printr-o vie, foarte vizibila prezenta in actualitatea literaturii, critic de performanta, Bianca Burta-Cernat sesizeaza, cu o energie recuperatoare ce trebuie consemnata, impasurile globalizarii si capcanele actualitatii culturale.” (Cornel Ungureanu)

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.