In continuarea apreciatei sale serii gastronomice, autorul va propune 204 retete pentru ocazii speciale – gratare la iarba verde sau mese organizate intr-un alt cadru traditional sau mai protocolar. Veti afla care sunt „regulile de aur pentru realizarea unui bun gratar”, sosurile ideale care dau o aroma speciala gratarului si alte cateva secrete trecute cu grija de la o generatie la alta, pentru ca mancarurile traditionale pe care le servim celor dragi sa aiba gustul unic al bucatelor din copilarie.
Un capitol care va va trezi cu siguranta interesul cuprinde preparate spectaculoase, originale sau cu ingrediente mai putin uzuale, preluate din bucatarii straine, cu care oricare dintre noi isi poate surprinde placut invitatii amatori de retete sofisticate. Totul este insotit, asa cum se cuvine, de bauturile cele mai potrivite momentului.
Oaspetii dragi pot fi tratati cu adevarat regeste daca avem cunostinta de regulile si secretele unor bucatari faimosi, cu un gust ales si o inventivitate inepuizabila. Retetele create de ei si executate cu maiestrie de „discipoli” vor face deliciul invitatilor, rasfatati cu rafinamentul si savoarea unor preparate de neuitat.