Gravel Heart

Gravel Heart

7.5 / 10 (52 votes)
NaN
Language:
Engleza
Publishing Date:
2018
Publisher:
Cover Type:
Paperback
Page Count:
272
Awards:
ISBN:
9781408881309
Dimensions: l: 13cm | H: 19.7cm | 1.6cm | 190g

6700
Supplier stock
Delivery in 2 to 3 weeks!

Price applicable only to online purchases!
Free Gift Wrapping!
Free shipping over 150 RON
You can return it in 14 days
You got questions? Contact Us!
Publisher's Synopsis

Moving from revolutionary Zanzibar in the 1960s to restless London in the 1990s, Gravel Heart is a powerful story of exile, migration and betrayal, from the Booker Prize-shortlisted author of Paradise

Salim has always believed that his father does not want him. Living with his parents and his adored Uncle Amir in a house full of secrets, he is a bookish child, a dreamer haunted by night terrors.

It is the 1970s and Zanzibar is changing. Tourists arrive, the island's white sands obscuring the memory of recent conflict: longed-for independence from British colonialism swiftly followed by bloody revolution. When his father moves out, retreating into dishevelled introspection, Salim is confused and ashamed. His mother explains neither this nor her absences with a strange man; silence is layered on silence.

When glamorous Uncle Amir, now a senior diplomat, offers Salim an escape, the lonely teenager travels to London for college. But nothing has prepared him for the biting cold and seething crowds of this hostile city. Struggling to find a foothold, and to understand the darkness at the heart of his family, Salim must face devastating truths about himself and those closest to him – and about love, sex and power.

Evoking the immigrant experience with unsentimental precision and profound insight, Gravel Heart is a powerfully affecting story of isolation, identity, belonging and betrayal, and is Abulrazak Gurnah's most dazzling achievement.

Reviews and comments

Sofia, sa nu fii printre aceia care accepta lumea ca pe o evidenta Nota 10

de Simona Popovici | 28/11/2017 16:34

Lumea Sofiei este cartea de care m-am indragostit. Am citit aceasta carte cu atata entuziasm si dorinta de cunoastere! M-am simtit ca un copil care incepe sa exploreze lumea in care s-a nascut. Jostein Gaarder spune foarte frumos in primele pagini ale cartii: “Sigur ca toti oamenii au nevoie de hrana. Si de dragoste, si de afectiune. Dar mai este ceva de care noi toti avem nevoie: sa stim cine suntem si de ce traim.” In calatoria noastra spre cunoastere vom afla ce raspunsuri ne-au oferit istoria si marii ganditori la cele mai profunde intrebari ale omenirii. Sigur ca este nemaipomenit sa citesti aceasta carte cat esti adolescent dar cred ca si adultilor le-ar prinde bine sa faca un salt din cotidian, intr-o noua realitate. Pentru ca e foarte trist atunci cand lumea devine pentru noi o obisnuinta.

Nota 10

de Beatrice Martinescu | 25/09/2017 17:20

"Lumea Sofiei" este o carte deosebita. Scrisa intr-un stil usor accesibil si sub forma unor scrisori, ni se face cunostinta, atat noua cat si Sofiei, cu filosofia, de la inceputuri pana la modernisti. Sofia are 14 ani si sta mai mult cu mama ei, tatal fiind capitan de vas si lipsind adesea. Cea mai buna prietena a ei este Jorunn si isi da seama ce superficiala este dupa ce isi pune intrebarile trimise de profesorul necunoscut. Pornind de la intrebarea primordiala, "Cine esti tu?" se lanseaza intr-un curs de filosofie care starneste si curiozitatea adultilor (dar doar celor care nu au uitat sa fie copii si sa se mire de tot ce exista pe lume). Nu m-am despartit de ea desi am citit incet, digerand toata informatia si imaginandu-mi cum ar fi daca mai multe "materii" ar fi prezentate asa constructiv.

Recenzare Nota 10

de Daniela Lazar | 14/05/2013 00:50

Jostein Gaarder creeaza un curs de filosofie, asezat metodic in ordine cronologica, de la presocratici pana la fondatorii ontologiei, fara expectenta unui demers stiintific. Este o carte plina de creativitate lasata sa zburde sloboda pe campiile (nu campii!) instruirii filosofice; o carte calda care aduce-n prim plan reatia dintre o fetita si tatal ei, pornind de la interogatia”cine esti tu?”. Gaarder se foloseste de stilul epistolar pentru predarea intelepciunii. Tatal Sofiei avea gradul de capitan pe un vas petrolier si era intr-o calatorie perpetua. Distantei (dintre tata si fiica) fie ea fizica sau uneori numai aparenta tatal ii da sens. Un bun didact, tatal intelege ca ludicitatea e cea mai frumoasa si eficienta metoda de invatare, si ce ar fi mai potrivit de invatat, in pragul adolescentei , decat rostul vietii? Asa ca Sofie zisa si Hilda, este provocata la o instructie esentiala. Invata despre esential. O carte excelent scrisa, densa in informatie, dar o densitate asezata-n matca elasticitatii, a exprimarii lejere, care straneste curiozitatea si interogatia importanta, si care aduce o multitudine de informatii excelent sintetizate care, pana la scrierea ei, ocupa tomuri intregi.

Recenzie Nota 10

de andreea LIBRARIA QUINET | 13/09/2012 22:40

Lumea Sofiei sau romanul istoriei filosofiei intr-o varianta ideala pentru tineri si nu numai. Sofia, cea care da numele acestei carti este o fetita ca oricare alta. Merge la scoala, are prieteni, ii place sa se joace si iubeste animalele. Ce face aceasta carte sa fie difeita de restul? modalitatea usoara de a invata filozofie. Aceasta lectie incepe cu o intrebare: Cine esti tu? si continua cu un adevarat curs de filozofie. De la presocratici si pana la Freud, Darwin, Sartre toate conceptele si teoriile filozofice devine usor de inceles si de aplicat. Daca si scoala ne-ar oferi cursuri intr-o asemenea maniera...ce util ar fi!

Add a review
You need to authenticate in order to add a review.