Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


      ISIS. O istorie

      ISIS. O istorie

      6.3 / 10 ( 3 voturi)
      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2019
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      480
      ISBN:
      9789737116239
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Statul Islamic a surprins întreaga lume prin brutalitatea sa, capacitatea distructivă, succesul militar și amplitudinea recrutărilor. Cum se explică ascensiunea ISIS și evoluția sa în Orientul Mijlociu? În volumul de față, unul dintre cei mai mari specialiști ai lumii în islamul politic și jihadism aduce noi răspunsuri la aceste întrebări, oferind o istorie unică a apariției și extinderii ISIS.

      Cartea descrie felul cum a apărut ISIS din haosul irakian de după invazia SUA din 2003, cum a fost întărită gruparea de suprimarea Primăverii Arabe și de războiul din Siria, cum a preluat de la Al Qaeda conducerea mișcării jihadiste. Făcând parte dintr-o renaștere sunnită militantă, ISIS susține că urmărește să reînvie califatul și să scape „ținuturile islamice” de toți șiiți și alte minorități. Spre deosebire de Al Qaeda, ISIS și-a concentrat inițial atenția asupra „inamicului apropiat” – șiiții, regimul irakian și cel sirian, precum și statele seculare prooccidentale din Orientul Mijlociu. Dar schimbându-și tactica, ISIS și-a asumat apoi responsabilitatea unor atacuri spectaculoase în Europa și în alte state dincolo de Orientul Mijlociu, dovedind că gruparea este tot mai interesată să vizeze și „inamicul îndepărtat”.
      Totodată, cartea arată cum, în Orientul Mijlociu, deceniile de dictatură, sărăcie și clivaje sectare tot mai mari, exacerbate de intervenția străină, au dus la apariția ISIS – și de ce rezolvarea acestor probleme este singurul mod pertinent de a garanta dispariția grupării.
      O lectură esențială pentru oricine încearcă să înțeleagă mai bine violența politică și frământările sociale ce fac ravagii în lumea arabo-islamică.
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.