Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru variațiunile de stocuri. Vă mulțumim pentru înțelegere

      Istoria Bisericii Crestine

      Istoria Bisericii Crestine

      8.2 / 10 ( 5 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2018
      Editura:
      Tip coperta:
      Hardcover
      Nr. pagini:
      408
      ISBN:
      9789975318068
      Dimensiuni: l: 17cm | H: 24cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Istoria Bisericii Crestine (antichitate si evul mediu)


      Cartea are drept scop familiarizarea doritorilor de a cunoaşte istoria Bisericii creştine din primele secole ale erei noastre până la începutul Reformei în Imperiul Romano-German (1517) – eveniment care a marcat o nouă perioadă în istoria creştinismului. Necesitatea cercetării acestei probleme rezidă din faptul că Biserica creştină a constituit fundamentul ideologic al societăţii medievale, iar ulterior a influenţat şi continuă să-şi menţină într-o anumită măsură influenţa şi în societatea contemporană. O problemă deosebit de gravă cu care s-a confruntat Biserica creştină în Evul Mediu au fost ereziile.

      În lucrare sunt menţionate că începând cu secolele XI-XII, odată cu apariţia oraşelor (locuitorii cărora erau oameni liberi), în ţările Europei Occidentale apar şi se înmulţesc ereziile, membrii cărora criticau Biserica pentru devierile bătătoare la ochi de la învăţătura lui Hristos, pentru modul amoral de viaţă al clerului (şi în special al episcopilor), fenomen care venea în contradicţie cu învăţătura Bibliei despre sărăcie şi castitate, ereticii propunând diferite soluţii pentru a readuce Biserica creştină în albia adevărată a credinţei, pentru ca ea să revină la „Biserica lui Hristos”. În scopul anihilării mişcărilor eretice Biserica a recurs la cele mai diverse metode: de la încercarea de a-i convinge pe presupuşii ereticii cum că ei „s-au rătăcit”, până la formarea inchiziţiei – cel mai odios instrument al Bisericii catolice în lupta cu ereticii.
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.