Cea mai recentă apariție în colecția „Biblioteca de Literatură Neoelenă” este un best-seller al prozei cipriote actuale. Apărut la Atena în 2012 sub emblema editurii Psyhogios – scriitorii ciprioți sunt adesea prezenți pe piața de carte din Grecia– romanul Jurnalul unei infidelități a fost încununat în 2013 cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene, fiind tradus deja în 10 limbi.
Un arheolog, profesor la Universitatea din Atena, Yorgos Doukarelis, face săpături pe o insuliță din Marea Egee, unde descoperă scheletul unei tinere femei, însărcinată și probabil omorâtă. Femeia, botezată Casiopea, a trăit acum 5000 de ani. Descoperirea îi aduce arheologului renume mondial, dar îi bulversează și viața personală. Pe insulă, profesorul Yorgos Doukarelis își înșeală nevasta cu Antigoni, o studentă care participa la săpături. Cu ea se va căsători după divorțul de prima soție. Douăzeci de ani mai târziu, Antigoni dispare pe neașteptate. Lumea lui Doukarelis se prăbușește. În încercarea de a-și pune ordine în viață, se reîntoarce, pe micuța insulă Koufonisi din Egee, devenită, după absența de două decenii, de nerecunoscut. De data aceasta este vorba de o nouă săpătură, în adâncul sufletului și al amintirilor lui.
Un roman despre timp, uzură, memorie, dragoste și infidelitate, care oscilează între trecut și prezent. Stânci, vânt, pământ arid, mare. Este peisajul homeric, rămas neschimbat până astăzi în această insulă din arhipelagul Cycladelor Mici din Marea Egee.