Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Legumicultura de succes pentru amatori

      Legumicultura de succes pentru amatori

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2009
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      180
      ISBN:
      9789738966901
      Dimensiuni: l: 14.5cm | H: 20.5cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Cartea se adresează micilor proprietari agricoli, ai satelor, cu îndemnul de a produce într-un sistem organizat, folosind cunoștințele unui profesionist. Performanță și foloase materiale se obțin prin muncă inteligentă, prin cunoașterea tehnicilor de cultură profesioniste.

      Acesta este mesajul de îndemn și de speranță, al autorul lucrării de față.
      Proiecte și idei tehnologice, de costuri și de eficiență, destishy;nate micului producător agricol, inclusiv pensionarilor, din spațiul rural, sunt axate pe suprafețe modulare de 500 mp. Ele includ elementele de detaliu specifice, urmând ca, în funcție de zonă, de traditie, de vocație și de posibilitati să se opteze pe dimensiuni multiplicate în raport cu moshy;dulul tip, de 500 mp teren de grădină, discutat.
      Producătorii agricoli, operatorii și comercianții din domeniul valorificării legumelor, specialiștii centrelor locale de consultanță agricolă din spațiul rural, găsesc în lucrarea de față îndemnul, cunostinte și idei pertinente pentru a-și pune în valoare capacitatea, energia și talentul spre a face bani din activitățile legate de producția și piața legumelor.
      ing. dr. Gheorghe Stanciu

      Parte integrantă a unei serii de lucrări care au ca scop motivarea şi conştientizarea din partea micului producător familial a potenţialului de care dispune, lucrarea debutează cu un capitol în care se doreşte cunoaşterea cerinţelor principale de reuşită pentru piaţa legumelor. Folosindu-se de experienţa acumulată pe parcursul atâtor ani, autorul prezintă diferite modele de calcul economic viabile, dar şi de ordin tehnologic privind înfiinţarea şi îngrijirea suprafeţelor cu legume.
      Următoarele capitole prezintă speciile de legume ce se pot obţine în exploataţia agricolă familială, pretenţiile pieţei legumelor şi avantajele economice ale culturii lor în micile proprietăţi agricole, cu alte cuvinte cum putem vinde ceea ce producem, sau ce putem produce spre a răspunde cerinţei pieţei legumelor. Toate acestea, deoarece pentru a fi competitivi este necesară o anumită specializare în producerea şi comercializarea legumelor.
      Ultimul capitol se referă la modul de organizare al activităţilor – cheia succeselor în producerea şi valorificarea legumelor. Autorul pledează pentru însemnătatea şi foloasele asociaţionismului în legumicultură, şi din perspectiva integrării europene şi, în acest scop, se oferă un model de statut pentru înfiinţarea unui centru local de afaceri şi de servicii pentru legumicultură.
      Dan Mărgărit, editor
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.