Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor, precum și pentru variațiunile de stocuri. Vă mulțumim pentru înțelegere

      Limba romana contemporana. Caiete de seminar. Teoria si practica analizei fonetico-fonologice

      Limba romana contemporana. Caiete de seminar. Teoria si practica analizei fonetico-fonologice

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2019
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      358
      ISBN:
      9786061714650
      Dimensiuni: l: 17cm | H: 23cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Lucrarea de faţă reprezintă o sinteză care urmează, în linii mari, direcţia teoreticăaCursului de limbă română contemporană. Fonetică, fonologie, ortografie şi punctuaţie, predat la Facultatea de Litere a Universităţii„Babeş-Bolyai”din Cluj-Napoca, mai întâi de conf. univ. dr. Cornel Săteanu, iar, mai apoi, de prof. univ. dr. emerit G. G. Neamţuşi de conf. univ. dr. Daiana Cuibus, şi specificul seminarului de Limbă română contemporană. Fonetică, fonologie, ortografie şi punctuaţiepe care dr. Cristina Bocoşşi dr. Diana-Maria Roman l-au ţinut între anii 2013-2017 la aceeaşi facultate.

      Prin urmare, originalitatea acestuimaterialnu constă în noutatea informaţiilor, a algoritmului pe care îl promovează, a schemelor, a simbolurilor, a tabelelor, a proceselor fonetice etc., acestea fiind preluate din cursul şi seminarul de specialitateanterior amintite, ci în anumite problematizări, reconsiderări, coduri de analiză (a se vedea, de exemplu, algoritmul de analiză a alofonelor asilabice, a lui č,ğş.a.m.d., model de analiză 1 şi 2 pentru anumite alofone etc.) şi, desigur,în exemplele alese cu grijă, cu scopul de a inventaria şi de a analiza un număr cât mai mare de alofone poziţionale diferite între ele.

      Aşadar,în paginile acestei lucrări, cititorul interesat de fonetica şi fonologia româneascăva găsi o expunere detaliată care nu îşi găseşte întotdeauna locul la cursuri şi la seminare din cauza timpului limitat de care dispun cadrele didactice.

      Lucrarea cuprinde două părţi mari, una teoretică, în cadrul căreia sunt definite şi exemplificate procesele fonologice, este prezentat algoritmul/algoritmii de analiză şi sunt oferite instrumentele necesare elaborării acesteia, şi una practică, unde sunt analizate 95 de cuvinte, integral sau parţial: zmeu, familia, chior, pomi, neomenit, leoarcă, episcopie, (tu) înzeceai, înmuietoare, (eu) beau, butoi, saci (negri), jocheu, (el) înmii, monştri, (tu) eştietc., cu scopul de a realiza un inventar exhaustiv al modelelor de analiză a alofonelor limbii române.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.