Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru variațiunile de stocuri. Vă mulțumim pentru înțelegere

      Literatura eretica

      Literatura eretica

      Texte cenzurate politic intre 1949 si 1977
      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2016
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      376
      ISBN:
      9789732331408
      Dimensiuni: l: 15cm | H: 23.5cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere
      „Cenzura pare o tema atit de frecventata, incit poate trece drept epuizata si inactuala. De fapt, ea permite intrarea intr-un teritoriu inca vag cartografiat. Cartea de fata a incercat, abordind etape diferite, sa fixeze citeva repere pe harta istoriei literaturii romane sub comunism. Investigatia pleaca inevitabil si valorifica documente (in principal, referate ale cenzorilor) din arhiva institutiilor specializate in supravegherea literaturii. Totusi, cartea ii are drept protagonisti, in primul rind, pe scriitori. Atitudinea si tentativele lor de a prezerva, in pofida cenzurii ideologice si a propagandei comuniste, un statut estetic pentru arta lor i-au asezat, nu o data, in incomoda postura de eretici. Format la scoala echinoxista (Zaciu – Papahagi – Vartic – Pop – Ioana si Liviu Petrescu), Liviu Malita cultiva in egala masura documentatia si argumentatia, factologicul si expresivitatea. Supletea si dexteritatea beneficiaza de reala eleganta a stilului. Fraza lui Liviu Malita are logica limpede tip Manolescu, dar si stralucirea de cutit si diamant a lui Alexandru George.” (Dan C. Mihailescu)

      „Cartea de fata este prima in care vedem «cenzura la lucru» si-i putem observa, in detaliu, reactiile in relatie directa cu textul literar propriu-zis, potential eretic in raport cu dogma comunista. Accesul la documente le-a permis autorului sa cristalizeze o imagine secreta a istoriei literaturii romane sub comunism, iar cititorului sa aproximeze cum ar fi putut arata aceasta daca cenzura nu ar fi existat. E un studiu riguros, extrem de bine organizat, unic in exegeza romaneasca. Profesorul Liviu Malita dovedeste inca o data ca este, pe plan national, unul dintre cei mai straluciti critici si istorici literari actuali.” (Ion Vartic)
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.