Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


      Maramuresul si Rusia Subcarpatica

      Maramuresul si Rusia Subcarpatica

      De la Episcopia de Hajdudorog la Tratatul de la Trianon
      6.0 / 10 ( 2 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2019
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      186
      ISBN:
      9786067992922
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      In urma incheierii pacii, dupa Primul Razboi Mondial, Ungaria, in calitate de stat invins a pierdut 71% din teritoriu, fapt perceput in mentalul colectiv maghiar drept o uriasa catastrofa.

      Insa lucrurile nu stau simplu. La momentul formarii monarhiei dualiste Austro-Ungare, maghiarii din Ungaria reprezentau mai putin de 42% din totalul populatiei, altfel spus, erau minoritari in propria lor tara.
      In acest context, Ungaria de atunci a recurs la o puternica ofensiva de maghiarizare fortata a etniilor nemaghiare, folosind in acest scop inclusiv Biserica, intr-o operatiune care era contrara misiunii sale crestine. In anul 1912 a fost infiintata o Episcopie Greco-Catolica maghiara si maghiarizatoare cu sediul la Hajdudorog, in conditiile in care greco-catolicismul nu este o confesiune traditionala maghiara. Cei aproximativ 350.000 de credinciosi greco-catolici maghiari din Ungaria de azi sunt, istoriceste vorbind, fosti nemaghiari ortodocsi, ruteni si romani, maghiarizati prin mijloace neortodoxe, adica prin biserica Greco-Catolica.
      In fapt, prin Tratatul de la Trianon, Ungaria nu a pierdut atat teritorii proprii maghiare, cat posibilitatea de a maghiariza pe mai departe alte nationalitati din teritorii nemaghiare si in care maghiarii erau in minoritate. - Nicolae Iuga
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.