Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


      Moldova pe coordonatele economiei planificate

      Moldova pe coordonatele economiei planificate

      Industrializare, urbanizare, inginerii sociale (1944-1965)
      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2019
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      555
      ISBN:
      9786065374607
      Dimensiuni: l: 14.5cm | H: 20.5cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      „Războiul a pus între paranteze drumul Moldovei spre dezvoltare și avea să adâncească și mai mult decalajele dintre provinciile istorice ale României. Județele de la est de Carpați au dus greul celei de-a doua conflagrații mondiale. Doar zona București-Ploiești a fost la fel de afectată de război. Pe teritoriul Moldovei s-au dus lupte intense, iar jumătatea de la nord de Iași a fost sub ocupație sovietică mai bine de patru luni. Toate acestea au îngreunat refacerea postbelică și au întărit imaginea unei zone subdezvoltate și înapoiate. Războiul a deschis un proces lung de transformare a Moldovei, care va căpăta o altă înfățișare, plătind însă cu propria identitate”.

      ”Astăzi, o istorie a regimului comunist din România ar fi incompletă fără analize ale transformărilor sociale și economice suferite de societate în anii de după al Doilea Război Mondial. Prin dezvoltarea industriei grele, prin localizarea acesteia în urma unor decizii mai mult sau mai puțin arbitrare, noua putere, instaurată de jure în 1948, a produs mutații majore pe harta economică și urbană a țării. Confiscând ideea de modernizare, pe fondul unui anumit eșec înregistrat de guvernele interbelice, liderii comuniști au declanșat un proces intens de schimbări instituționale și sociale, comparat de unii istorici cu ceea ce s-a întâmplat în Uniunea Sovietică în anii ’30.”

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.