Cartea de fata reprezinta o selectie de texte alese realizata de Allamah Tabataba'i, unul dintre cei proeminenti ganditori contemporani specializați in filosofia islamica si islamul siit, a carui contributie a ajutat mult la deschiderea Occidentului catre cultura si filosofia siita. Pana la el, aproape toate studiile occidentale se limitau la punctul de vedere al islamului sunnit si se bazau pe sursele si colectiile sunnite.
Literatura hadit-urilor siite include toate spusele Profetului islamului acceptate de siiti, cat si traditiile celor doisprezece Imami, de la Ali ibn Abi Talib pana la Mehdi. Aceasta colectie este asadar considerata a fi, dupa Sfantul Coran, cel mai important fond de texte religioase pentru siiti. La fel ca in islamul sunnit, si in acest caz hadit-urile alcatuiesc, impreuna cu Coranul, cartea revelata, baza tuturor stiintelor teologice, incluzand bineinteles si Sari'ah, precum si viata religioasa in ambele sale aspecte, cel intelectual si cel devotional.
Termenul de imam, asa cum este el folosit in siism, difera de intrebuintarea sa obisnuita in limba araba, unde inseamna "conducator", sau in teoria politica sunnita, unde inseamna califul insusi. Asa cum este el folosit in siism, termenul se refera la o persoana care detine "lumina lui Muhammad" (al-nur al-mahammadi). Imamii sunt precum un lant de lumina care izvoraste din "soarele profetiei". Tot ceea ce spun ei provine de la aceeasi comoara sacra a intelepciunii calauzitoare. Din moment ce ei reprezinta o prelungire a realitatii launtrice a nobilului Profet, cuvintele lor provin chiar de la acesta. Siitii incorporeaza spusele Imamilor, transmise pe o perioada de mai bine de doua secole, intr-un singur corpus cu cele ale nobilului Profet. Prin aceasta se deosebeste conceptia siita referitoare la hadit-uri de cea sunnita.