Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


      Opere XIII. Romeo si Julieta

      Opere XIII. Romeo si Julieta

      Totu-i bine cand se sfarseste bine, Coriolanus
      9.0 / 10 ( 2 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2018
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      490
      ISBN:
      9786066649957
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Adaugă în coș
      5000
      Livrare în 24h! (a doua zi) Stoc limitat

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Piesele incluse în volumul de față al integralei Shakespeare coordonate și îngrijite de George Volceanov ar putea da apă la moară recentei teorii lansate de shakespeareologul canadian Lamberto Tassinari, potrivit căreia autorul pieselor atribuite actorului William Shakespeare ar fi, în realitate, italianul John (Giovanni) Florio, autorul primelor dicționare bilingve din cultura engleză și traducătorul Eseurilor lui Montaigne. Într-adevăr, Romeo și Julieta, Totu-i bine când se sfârșește cu bine și Coriolanus atestă afinitatea autorului cu literatura italiană (cu Matteo Bandello și Boccaccio), respectiv temele romane abordate de istoricul grec Plutarh.

      La o mai atentă privire, observăm, însă, că Shakespeare preia subiectul celor trei piese dintr-o serie de best-seller-uri englezești ale epocii elisabetane: poemul lui Arthur Brooke dedicat îndrăgostiților veronezi (1562), culegerea de nuvele a lui William Painter intitulată Palatul plăcerilor (1566) și traducerea Vieților paralele semnată de Thomas North (1579). Așa că putem răsufla ușurați și conchide că Shakespeare a fost... Shakespeare.
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.