Pădurea comestibilă: Pentru recolte abundente în orice anotimp / La forêt comestible - Pour des récoltes abondantes en toute saison de Damien Dekarz ne propune un nou model de agrosilvicultură inspirat de pădurile sălbatice.
Mai exact, susține autorul, putem să ne amenajăm grădinile în care cultivăm fructe și legume sub forma unor păduri comestibile în care vița-de-vie se poate cățăra pe măr, lângă care am plantat un alun, lângă care crește un zmeur, un căpșun și niște ciuperci pleurotus. Exact la fel cum într-o pădure există pomi de diverse mărimi, tufișuri, ciuperci, liane.
Pe scurt, pentru Damien Dekarz, pădurea comestibilă este un sistem de producție alimentară care colaborează cu natura.
Damien a experimentat, creat și înregistrat numeroase tehnici și instrumente de grădinărit ușor adaptabile în diverse împrejurări, despre care puteți afla mai multe amănunte pe site-ul său: www.permacultureetc.com. La editura ap! a mai apărut de același autor și titlul „Permacultura în grădină lună de lună”.