Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor, precum și pentru variațiunile de stocuri. Vă mulțumim pentru înțelegere

      Povesti de iubire in vremuri de razboi

      Povesti de iubire in vremuri de razboi

      10.0 / 10 ( 2 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2021
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      270
      ISBN:
      9786067307290
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Familiarizat cu imaginea sa, din reprezentările anticilor, Scriitorul, fără să se întrebe cum este posibil să îi apară în față, îl recunoaște imediat pe grecul Pitagora, ilustrul filozof și matematician, originar din insula Samos, întemeietorul pitagorismului, care punea la baza întregii realități teoria numerelor și a armoniei, conducătorul partidului aristocratic din Crotone sudul Italiei), marele educator și învățător al spiritului grecesc, care a trăit între anii 580 î. Hr. și 495 î. Hr., despre care se spune că a fost și un atlet puternic.
      Mai știa Scriitorul și faptul că Pitagora după spusele lui Ion din Chios, fiul lui Orthomenes, scriitor, dramaturg, poet liric și filozof grec, con- :emporan al lui Eschil, Euripide și Sofocle, era considerat a fi fiul lui Apollo - dacă nu chiar însuși Zeul reîncarnat, și iar, reîncarnat ulterior ca: Aethalides, fiul lui Hermes, apoi Euphorbus nul lui Panthous și Phrontis, eroul troian ucis de Menelau ; filosoful Hermotimus; Pyrhus, săracul nescar delian și chiar o celebră prostituată, al cărei nume îi scăpa pe moment.
      Acum, într-o străfulgerare a minții sale, Scriitorul își aminti că 216 ani se considera a fi numărul însumat de ani pe care îi trăise Pitagora, adică 6 la puterea a treia - 6 fiind numărul magic al școlii pitagoreice, un număr cu siguranță cunoscut arhitectului londonez din White City.
      - Tu?, își exprimă Scriitorul uimirea.
      - Da, eu, îi răspunse râzând Pitagora.
      Scriitorul nu se mirase că filosoful elen îi apăruse în față și nici că începuse a purta cu acesta o conversație în limba greacă - pe care nu își amintea a o cunoaște, ci doar că lui îi fusese dat să îl întâlnească... neputincios în a intui care este scopul acestei vizite miraculoase.
      Ghicindu-i gândul, Pitagora îi dădu răspuns uimirii sale:
      - Știu ce proiect ai. îl aprob și îl susțin întru totul, îți voi fi alături. Prin puterea mea de Zeu te voi face Martor ocular al tuturor „Poveștilor de iubire în vremuri de război", pe care le vei spune, sau doar le vei reaminti cititorilor tăi.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.