Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   Povestiri din Kolima (I)

   Povestiri din Kolima (I)

   8.5 / 10 ( 2 voturi)
   Limba:
   Romana
   Data publicării:
   2015
   Editura:
   Tip copertă:
   Hardcover
   Nr Pag:
   656
   Traducatori:
   Ana‑Maria Brezuleanu, Magda Achim
   ISBN:
   9789734654253
   Dimensiuni: H: 20cm | l: 13cm
   Indisponibil
   Indisponibil
   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 15 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   Una dintre cele mai rascolitoare epopei ale secolului XX

   Acest prim volum al capodoperei lui Varlam Salamov cuprinde ciclurile Povestiri din Kolima, Malul sting si Un maestru al lopetii. Volumul al doilea, in curs de publicare, cuprinde ciclurile Schite din lumea crimei, Renasterea zadei si Manusa sau PK-2.

   „In Povestirile din Kolima apar oameni fara biografie, fara trecut si fara viitor. Prezentul lor seamana oare cu cel al unei fiare sau este prezentul unui om?... Autorul Povestirilor din Kolima gindeste ca lagarul este o experienta negativa pentru om, din primul pina in ultimul ceas. Omul nu trebuie sa stie, nici macar sa auda de el. Nici un om nu devine mai bun sau mai puternic dupa lagar. Lagarul este o experienta negativa, o scoala negativa, inseamna decadere morala pentru toti – pentru sefi si detinuti, pentru soldatii din escorta si pentru spectatori, pentru trecatori si cititorii de beletristica.” (Varlam Salamov)

   „Fiecare povestire din volumul lui Salamov isi are propriile nuante tematice si stilistice, dar ca intreg ele reprezinta ceva rar in literatura moderna: portretul unei personalitati impresionante, deloc usor de descifrat. Tonul lui Salamov se apropie de resemnare, fara ca naratorul sa fie vreodata impacat cu realitatile care-l inspira. In Povestiri din Kolima, Salamov isi tine in friu latura artistica, asa cum a facut-o si in vremea cind era detinut. El nu-si lasa marile adevaruri in seama retoricii sau in voia emotiilor; singurul lui scop este exactitatea.” (The New York Review of Books)

   „Varlam Salamov este un cronicar allucrurilor despre a caror existenta oamenii n-ar trebui sa stie.” (The Guardian)

   „Realitatile care au inspirat Povestirile din Kolima sint impresionante, iar talentul lui Salamov face din ele o lectura devastatoare.” (Sunday Times)

   Publicarea acestei carti a fost realizata sub auspiciile Fundatiei Mikhail Prokhorov TRANSCRIPT, un program de sprijin pentru traduceri din literatura rusa.

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.
   Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe.