Daniel Pink ne spune că toată lumea are regrete. Acestea reprezintă o componentă universală și sănătoasă a ființei umane, iar înțelegerea modului în care funcționează regretul ne poate ajuta să luăm decizii mai inteligente, să obținem rezultate mai bune la muncă și la școală și să dăm mai mult sens vieții noastre.
Bazându-se pe cercetări din domeniile psihologiei sociale, neuroștiințelor și biologiei, Pink demontează mitul filosofiei „viață fără regrete”. Și, folosind o eșantionare a atitudinilor americane despre regrete, cea mai amplă efectuată vreodată, precum și propriul sondaj, World Regret Survey – care a colectat regrete de la peste 15 000 de oameni din 105 țări –, el descrie cele patru regrete de bază pe care le avem cu toții. Aceste regrete profunde oferă revelații fascinante despre cum trăim și cum putem găsi o cale mai bună de urmat.
Așa cum a făcut-o în bestsellerele sale Drive și Când, Pink prezintă o abordare nouă și dinamică a regretului și își formulează ideile într-un mod clar, accesibil și pragmatic. Plină de povești adevărate despre regretele oamenilor, precum și de sugestii practice pentru reimaginarea regretului ca forță pozitivă, Puterea regretului ne arată cum putem trăi vieți mai bogate și mai implicate.
Îmi place că Daniel Pink se ia la trântă cu unul dintre cei mai buni (și mai duri) profesori din viața mea – regretul. Am știut dintotdeauna că regretul mi-a adâncit legătura cu mine însămi și cu ceilalți, dar acum, datorită cercetărilor și povestirilor lui Dan, înțeleg de ce. Filosofia „fără regrete” nu înseamnă să trăiești cu curaj. Înseamnă să trăiești fără reflecție. Lumea are nevoie de această carte și de mai multă reflecție. Acum. — Brené Brown, Ph.D., autoarea bestsellerului Îndrăznește să conduci