Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Revista FILM nr. 1/2019

      Revista FILM nr. 1/2019

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2019
      Tip coperta:
      Paperback
      ISBN:
      2000000872230
      Dimensiuni: l: 20cm | H: 30cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Cu toată presiunea festivalurilor şi premierelor recente, revista dedică un număr important de pagini evaluării producţiilor româneşti de anul trecut, în grupajul „Remember 2018”. Zece critici din generaţii diferite încearcă să diagnosticheze cât mai lucid starea actuală a cinematografului românesc, remarcând diversificarea accelerată, îndepărtarea de paradigma realismului radical şi integrarea convenţiilor de gen. Majoritatea participanţilor remarcă şi rolul din ce în ce mai important al cineastelor în creaţia, dar şi în industria de film.
      Deşi se observă lansarea cu întârziere a filmului premiat anul trecut cu Ursul de Aur la Berlin, Touch Me Not de Adina Pintilie, se semnalează cu satisfacţie iniţierea turneului naţional de lansare a lungmetrajului, însoţit de dezbaterile „Politicile corpului”, despre standardele de normalitate, intimitate şi sexualitate, la care au luat parte membrii echipei.
      În rubrica sa ”Jurnal”, Laurenţiu Damian ne oferă un studiu despre raportul dintre creaţia cinematografică şi teatrală a lui Lucian Pintilie, ”Evocarea...Mereu prea târziu”, ce revelează legăturile subterane dintre spectacolul „Livada cu vişini” şi filmul O vară de neuitat.
      Numărul include şi un dosar consacrat comediei, „Comedii de ieri, comedii de azi”, acest gen preferat de public devenind din ce în ce mai prezent pe lista recentelor premiere. La rubrica „Interferenţe”, Anca Ioniţă analizează, în textul „Camera de filmat în spectacolul de teatru, un nou naturalism”, prezenţa din ce în ce mai pregnantă pe scenă a ecranului în spectacolele de teatru din România.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.